кои са те?!веднага отгатнете!да, това са тъпите ченгета

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

кои са те?!веднага отгатнете!да, това са тъпите ченгета

Мнение от Engi » 30 Сеп 2003, 22:57

всички сме свикнали да си ръчкаме бегачките и като ни спират просто да подаваме по някоя десетолевка, което тотално ущасливява господина с пагоните. ако трябва да съм честен, лично мен това ме устройва отвсиакаде защото си карам както си изкам а талона ми е както майка го е родила - непокътнат, с пълен набор от точки:) до колко е правилно това, няма смисъл да го коментираме защото всички знаем че не е. както вече споменах, на мен ми е добре защото знам от кога седя зад волана и колко сам карал така че си позволявам да си правя всичко, което личната ми преценка ми позволява. но погледнато от друга страна, всеки новоизлюпен чубанин, който туко що е набарал ключовете от колата на тати, е на същото мнение като мен. да не говорим че и в ДАИ нещата са точно толкова фрапиращи колкото и по улиците. вече без проблем можеш да си купиш книжка за рожденния ден... изводът е : колеги куки: затягайте мерките! но това веднага след себе си води въпроса: за какво ми е БМВ ако трябва да го карам по София с 50км/ч?:) както виждате се получава затворен кръг на мисли от моя страна така че, колеги, оставям разсъжденията на вас:) очаквам пълноценни коментари:)))
Последна промяна Engi на 02 Окт 2003, 17:11, променена общо 2 пъти
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 30 Сеп 2003, 23:18

много идейна тема и много се радвам че си искрен. изглежда че няма решение, нали? хем така, хем иначе...

или може би има решение, но сме доста далече от него... уви.. ?

ще нахвърям разни мисли във случаен ред:

закона по пътищата е по принцип да се спазва. 50км/ч значи 50км/ч- много рядко пътната сигнализация е изсмукана от пръстите - знаците са където са защото там е ставало мазало, или ако не е - има характеристиките на "оная завои" където стават сакатлъци. казваш- че как ще ми сложат ограничение 50 тука бееееее? аз тоя завои със 80 ша го взема и ниаа го усетя- да ама след тебе е някои със трабантче или друг кашон и тоя завои ша го вземе на 2 гуми със 50... та мисълта ми е че закона е за всички и понеже е със цел сигурност - се съобразява със най-бавните, най-лош спиращите, най-неповратливите, и тн. закона е писан за тира които завоя не може да го вземе със повече от 30.

"е начи викаш да се влача със 40/60/80км както му е закона?" ... не викам така. дори съм далече от това мнение. всеки да си кара както знае. НО- ако застрашаваш другите участници дори по наи-невиния начин - тогава си за спиране. а за това трябва да се грижи полицията- ще доиде ден когато ще спират предимно и само за опасни провинения. това че си фърчал със 240 по магистралата не е опасно. ако нещо стане- фърляш се в дерето и .. си е за тебе. обаче- това че караш със 80 във населено място е калпазанщина. ще искочи дете, куче, каруца, бедна ти е фантазията как докато си помислиш да отреагираш и грозното ша е станало...

да докажеш че си ербап на пътя е тъпо- винаги има някои по-ербап а хората като си мерят пишките не обичат да губят. от там и сакатлъците. някои ден ще има писти- прави за драг, затворен маршрут за майсторско каране и тн. - там при сигурни условия ще можеме да покажеме какви шофьори сме- и да се състезаваме и покажеме на хора които ще го оценят по същество- а не циганина със дизеловия мерцедес заради които се гониме със 200 по 3то класни пътища. щото победа тука няма- дори и да излезеш напред.

та с 2 думи: прай квото знаеш- но никога не тряя да караш така че да заплашваш другите участници в движението.

знам че това е истината- щото другата краиност- да караш кола 500 коня и да не може да вдигнеш повече от 115км на магистралата или като изпилиш гуми да те глобяват $50 за всеки метър черно дето си оставил по асфалта също не е работа...

мислете като карате- детето скача в локвата с 2та крака докато истинския мъж я заобикаля- няма нищо лошо във това да я заобиколиш :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 30 Сеп 2003, 23:27

ве4е виждам как един ентусиаст взе, според мен, хубавата тема при сърце и допълни мнението ми:)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 01 Окт 2003, 23:34

Много хубава тема, а alx добре го каза!
Хубавите коли са за каране, ама с акъл :!: Верно, че полицаите използват катастрофите като пропаганда за вдигане на глоби, от там и на подкупи, ама има и толкова малоумници по пътищата, че настръхвам като си помисля! Всички сме правили лупинги и сме летяли с по над 200км/ч, ама нека го правим разумно, че да не попадаме в полицейската графа "дришльовци с бързи коли и малко мозък". И да заобикаляме локвите :idea:
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 15 Окт 2003, 0:41

Аз си имам собствено мнение по въпроса.
Не говоря за това как карам и с колко. Карам колкото преценя за безопасно (понякога -не:) )
Въпоса с куките - като ме спрат - викат да пишеме ли акт. Аз почвам едночасов спор от рода - не беше така, радарат не е проверен за тази година и не отчита вярно, само си измисляте знаци за да можете да дебнете и рекетирате, беден студент съм и съм социално слаб :lol: нищо че карам БМВ с последните си пари от заплатата за бензин и т.н.
И в 90% от случаите онези ме пускат за да не изтарват 2-3ма които ще рекетират докато спорят с мен. А ако ми напишат акт (още нямам на новата книжка(от както ги смениха)) не го плащам. Ако ви е интересно как става, питайте и ще ви кажа, че са не ми се пише и ще лягам да спя. А колкото до точките на талона - с такова темпо - за 2 години не мога да похарча 35 точки... Знаете че вземането на точки е с давност 2 години...нали?:)

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 15 Окт 2003, 8:51

От първото зимане на точки . И след това автоматично се връщат , така ли е :wink:
ИзображениеИзображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 15 Окт 2003, 9:27

Страхотна тема Engi..... ама колкото и да я пилим все едно и също ще си бъде .......аз пари не искам да им давам на куките .... не ми е за пете или десете лева а ми е заради принципа ......обаче и талона не искам да си давам ......не ми е заради принципа а заради глобата :wink: Карам както ми харесва но се съобразявам със заобикалящите ме коли, пътна обстановка както и дали возя някого при мен. Но не съм си купил БМВ да го тътря с 50 .....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 15 Окт 2003, 9:35

И аз ще си призная не6то:), както се предполага от първата 4аст на ника ми :) съм си малко луд и така си и карам , отна4ало го правех за кеф както можеби всеки от вас прави , гледах да съм първи на всеки светофар на всеки завой да влезна с колкото мога по-висока скорост и с по висока да излезна на правите да я изпържа и ако мога да подразня и куките :)!!!

В последствие ми се наложи да въртя по 120-150 км на ден в София, като през цялото време ми звъни гсм-а и всеки клиент ми дава зор и иска по-бързо да дойда (не не съм карал ТАКСИ :) ) карах си бмв-то,
но нямах собствен офис и се налага6е с лаптопа да обикалям пове4ето гсм-магазин4ета да вкарвам бг менюта и да разкодирам гсм-4ета намясто :)!!!

И така по принуда се е налагало да изпреварвам трамвая отляво, да карам в насре6тното , да влизам в забранени улици , да не спирам на 4ервено , да не спирам когато ми покажат палка :) и по-късно след като свър6а работа да се върна и да се оправям с куките :), държа да ви кажа 4е пове4ето куки в софия ме познават и 4есто ми звънят за разни услуги и дребни ремонт4ета, естествено , аз МРАЗЯ ДА ИМ ДАВАМ ПАРИ по-добре да ги запяля(парите де ) , обикновено им предлагам гсм-услуги :) когато ме попитат -какво работиш:)

слу4вало се е много пъти на място да слагам бг-та на куки лаптопа в багажника кабел4ета и хората глеееедат и се 4удят кво става :)

два пъти бях влизал и в гнездото на орлите а именно в големия паркинг на КАТ където са любимите ни астри4ки и лади със сините буркани и там на бюрото на който е горе6тия телефон:) на който пове4ето от нас звънят когато се поразмажат :) беха се наредили 6 куки за БГ

и така докато един ден не ме заклю4иха :)

БМВ-то ми бе6е в бокса и трябва6е да вър6а работа с едно малко пежо 205 (1,4 ама с два карбуратора:) ) та този ден ме спират за минаване на 4ервено , а в багажника има6е 36 телефона 4исто нови!!!
докато му предложа стандартното ве4е бях с белезници :)

искаха да карат пежото ама неможеха :) и се наложи да ме откоп4аят и единия се вози при мен :) та после в 6-то районно 4 часа писах като луд на следващия ден си взех и телефоните :) 6тот 6ефа на районното клъвна на предложението ми за по-нов гсм на бартер :),
НО от този ден до сега по4ти не спирам на куки особено извън софия,
естествено по номера на колата 4есто ми звъни един приател :) шот на майкаму се води колата заради митото :)

Една от последните ми по луди слу4ки е тази благодарение на която ми взеха книжката за 12 месеца, та прибирахме се от морето с един приятел и малко след Несебър тръгват да ме спират :) ,а аз спрях 4ак в Сливен :) и така излъгах ги тамо6ните куки 4е много бързам и женами е бременна и тн :) та тия само ми записаха данните и ме пуснаха ама по-късно ре6ението на Айтоския районен съд бе6е 12месеца пе6еходец и 220лв глоба!!!!!!!!!!!

Та такива разни знам 4е не е трябвало да го правя ама ми бе6е интересно , голям кеф е да те гонят и особено когато не могат да те хванат :) сега си пла6там за греховете 4ак края на май 6те си я взема,баси дори и приателите ми куки не искат да ми помогнат пияниците се оправят лудите не :) какво излиза да си луд е по-ло6о от колкото да си пияница :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 16 Окт 2003, 19:16

LuBo1 написа:От първото зимане на точки . И след това автоматично се връщат , така ли е :wink:

да, но примерно:
взели са ти 4 точки на 3.02.2000
след това 3 точки на 10.06.2001
връщат се както следва:
на 3.02.2002 4те точки
и на 10.06.2003 3те точки
ясно?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ViruS » 17 Окт 2003, 23:04

xaoc написа:
LuBo1 написа:От първото зимане на точки . И след това автоматично се връщат , така ли е :wink:

да, но примерно:
взели са ти 4 точки на 3.02.2000
след това 3 точки на 10.06.2001
връщат се както следва:
на 3.02.2002 4те точки
и на 10.06.2003 3те точки
ясно?

би ли ми посочил къде точно в правилника го пише?

Hint: не го пише, а пише, че след 2 години БЕЗ НАРУШЕНИЯ се връщат всичките 39 точки обратно

Пристрастен към БМВ
Пристрастен към БМВ
Аватар

Мнение от Роската » 19 Окт 2003, 1:01

Аз бих добавил следното по темата:

1.Защо ТИ като един съвестен гражданин,не си платиш глобата за нарушението ,което си извършил ,а предпочиташ да бутнеш рушвет на човека срещу срещу теб!Не си ли ти този ,който в повечето случай се възползува от слабоста на ответната страна(в повечето случай-ДАЙ ДА ПОЧЕРПА или ДАЙ ДА ТИ СЛОЖА НЕЩО В ТАЛОНА) знаейки ,че полицая в 80% от случайте ще приеме предложението ти!Не е ли по добре парите ти да отидат в държавния бюджет,отколкото в нечий джоб?
2.Много подло е да се слагат всички ПОЛИЦАИ под един общ знаменател,защото сред тях(макар и рядко има и доблестни хора и аз лично познавам такива).Помислил ли си колко кофти би се чувствал един некурумпиран ЧОВЕК с такава професия,излезнал да бди за твоят спокоен живот,обвинен от теб в корупция и тъпотия!
3.Това че ги наричаш ТЪПИ ,не те ли принизява до нивото на някой от тях , все пак даже и от тях не съм чувал такъв цветист език!

Не ме разбирай погрешно ,не съм полицаи,нито съм бил но правдата определено не е на твоя страна.Медалът винаги има и обратна страна!

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 19 Окт 2003, 1:19

Има точни хора и от двете страни. По принцип е тъпо да се слагат под общ знаменател много хора, защото абсолютно винаги има изключения. Безмислено е да пищиш колко корумпирани са всички, когато сам им буташ в ръцете :) Честно казано не знам когa ще се оправи тази история след като и двете страни сме доволни и си свиркаме.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 19 Окт 2003, 1:25

Иво написа:Има точни хора и от двете страни. По принцип е тъпо да се слагат под общ знаменател много хора, защото абсолютно винаги има изключения. Безмислено е да пищиш колко корумпирани са всички, когато сам им буташ в ръцете :) Честно казано не знам когa ще се оправи тази история след като и двете страни сме доволни и си свиркаме.

споделям това мнение

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 19 Окт 2003, 1:38

ludiagsm написа:споделям това мнение

а аз това :P
Изображение
Изображение

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 19 Окт 2003, 14:22

ХАОС мерси много, че ми го разсясни за тия пусти точки :P Значи ще ми върнат моите 10нита точки по това време догодина :wink:
ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към Основен Форум