Как ви запали автомобила на минусови температури-Анкета
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- aivanov99
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2002 Е39 525dA Touring
Re: Как ви запали автомобила на минусови температури-Анкета
До сега до -12 пали без грешка. С едно подгряване. Ето един клип на -5. Тази седмица, като е по-студено ще снимам пак.
https://youtu.be/Wd7cdqqWvSM
Sent from my Note 3L
https://youtu.be/Wd7cdqqWvSM
Sent from my Note 3L

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Сега ми попадна едно клипче от миналата ми година при -18 https://www.youtube.com/watch?v=sX5gTXSaxmM
За колегите от София - Как запалихте тази сутрин при мен колата показваше -16.5 градуса
Запалих от втория път без много мъки

Запалих от втория път без много мъки

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
здравейте,
аз запалих от четвърт оборот, само ме притеснява че няколко секунди след като колата запали е чу един като гръм от към двигателя, но след това си работеше нормално ... оставих я да поработи 15 минути ... и я изгазих...
Обляна е в лед от климатици , така че допускам че може и вътре да имало лед и да го е пръснало налягането някъде ... абе дано не го чуя повече и няма реални проблеми
- стана малко ОФтопик - за което се извинявам 
аз запалих от четвърт оборот, само ме притеснява че няколко секунди след като колата запали е чу един като гръм от към двигателя, но след това си работеше нормално ... оставих я да поработи 15 минути ... и я изгазих...
Обляна е в лед от климатици , така че допускам че може и вътре да имало лед и да го е пръснало налягането някъде ... абе дано не го чуя повече и няма реални проблеми

- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
525тдс за пореден път ме изкефи --16 от четвърт.само забравих да снимам.
Но когато всичко е наред по двг,не трябва да има яд.но важен фактор е и маслото,имам една фиеста до -5 пали от раз,но по надолу и е трудно-маслото става на грес и върти бавно бавно докато го разбие.
Но когато всичко е наред по двг,не трябва да има яд.но важен фактор е и маслото,имам една фиеста до -5 пали от раз,но по надолу и е трудно-маслото става на грес и върти бавно бавно докато го разбие.
- kitodar
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Влака за Мадан
- Детайли за колата: Е36 2000
Е46 2000D
E91 3000D
Е60 2000D
Е71 3500D
F10 3000D
Малко по-тромаво на -16 но запали с леко тресене 

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Е38 М52Б28ТУ на - 13 се замисли за по-малко от секунда и запали ( с акумулатор незнайно от кога)
Форд Фиеста на - 14-15 по същия начин, само дето после изгасна, при повторното палене трябваше да подам газ, иначе пак беше готова да загасне (акумулатор от миналата година)
Форд Фиеста на - 14-15 по същия начин, само дето после изгасна, при повторното палене трябваше да подам газ, иначе пак беше готова да загасне (акумулатор от миналата година)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- ivgeorgiev
- Потребител
-
Здравейте, колеги!
Аз днес запалих от първия път с едно подгряване малко се зачуди, но запали.
Но когато запали ми даде transmission fault, фаровете не светеха на ауто и най-интересното е, че си отвори отпред решетките и духаше яко все едно е прегряла
На някой да му се е случвало и да има идея защо така? Когато колата позагря след бавно каране с 40-50, защото не превключваше скорости я изгасих, запалих я и грешката за скоростите изчезна също и спря да духат перките да се охлажда :X
Но когато запали ми даде transmission fault, фаровете не светеха на ауто и най-интересното е, че си отвори отпред решетките и духаше яко все едно е прегряла

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
ivgeorgiev написа:Здравейте, колеги!
Но когато запали ми даде transmission fault, фаровете не светеха на ауто и най-интересното е, че си отвори отпред решетките и духаше яко все едно е прегрялаНа някой да му се е случвало и да има идея защо така? Когато колата позагря след бавно каране с 40-50, защото не превключваше скорости я изгасих, запалих я и грешката за скоростите изчезна също и спря да духат перките да се охлажда :X
Здравей Колега, за този проблем е писано доста. В случая според мен, проблема идва от акумулатора

- ivgeorgiev
- Потребител
-
B.Stoimenov написа:ivgeorgiev написа:Здравейте, колеги!
Но когато запали ми даде transmission fault, фаровете не светеха на ауто и най-интересното е, че си отвори отпред решетките и духаше яко все едно е прегрялаНа някой да му се е случвало и да има идея защо така? Когато колата позагря след бавно каране с 40-50, защото не превключваше скорости я изгасих, запалих я и грешката за скоростите изчезна също и спря да духат перките да се охлажда :X
Здравей Колега, за този проблем е писано доста. В случая според мен, проблема идва от акумулатораНека и другите се изкажат де. Но може да прочетеш във форума за тази грешка , има писано доста за нашите коли - проблема обикновенно е акумулатор и/ или IBS модул .
Забравил съм да кажа, че колата е Е60 2,5 дизел автомат 2005г. От една седмица я имам колата, затова задавам толкова елементарни въпроси.
За IBS четох когато ми даде грешка за консумация, гледах едно клипче в нета и го откачих и от тогава не ми е давала грешка за консумация. А акумулатора е чисто нов exide 90-95ah не помня точно. Купих си и кабел за инпа и вчера го подкарах, успях да видя, че е записала грешки, но не знам как да ги прочета. Стига толкова тук, за да не развалям темата, ако някой има желание да помогне да пише в темата ми: линк. Благодаря!

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
При него има несмяна на скорости проблема може да е по-сериозен просто трябва да я закачи на диагностика ...........
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Принципно на -4 -5 като я паля сутрин си пали без проблем(като е била карана колата вечерта) Обаче последно я оставих колата в гаража ( където е около 0та) и поседя там към 13-14 дни и като се опитах да я запаля един път завъртя супер трудно и на втория път запали( не знам дали това е нормално) , но мисля , че май е време да се ориентирам да сменям акумулатора или може би ще успее да изкара и този сезон все пак 13-14 дни на ниски темепратури

5 дни не я бях палил в най-големите студове и запали вечерта без даже да превърти
Преди година и нещо смених акумулатора с MUTLU и май нещата писани от руснаците за тези акумулатори почнаха да се оправдават. Под 180лв за 100Ah 

- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
2 дни престой с температури до -22 запали с въртене около 1 секунда без тракания и хлопания.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- Na4ko1926
- Потребител
-
- Кара: BMW e60 530d
- Мечтае да кара: Кораб в гората
За съжаление днес при измерени -19 срещнах проблем при паленето след няколко часови опити.неуспях да запаля колата 530д 04 автомат преди месец и закупих нов акумулатор Varta 110 ah мисля че е 900А пусков ток .След подаване на ток от друга кола при съмнения за акумулатора нищо.. след това го свалих и го замерихме с уред който показа ,че акумулатора е напълно изряден и зареден като затова прилагам снимка
някой съвети какво може да е стартера върти преди да запаля на таблото си ми светва всичко нормално както преди подгрева и другите лампи си изгасват досега съм нямал проблеми при палене на -10 -15 ... но днес