Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Бързи въпроси и отговори
dextuar написа:vld написа:dextuar написа:На 24 и на двата, пробвах и на 26, от ляво е жега, от дясно хладно
Sent from my iPhone using Tapatalk
И ту като на постарите тройки има клапани които регулират потока на топъл антифриз към парното, вероятно е зациклило едното бутало.
Дали има някъде нещо като guide как се оправя? И дали е доста голяма разправия?
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=64_1517
Номер 5 на схемата е клапана. ако е блокирал или го ремонтираш като го отвориш и подмениш повредените уплътнения, или го сменяваш с нов/втора ръка, според възможностите.
Конкретно за Е9х не съм срещал DAY но можеш да видиш как се ремонтира клапана на Е36 тук, няма да е много по ралично освен ако не е капсулован.

Колеги, някоi от по-запознатите може ли да ми каже за какво служи този маркуч и каква евентуално може да е причината да е омаслен ?
Опитвам се да го намеря през OEM за да мога поне да разбера как се казва и от там да разгадая мистерията но не мога да се ориентирам по графиките къде точно се намира.
Двигателя е N47
https://www.dropbox.com/s/gblyf84bkrbtpzy/bmwche.jpg?dl=0
Опитвам се да го намеря през OEM за да мога поне да разбера как се казва и от там да разгадая мистерията но не мога да се ориентирам по графиките къде точно се намира.
Двигателя е N47
- The_One1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320d 177hp
koksimir написа:Колеги, някоi от по-запознатите може ли да ми каже за какво служи този маркуч и каква евентуално може да е причината да е омаслен ?
Двигателя е N47
Колега,този маркуч е за картерните газове. От там маслените пари влизат в тръбата на въздушния филтър,който води към турбото. А това омасляване се получава от едни ,,О" пръстенчета които се намират в краищата на посочения маркуч

Здравейте,я кажете кое масло е по-добре Motul 5w30 или 5w40 ДПФ-а вече го нямам.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
2707E91 написа:Здравейте,я кажете кое масло е по-добре Motul 5w30 или 5w40 ДПФ-а вече го нямам.
0w30

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
2707E91 написа:Здравейте,я кажете кое масло е по-добре Motul 5w30 или 5w40 ДПФ-а вече го нямам.
Ако настъпваш колата повече и за по- горещи дни - 5w40, но и 30 да вземеш, няма да е грешно.
- nasopraso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 hp 2007 г.
- Мечтае да кара: НЛО
Здравейте, абе как да направя пръскалката ми да пръска само на предното стъкло, но да НЕ ми пръска на фаровере? Пробвах с изключени фарове но пак пръска на тях
Всички удоволствия са описани в НК!
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Предпазетеля(бушона) колега.Има си само за пръскалките на фаровете.Махаш го и готово.Мисля че беше 34номер но не съм сигурен.
- nasopraso
- кандидат ентусиаст
-
kvasilev76 написа:Предпазетеля(бушона) колега.Има си само за пръскалките на фаровете.Махаш го и готово.Мисля че беше 34номер но не съм сигурен.
Е няма ли по елегантен начин без да се маха бушона?

- vanka7a
- ентусиаст
-
Пръскалките на фаровете не се ли активират само когато фаровете са включени? Другото което е, не трябва да се пускат на всяко дърпане на лостчето, а на 3-тото примерно. Пръскай продължително и мисля, че няма да се пускат.
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
След като си кодирах дневни светлини на дългите пръскат само когато се включи ксенона.Не знам какво ползва колегата за дневни.Иначе колегата е прав-на всеки 3 пръскания пръска и на фаровете но е малко неудобно всеки път да мислиш за пръскалките когато ти се засере стаклото 

- nasopraso
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм със ксенон...принципно светлините ми стоят на автоматично т.е ксенона е включен през деня. Но дори и когато са ми изключени фаровете на позиция 0 пак пръска...вярно е че го прави го само първия път и след това не
- vanka7a
- ентусиаст
-
На мен на Auto ксенона ми се включва само когато се свечери. На светло си е на day lights.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
vanka7a написа:На мен на Auto ксенона ми се включва само когато се свечери. На светло си е на day lights.
И при мен е така. Като са изключени също не пръска въобще на фаровете.
При мен - бързо натискане на лоста пръска само на стъклото, ако задържа по-продължително пръска и на фаровете