кои са те?!веднага отгатнете!да, това са тъпите ченгета
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
кои са те?!веднага отгатнете!да, това са тъпите ченгета
всички сме свикнали да си ръчкаме бегачките и като ни спират просто да подаваме по някоя десетолевка, което тотално ущасливява господина с пагоните. ако трябва да съм честен, лично мен това ме устройва отвсиакаде защото си карам както си изкам а талона ми е както майка го е родила - непокътнат, с пълен набор от точки:) до колко е правилно това, няма смисъл да го коментираме защото всички знаем че не е. както вече споменах, на мен ми е добре защото знам от кога седя зад волана и колко сам карал така че си позволявам да си правя всичко, което личната ми преценка ми позволява. но погледнато от друга страна, всеки новоизлюпен чубанин, който туко що е набарал ключовете от колата на тати, е на същото мнение като мен. да не говорим че и в ДАИ нещата са точно толкова фрапиращи колкото и по улиците. вече без проблем можеш да си купиш книжка за рожденния ден... изводът е : колеги куки: затягайте мерките! но това веднага след себе си води въпроса: за какво ми е БМВ ако трябва да го карам по София с 50км/ч?:) както виждате се получава затворен кръг на мисли от моя страна така че, колеги, оставям разсъжденията на вас:) очаквам пълноценни коментари:)))
Последна промяна Engi на 02 Окт 2003, 17:11, променена общо 2 пъти

много идейна тема и много се радвам че си искрен. изглежда че няма решение, нали? хем така, хем иначе...
или може би има решение, но сме доста далече от него... уви.. ?
ще нахвърям разни мисли във случаен ред:
закона по пътищата е по принцип да се спазва. 50км/ч значи 50км/ч- много рядко пътната сигнализация е изсмукана от пръстите - знаците са където са защото там е ставало мазало, или ако не е - има характеристиките на "оная завои" където стават сакатлъци. казваш- че как ще ми сложат ограничение 50 тука бееееее? аз тоя завои със 80 ша го взема и ниаа го усетя- да ама след тебе е някои със трабантче или друг кашон и тоя завои ша го вземе на 2 гуми със 50... та мисълта ми е че закона е за всички и понеже е със цел сигурност - се съобразява със най-бавните, най-лош спиращите, най-неповратливите, и тн. закона е писан за тира които завоя не може да го вземе със повече от 30.
"е начи викаш да се влача със 40/60/80км както му е закона?" ... не викам така. дори съм далече от това мнение. всеки да си кара както знае. НО- ако застрашаваш другите участници дори по наи-невиния начин - тогава си за спиране. а за това трябва да се грижи полицията- ще доиде ден когато ще спират предимно и само за опасни провинения. това че си фърчал със 240 по магистралата не е опасно. ако нещо стане- фърляш се в дерето и .. си е за тебе. обаче- това че караш със 80 във населено място е калпазанщина. ще искочи дете, куче, каруца, бедна ти е фантазията как докато си помислиш да отреагираш и грозното ша е станало...
да докажеш че си ербап на пътя е тъпо- винаги има някои по-ербап а хората като си мерят пишките не обичат да губят. от там и сакатлъците. някои ден ще има писти- прави за драг, затворен маршрут за майсторско каране и тн. - там при сигурни условия ще можеме да покажеме какви шофьори сме- и да се състезаваме и покажеме на хора които ще го оценят по същество- а не циганина със дизеловия мерцедес заради които се гониме със 200 по 3то класни пътища. щото победа тука няма- дори и да излезеш напред.
та с 2 думи: прай квото знаеш- но никога не тряя да караш така че да заплашваш другите участници в движението.
знам че това е истината- щото другата краиност- да караш кола 500 коня и да не може да вдигнеш повече от 115км на магистралата или като изпилиш гуми да те глобяват $50 за всеки метър черно дето си оставил по асфалта също не е работа...
мислете като карате- детето скача в локвата с 2та крака докато истинския мъж я заобикаля- няма нищо лошо във това да я заобиколиш
или може би има решение, но сме доста далече от него... уви.. ?
ще нахвърям разни мисли във случаен ред:
закона по пътищата е по принцип да се спазва. 50км/ч значи 50км/ч- много рядко пътната сигнализация е изсмукана от пръстите - знаците са където са защото там е ставало мазало, или ако не е - има характеристиките на "оная завои" където стават сакатлъци. казваш- че как ще ми сложат ограничение 50 тука бееееее? аз тоя завои със 80 ша го взема и ниаа го усетя- да ама след тебе е някои със трабантче или друг кашон и тоя завои ша го вземе на 2 гуми със 50... та мисълта ми е че закона е за всички и понеже е със цел сигурност - се съобразява със най-бавните, най-лош спиращите, най-неповратливите, и тн. закона е писан за тира които завоя не може да го вземе със повече от 30.
"е начи викаш да се влача със 40/60/80км както му е закона?" ... не викам така. дори съм далече от това мнение. всеки да си кара както знае. НО- ако застрашаваш другите участници дори по наи-невиния начин - тогава си за спиране. а за това трябва да се грижи полицията- ще доиде ден когато ще спират предимно и само за опасни провинения. това че си фърчал със 240 по магистралата не е опасно. ако нещо стане- фърляш се в дерето и .. си е за тебе. обаче- това че караш със 80 във населено място е калпазанщина. ще искочи дете, куче, каруца, бедна ти е фантазията как докато си помислиш да отреагираш и грозното ша е станало...
да докажеш че си ербап на пътя е тъпо- винаги има някои по-ербап а хората като си мерят пишките не обичат да губят. от там и сакатлъците. някои ден ще има писти- прави за драг, затворен маршрут за майсторско каране и тн. - там при сигурни условия ще можеме да покажеме какви шофьори сме- и да се състезаваме и покажеме на хора които ще го оценят по същество- а не циганина със дизеловия мерцедес заради които се гониме със 200 по 3то класни пътища. щото победа тука няма- дори и да излезеш напред.
та с 2 думи: прай квото знаеш- но никога не тряя да караш така че да заплашваш другите участници в движението.
знам че това е истината- щото другата краиност- да караш кола 500 коня и да не може да вдигнеш повече от 115км на магистралата или като изпилиш гуми да те глобяват $50 за всеки метър черно дето си оставил по асфалта също не е работа...
мислете като карате- детето скача в локвата с 2та крака докато истинския мъж я заобикаля- няма нищо лошо във това да я заобиколиш

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Много хубава тема, а alx добре го каза!
Хубавите коли са за каране, ама с акъл
Верно, че полицаите използват катастрофите като пропаганда за вдигане на глоби, от там и на подкупи, ама има и толкова малоумници по пътищата, че настръхвам като си помисля! Всички сме правили лупинги и сме летяли с по над 200км/ч, ама нека го правим разумно, че да не попадаме в полицейската графа "дришльовци с бързи коли и малко мозък". И да заобикаляме локвите 
Хубавите коли са за каране, ама с акъл

Never mistake motion for action...
Аз си имам собствено мнение по въпроса.
Не говоря за това как карам и с колко. Карам колкото преценя за безопасно (понякога -не:) )
Въпоса с куките - като ме спрат - викат да пишеме ли акт. Аз почвам едночасов спор от рода - не беше така, радарат не е проверен за тази година и не отчита вярно, само си измисляте знаци за да можете да дебнете и рекетирате, беден студент съм и съм социално слаб
нищо че карам БМВ с последните си пари от заплатата за бензин и т.н.
И в 90% от случаите онези ме пускат за да не изтарват 2-3ма които ще рекетират докато спорят с мен. А ако ми напишат акт (още нямам на новата книжка(от както ги смениха)) не го плащам. Ако ви е интересно как става, питайте и ще ви кажа, че са не ми се пише и ще лягам да спя. А колкото до точките на талона - с такова темпо - за 2 години не мога да похарча 35 точки... Знаете че вземането на точки е с давност 2 години...нали?:)
Не говоря за това как карам и с колко. Карам колкото преценя за безопасно (понякога -не:) )
Въпоса с куките - като ме спрат - викат да пишеме ли акт. Аз почвам едночасов спор от рода - не беше така, радарат не е проверен за тази година и не отчита вярно, само си измисляте знаци за да можете да дебнете и рекетирате, беден студент съм и съм социално слаб

И в 90% от случаите онези ме пускат за да не изтарват 2-3ма които ще рекетират докато спорят с мен. А ако ми напишат акт (още нямам на новата книжка(от както ги смениха)) не го плащам. Ако ви е интересно как става, питайте и ще ви кажа, че са не ми се пише и ще лягам да спя. А колкото до точките на талона - с такова темпо - за 2 години не мога да похарча 35 точки... Знаете че вземането на точки е с давност 2 години...нали?:)
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
- Новини
-
Страхотна тема Engi..... ама колкото и да я пилим все едно и също ще си бъде .......аз пари не искам да им давам на куките .... не ми е за пете или десете лева а ми е заради принципа ......обаче и талона не искам да си давам ......не ми е заради принципа а заради глобата
Карам както ми харесва но се съобразявам със заобикалящите ме коли, пътна обстановка както и дали возя някого при мен. Но не съм си купил БМВ да го тътря с 50 .....

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
И аз ще си призная не6то:), както се предполага от първата 4аст на ника ми
съм си малко луд и така си и карам , отна4ало го правех за кеф както можеби всеки от вас прави , гледах да съм първи на всеки светофар на всеки завой да влезна с колкото мога по-висока скорост и с по висока да излезна на правите да я изпържа и ако мога да подразня и куките
!!!
В последствие ми се наложи да въртя по 120-150 км на ден в София, като през цялото време ми звъни гсм-а и всеки клиент ми дава зор и иска по-бързо да дойда (не не съм карал ТАКСИ
) карах си бмв-то,
но нямах собствен офис и се налага6е с лаптопа да обикалям пове4ето гсм-магазин4ета да вкарвам бг менюта и да разкодирам гсм-4ета намясто
!!!
И така по принуда се е налагало да изпреварвам трамвая отляво, да карам в насре6тното , да влизам в забранени улици , да не спирам на 4ервено , да не спирам когато ми покажат палка
и по-късно след като свър6а работа да се върна и да се оправям с куките
, държа да ви кажа 4е пове4ето куки в софия ме познават и 4есто ми звънят за разни услуги и дребни ремонт4ета, естествено , аз МРАЗЯ ДА ИМ ДАВАМ ПАРИ по-добре да ги запяля(парите де ) , обикновено им предлагам гсм-услуги
когато ме попитат -какво работиш:)
слу4вало се е много пъти на място да слагам бг-та на куки лаптопа в багажника кабел4ета и хората глеееедат и се 4удят кво става
два пъти бях влизал и в гнездото на орлите а именно в големия паркинг на КАТ където са любимите ни астри4ки и лади със сините буркани и там на бюрото на който е горе6тия телефон:) на който пове4ето от нас звънят когато се поразмажат
беха се наредили 6 куки за БГ
и така докато един ден не ме заклю4иха
БМВ-то ми бе6е в бокса и трябва6е да вър6а работа с едно малко пежо 205 (1,4 ама с два карбуратора:) ) та този ден ме спират за минаване на 4ервено , а в багажника има6е 36 телефона 4исто нови!!!
докато му предложа стандартното ве4е бях с белезници
искаха да карат пежото ама неможеха
и се наложи да ме откоп4аят и единия се вози при мен
та после в 6-то районно 4 часа писах като луд на следващия ден си взех и телефоните
6тот 6ефа на районното клъвна на предложението ми за по-нов гсм на бартер
,
НО от този ден до сега по4ти не спирам на куки особено извън софия,
естествено по номера на колата 4есто ми звъни един приател
шот на майкаму се води колата заради митото
Една от последните ми по луди слу4ки е тази благодарение на която ми взеха книжката за 12 месеца, та прибирахме се от морето с един приятел и малко след Несебър тръгват да ме спират
,а аз спрях 4ак в Сливен
и така излъгах ги тамо6ните куки 4е много бързам и женами е бременна и тн
та тия само ми записаха данните и ме пуснаха ама по-късно ре6ението на Айтоския районен съд бе6е 12месеца пе6еходец и 220лв глоба!!!!!!!!!!!
Та такива разни знам 4е не е трябвало да го правя ама ми бе6е интересно , голям кеф е да те гонят и особено когато не могат да те хванат
сега си пла6там за греховете 4ак края на май 6те си я взема,баси дори и приателите ми куки не искат да ми помогнат пияниците се оправят лудите не
какво излиза да си луд е по-ло6о от колкото да си пияница 

В последствие ми се наложи да въртя по 120-150 км на ден в София, като през цялото време ми звъни гсм-а и всеки клиент ми дава зор и иска по-бързо да дойда (не не съм карал ТАКСИ

но нямах собствен офис и се налага6е с лаптопа да обикалям пове4ето гсм-магазин4ета да вкарвам бг менюта и да разкодирам гсм-4ета намясто

И така по принуда се е налагало да изпреварвам трамвая отляво, да карам в насре6тното , да влизам в забранени улици , да не спирам на 4ервено , да не спирам когато ми покажат палка

слу4вало се е много пъти на място да слагам бг-та на куки лаптопа в багажника кабел4ета и хората глеееедат и се 4удят кво става

два пъти бях влизал и в гнездото на орлите а именно в големия паркинг на КАТ където са любимите ни астри4ки и лади със сините буркани и там на бюрото на който е горе6тия телефон:) на който пове4ето от нас звънят когато се поразмажат

и така докато един ден не ме заклю4иха

БМВ-то ми бе6е в бокса и трябва6е да вър6а работа с едно малко пежо 205 (1,4 ама с два карбуратора:) ) та този ден ме спират за минаване на 4ервено , а в багажника има6е 36 телефона 4исто нови!!!
докато му предложа стандартното ве4е бях с белезници

искаха да карат пежото ама неможеха

НО от този ден до сега по4ти не спирам на куки особено извън софия,
естествено по номера на колата 4есто ми звъни един приател

Една от последните ми по луди слу4ки е тази благодарение на която ми взеха книжката за 12 месеца, та прибирахме се от морето с един приятел и малко след Несебър тръгват да ме спират

Та такива разни знам 4е не е трябвало да го правя ама ми бе6е интересно , голям кеф е да те гонят и особено когато не могат да те хванат

xaoc написа:LuBo1 написа:От първото зимане на точки . И след това автоматично се връщат , така ли е
да, но примерно:
взели са ти 4 точки на 3.02.2000
след това 3 точки на 10.06.2001
връщат се както следва:
на 3.02.2002 4те точки
и на 10.06.2003 3те точки
ясно?
би ли ми посочил къде точно в правилника го пише?
Hint: не го пише, а пише, че след 2 години БЕЗ НАРУШЕНИЯ се връщат всичките 39 точки обратно
Аз бих добавил следното по темата:
1.Защо ТИ като един съвестен гражданин,не си платиш глобата за нарушението ,което си извършил ,а предпочиташ да бутнеш рушвет на човека срещу срещу теб!Не си ли ти този ,който в повечето случай се възползува от слабоста на ответната страна(в повечето случай-ДАЙ ДА ПОЧЕРПА или ДАЙ ДА ТИ СЛОЖА НЕЩО В ТАЛОНА) знаейки ,че полицая в 80% от случайте ще приеме предложението ти!Не е ли по добре парите ти да отидат в държавния бюджет,отколкото в нечий джоб?
2.Много подло е да се слагат всички ПОЛИЦАИ под един общ знаменател,защото сред тях(макар и рядко има и доблестни хора и аз лично познавам такива).Помислил ли си колко кофти би се чувствал един некурумпиран ЧОВЕК с такава професия,излезнал да бди за твоят спокоен живот,обвинен от теб в корупция и тъпотия!
3.Това че ги наричаш ТЪПИ ,не те ли принизява до нивото на някой от тях , все пак даже и от тях не съм чувал такъв цветист език!
Не ме разбирай погрешно ,не съм полицаи,нито съм бил но правдата определено не е на твоя страна.Медалът винаги има и обратна страна!
1.Защо ТИ като един съвестен гражданин,не си платиш глобата за нарушението ,което си извършил ,а предпочиташ да бутнеш рушвет на човека срещу срещу теб!Не си ли ти този ,който в повечето случай се възползува от слабоста на ответната страна(в повечето случай-ДАЙ ДА ПОЧЕРПА или ДАЙ ДА ТИ СЛОЖА НЕЩО В ТАЛОНА) знаейки ,че полицая в 80% от случайте ще приеме предложението ти!Не е ли по добре парите ти да отидат в държавния бюджет,отколкото в нечий джоб?
2.Много подло е да се слагат всички ПОЛИЦАИ под един общ знаменател,защото сред тях(макар и рядко има и доблестни хора и аз лично познавам такива).Помислил ли си колко кофти би се чувствал един некурумпиран ЧОВЕК с такава професия,излезнал да бди за твоят спокоен живот,обвинен от теб в корупция и тъпотия!
3.Това че ги наричаш ТЪПИ ,не те ли принизява до нивото на някой от тях , все пак даже и от тях не съм чувал такъв цветист език!
Не ме разбирай погрешно ,не съм полицаи,нито съм бил но правдата определено не е на твоя страна.Медалът винаги има и обратна страна!
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Има точни хора и от двете страни. По принцип е тъпо да се слагат под общ знаменател много хора, защото абсолютно винаги има изключения. Безмислено е да пищиш колко корумпирани са всички, когато сам им буташ в ръцете
Честно казано не знам когa ще се оправи тази история след като и двете страни сме доволни и си свиркаме.

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Иво написа:Има точни хора и от двете страни. По принцип е тъпо да се слагат под общ знаменател много хора, защото абсолютно винаги има изключения. Безмислено е да пищиш колко корумпирани са всички, когато сам им буташ в ръцетеЧестно казано не знам когa ще се оправи тази история след като и двете страни сме доволни и си свиркаме.
споделям това мнение
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d