Защо лъжем себе си?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Re: Защо лъжем себе си?

Мнение от Larbi » 25 Яну 2016, 14:26

Аз пък не намерих историята му за прекалено увлекателна. Не знам защо. Може би пръст в цялата работа има и това, че знам че е измислица, но нали в този раздел и тази тема за страхотните истории има и много художествени измислици по принцип. Просто прочетох първият пост в който разказва за някакви фантастични неща, които все пак има някаква макар и хипер минимална възможност да са истина, но след този пост следва само едно твърдение, че е вярно от една страна, от друга съмнения на хора че не е истина, от трета хората които го еваларкат и така до безкрай. На места обаче се е олял още в първият пост и точно там където е копирал колегата - за камшичният удар дето се оплаквала жена му и за големият бял кахър за малкият багажник и трябвало горкия баровец да мъкне амг-та и кайени да му носят такъмите и пушките, да не би случайно да му се прииска да лови таранки и шарани или да постреля по дивеч :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Яну 2016, 14:30

kdl написа:М/у другото като четох на енигма поста, ми звучеше като лека заигравка с други личности тук :)

Аз се колебая между това и между раздвоение на личността на въпросните други личности, които е възможно да пишат с повече от един ник тук :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 25 Яну 2016, 16:56

типична черта на българина - да окаля човек, който е повече от него
защо в БГ казана в ада няма дяволче да ни бута обратно да не изпълзим - защото ние си го вършим това, това ни дърпа като цяло назад, за доказателство погледнете в исторически план откъде идваме и къде сме сега и защо са се случили нещата по този начин
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Яну 2016, 18:13

Бягаме от въпроса. Никой никого не дърпа, защото тия хора не са излизали че някой да ги дърпа. Ако пък е истина това, което разправят то това, че някой се съмнява в никой случай не им пречи.

Въпроса е защо хората изразходват такива усилия за да създават някакви неверни легенди за себе си и кого лъжат нас или самите себе си?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 25 Яну 2016, 19:10

Мене лично доста ме съмнява при оная история пред Марая, да си казал на ушев дословно: "Сере ми се, та ми се реве" или там квото беше и "Оставям ви книжка, талон - пишете... аз отивам да се изсера и ше дойда", ама това не променя факта, че е една от най-силните истории, дето може да се прочете по форумите :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Защо лъжем себе си?

Мнение от Dextuar » 25 Яну 2016, 19:43

Superexstatic написа:Мене лично доста ме съмнява при оная история пред Марая, да си казал на ушев дословно: "Сере ми се, та ми се реве" или там квото беше и "Оставям ви книжка, талон - пишете... аз отивам да се изсера и ше дойда", ама това не променя факта, че е една от най-силните истории, дето може да се прочете по форумите :roll:

Линк моля за наскоро постъпилите във форума :D
Бтв аз имам чувството, че много хора се познавате и извън форума, така че да се лъже при това, че реално нищо не печелиш, е меко казано смешно

Гледам млади момчета, връстници, зализали се, сложили по едно шалче като по вешън тв и с бодра крачка разхождат "марковия" абидас по моловете, мислейки се за голямата работа, пък петък хваща пътя за село и в неделя мъкне бурканите със сланина, ама като види някой "у мола" , че яде нещо с лук/чесън се мръщи и вътрешно крещи "селянин". А колко по лесно е да живееш за себе си, а не за другите...

Та според мен лъжем себе си, за да изградим образа, който си мислим, че някой иска/ изисква да бъдем, като цяло себе си никога не можеш да излъжеш, но можеш дълбоко да се заблудиш, а когато се осъзнаеш, сякаш са те цапнали с мокрия прогизнал парцал, тогава или почваш да си себе си или си избираш нова, често по-пагубна роля и така до края на света както се пееше в сериала

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Яну 2016, 20:37

Е ко па толкоз ? У всеки може да спи един Калоянчев или Парцалев :mhihi: а на някои дори им идват репликите от само себе си , само докато сънуват и после си ги описват сънищата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Яну 2016, 21:14

Superexstatic написа:Мене лично доста ме съмнява при оная история пред Марая, да си казал на ушев дословно: "Сере ми се, та ми се реве" или там квото беше и "Оставям ви книжка, талон - пишете... аз отивам да се изсера и ше дойда", ама това не променя факта, че е една от най-силните истории, дето може да се прочете по форумите :roll:

По принцип може понякога да съм и доокрасил някоя случка.

Но след като 8 или 9 години карах без син талон. 7-8 месеца преди години нямах ни ЛК, ни книжка, ни талон, ни документи на колата и карах през цялото това време всяка божа вечер в София и нямам нито един акт и не съм дал и стотинка на ръка последното в което трябва да се съмняваш са комуникациите ми с ушевите ;)

Това е 100% реална и достоверна история. :mhihi:

И пак не говорим за такива лъжи. Това и да съм си го измислил все тая, някаква случка е. Друго е да започна да разправям, че съм имал М5 или нещо подобно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 25 Яну 2016, 21:29

На Енигмата всичките му теми бяха силни. Сещам се за една за някакво преследване с полицията, че и с хеликоптери ги гониха, та се наложи да крият Ламботата в някакви храсталаци и беше разсипал прага в някакъв камък :lol: А иначе Джорданпар си е напълно реален човек, дори имаме общи познати с него и с две приказки разбрах кой е и що е, понеже събуди интереса ми с постовете си тук. Естествено нещата не са както ги представя, но наистина е поживял в Холандия покрай "бизнеса" си :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 25 Яну 2016, 21:52

Ч'ей сА... Да не вземе някой да се обърка - еволюцията на Данчо от Суи'ен е съответно jordanpar -> rosendaal -> jorsenbmw. Опитвам се на база екстраполация да докарам какъв ще/е следващия ник :mhihi:

Енигмата и аз бях го чел, ама постфактум :roll:

Иначе аз съм убеден, че тия хора малко или много имат ментални увреждания, в частност раздвоение на личността :dunno: Така да помнят какво са дрисали и брисали... не е за всеки и си трябва "втори етаж" или поне "гредоред" определено :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 25 Яну 2016, 22:13

Мда, за същия става дума. Все пак за да бъдем точни името му не е Данчо, тук го кръстиха така :lol: Следващия му ник най-вероятно пак ще е с някакво фламандско звучене, освен ако не реши да смени стратегията :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 25 Яну 2016, 22:18

dimodi написа:Мда, за същия става дума. Все пак за да бъдем точни името му не е Данчо, тук го кръстиха така :lol: Следващия му ник най-вероятно пак ще е с някакво фламандско звучене, освен ако не реши да смени стратегията :lol:

ОК може, просто по други форуми (андроидбг, някой от ВАГ форумите и др.) също беше почти толкова активен навремето, та и там го знаеха като Данчо и затова... :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 25 Яну 2016, 22:20

Интересното е, че беше толкова убедителен/убеден :mhihi:
в липсата на връзка между никовете, че след като ми писа некви работи на ЛС
известно време имах съмнения да не би да бъркам аз :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 25 Яну 2016, 22:32

Както каза Врачанина, заслужава си кредит в някои отношения човекът -фламандец !
Според мен си имаше отлична анализаторска мисъл,определено интелигентен и със широк кръгозор.
Доста от мненията си му бяха в десетката.
Нямам идея какъв е и що е в реалния живот,на мен което не ми допадаше особено беше леко снизходителното отношение,на моменти си беше просто заядлив и обиждаше на едро.. Най-странното е,че беше без видима за мен поне причина :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 25 Яну 2016, 22:38

Енигмата май води с много пред останалите. :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата