ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 1.6i м43б16

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от aliays » 17 Яну 2016, 19:41

bmwe36forever написа:При мен проблема е подобен на почти всички други относно оборотите,но разликата е там,че моето почва да се бъгва след като мина малко разстояние и загрее и стрелката на темп закове в перфектното средно положение,Дотогава колата е пушка...
bmwe36forever написа:Здр...четох мн по въпроса и преди да взема мерки реших да споделя с вас и да поискам мнението ви.Значи имам 318ис 95г,имаше пр с оборотите преди врме,баща ми смени някво бутало и се оправи,докато не падна големия студ по нова год и него бях палила 3-4 дена.Решавам вчера да я разходя малко паля,тръгвам,няма пр.карам 3-4 км и изведнъж сякаш нещо запуши системата,почна да губи обороти,да гасне,като изкл от скорост най-вече.значи като загрее го прави и даже след няколко такива гаснения по светофарите,започва все по трудно да пали...моляви.помагайте...

Колега, направи една диагностика. Предполагам ламбда, но на диагностика ще си каже...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38
Мечтае да кара: Алпина

Мнение от denises26 » 19 Яну 2016, 23:52

Здравейте, колеги. Днес започнах да чувам едно виене откъм двигателя на моменти, след няколко вслушвания на отворен капак открих, че идва откъм генератора. Предполагам лагерите му си заминават, интересно че го прави чат пат само и после спира за определен период. Тъй, като е доста студено тези дни ми се ще да го отложа малко смяната. Загледах напрежението на големия борд и открих следното. На място без консуматори: 14,20/14,30 (ЦДто не го броя) На място с фарове: 13,99/14,10 На място с парно на 3та/4та степен: 13,50/13,87 (тук е най-интересно, доста голям диапазон от волтажи) В движение не забелязвам някаква сериозна промяна с който и да било от консуматорите, но играе доста, когато съм включил парното, вендъж 2 пъти го видях да пада и до 13,30 но за много малко. Тези стойности нормални ли са или се налага ревизия на алтернатора?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 20 Яну 2016, 20:06

Здравейте колеги, имам едно питане . Закупих бмв 318ис купе по талон пише ,че няма номер на двигателя и реших да го проверя по вин излиза ми ,че си е м42 но на конете пише 103 :conf: дали е възможно някаква грешка да е станала защото колата си върви карал см 318 чиста и няма нищо общо прилагам и вин JG00872 ако някой може да ми изкара подробна инф. ще съм благодарен :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 20 Яну 2016, 20:46

103kw=140кс :lalala:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36 320 coupe,E90
Мечтае да кара: M4

Мнение от Blodliker » 25 Яну 2016, 17:21

Здравейте колеги :) Имам проблем на пръв поглед същия,като на колегата бмве36форевър :( Стъпковото моторче го свалях почиствах, не е от него. Смених температурните датчици и двата.Маркуча към клапана за картерните газове и все така оборотите не стоят стабилни след като колата загрее. Мотора е м43б16 и идеи кое и как да диагностицирам дали е изправно? Мерси предварително

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 1.6i м43б16

Мнение от aliays » 25 Яну 2016, 21:08

Първо, диагностика, ако не покаже диагностиката де е проблема, първи търси паразитен въздух, после се хвърляй да сменяш датчици. Диагностиката не всеки може да я направи, отиди при някой проверен...
Успех...

Потребител
Аватар
Кара: E36 320 coupe,E90
Мечтае да кара: M4

Мнение от Blodliker » 25 Яну 2016, 21:50

aliays написа:Първо, диагностика, ако не покаже диагностиката де е проблема, първи търси паразитен въздух, после се хвърляй да сменяш датчици. Диагностиката не всеки може да я направи, отиди при някой проверен...
Успех...

Мерси за съвета :) Датчиците ги смених понеже така или иначе се бъзикаше този който е свързан с таблото и не отчиташе всеки път.Пък си казах така и така като ще бъркам в кацата с меда да сменя и двата :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 28 Яну 2016, 18:44

weekend-а ще си сменям термостата. Някакви насоки да ми дадете?

Видях го на 4 болта е и двете скоби на тръбите. После видях че обезвъздупшаването става като първо наливам до горе, паля и парното на макс 32градуса май беше дигиталната клима и на макс да духа. Държа отвъртяна капачката и до нея пробката и там гелдах мехурчетата. Когато почне да излиза от капачкта я затварям и чакам да спре да излизат мехучи от млакта пробка до нея.

Всичко така ли е както съм разбрал?

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 28 Яну 2016, 19:58

1. Развиваш пробката
2. Наливаш до горе.. (Ще потече леко и от пробката)
3. Палиш колата
4. Пускаш духалките на най-топло
4. гледаш от пробката да излизат не балончета но и антифриз
5. затягаш я леко като почне да излиза повече антифриз отколкото балончета..
6. гледаш в казанчето.. Като загрее и отвори големия кръг ще дръпне рязко водата..
7. Повтаряш точки 4 и 5..
8. На другата сутрин като е студена отваряш да видиш до къде е нивото, понеже ще си е дръпнала още..

П.С. като развиваш болтчетата на термостата, за да го извадиш трябва да развиеш и болтчето което държи кабела към датчика на вала.. Внимавай с това болтче, че е еднакво като тия на термостата, но е по дълго и после боли ако го стегнеш там дет не трябва :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 29 Яну 2016, 10:52

Здравейте колеги.
Проблема е следния,карам си по магистралата със 130-140 и винаги когато изпреварвам камион или автобус в момента в който минавам покрай другото превозно средство ме дърпа към него и когато го изпреваря ако не държа волана ще се забия в мантинелата.
Много силно ми дърпа наляво в момента в които го изпреваря.
Джанти и гуми са проверени и балансирани,окачването е закупено от колега от форума,жълти амортисьори с червени пружини,сваля 30/15.
Когато беше със стоковото окачване,не си спомням да ми е правила така.
Някакви съвети?
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 29 Яну 2016, 11:01

А ако изпреварваш не автобус, ами Тико или някакво такова дребно, дърпа ли? :ok:

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 29 Яну 2016, 11:42

Nickelback написа:А ако изпреварваш не автобус, ами Тико или някакво такова дребно, дърпа ли? :ok:

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Не,само на автобуси и камиони го прави това.
И с колкото по голяма скорост изпреварвам толкова повече дърпа.
:driving: :dunno: :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 29 Яну 2016, 14:49

Някой знае ли какъв е спирачния път на 36ците по документи 100-0, че в нета нищо не намирам... :paranoid:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Яну 2016, 13:34

Около 35-6 метра с оригинални спирачки и добри гуми, което е доста прилично за кола на толкова години.

С китайски спирачки и/или гуми за мъгла вероятно над 40 и нещо, което е далеч по-зле от 20 годишен джип. :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от varnenskachaika » 30 Яну 2016, 21:00

Здравейте! Днес гледах една 320ка и забелязах странен звук (все едно бачка на по-малко цилиндри), също така менеше оборотите на моменти. Момчето каза, че ламбда сондата била за смяна. Та въпроса ми е може ли заради тази сонда да се появят гореизброените проблеми? Не съм запознат като цяло с БМВ, затова прощавайте ако въпроса ми е глупав. Също така ако я закарам на диагностика дали ще се разбере какво ме чака ако я взема?

ПредишнаСледваща

Назад към E36