Е36 Фарове

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 19 Яну 2008, 21:36

Митко Ганчев написа:както и точките по вътрешната част на страничните огледала.

Ми на М техник огледалата като няма такива точки...извън стандартите на аеродинамиката ли са? :lol:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Потребител
Аватар
Кара: e36 320i ///M
Мечтае да кара: BMW e60 ///M5

Re: Е36 Фарове

Мнение от М.Тодоров » 06 Фев 2016, 0:02

А да попитам каква е разликата между фаровете BOSCH.Едните са със пъпки на външното стъкло,а другите нямат ? :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от skal4o » 07 Фев 2016, 11:32

Здравехте колеги, тъй като видях, че темата е за фарове бих искал да попитам:

Как се оправяте с потенето във фаровете? Става въпрос за "BOSCH" фарове от Е36 седан.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше BMW E36 318tds Touring
Мечтае да кара: BMW E26
Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци

Мнение от raptorxbg » 07 Фев 2016, 18:42

Сваляш, разглобяваш и миеш хубаво всичко, подсушаваш с нещо меко - например тоалетна хартия. След това сглобяваш и проверяваш дали всички щипки са здрави, ако има счупени лепиш със силикон, проверяваш дали отворите за проветряване на фара са чисти. Намират се в горния ъгъл до секцията на дългата светлина. Качваш обратно на колата и оставяш капачките отворени, палиш фаровете и се возиш половин-един час и след това затваряш капаците на крушките. Ако пак се появи конденз/изпотяване повтаряш возенето с отворени капаци (първия път може да не е било достатъчно). Ако и след това имаш отново проблеми значи във фара от някъде влиза влага и трябва да потърсиш по-обстойно за напукване, отлепяне или нещо друго.
Аз поне така процедирах с моите и нямам проблеми.

Потребител
Аватар

Мнение от skal4o » 07 Фев 2016, 23:17

raptorxbg написа:Сваляш, разглобяваш и миеш хубаво всичко, подсушаваш с нещо меко - например тоалетна хартия. След това сглобяваш и проверяваш дали всички щипки са здрави, ако има счупени лепиш със силикон, проверяваш дали отворите за проветряване на фара са чисти. Намират се в горния ъгъл до секцията на дългата светлина. Качваш обратно на колата и оставяш капачките отворени, палиш фаровете и се возиш половин-един час и след това затваряш капаците на крушките. Ако пак се появи конденз/изпотяване повтаряш возенето с отворени капаци (първия път може да не е било достатъчно). Ако и след това имаш отново проблеми значи във фара от някъде влиза влага и трябва да потърсиш по-обстойно за напукване, отлепяне или нещо друго.
Аз поне така процедирах с моите и нямам проблеми.

Благодаря за обстойната информация колега!! Щом се оправи времето се залавям :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW E36 Coupe/ BMW E91

Мнение от kolev5833 » 14 Фев 2016, 1:10

Извинявам се, че ти използвам темата ама видях, че има колеги които ги разбират и се питах дали на моите фарове мога да сложа лупи лесно. Имам лупи от фарове за седан. А фаровете са ми с една букса и точки отгоре по края(като на компакт) но са сложени на купе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 14 Фев 2016, 2:13

kolev5833 написа:Извинявам се, че ти използвам темата ама видях, че има колеги които ги разбират и се питах дали на моите фарове мога да сложа лупи лесно. Имам лупи от фарове за седан. А фаровете са ми с една букса и точки отгоре по края(като на компакт) но са сложени на купе.

Потърси си направо цели, здрави фарове с лупа. Вече се намират на доста прилични цени :yes: вграждането не си заслужава, а и ще ти излезе колкото готови оригинални фарове

Предишна

Назад към E36