Премахване на DPF,къде?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
Re: Премахване на DPF,къде?
2707E91 написа:Извади лулата на 1вата подгревна свещ
Или както направих аз след като установих, че въпреки, че ми пипаха софта тя пак си регенерира ( аз съм този за който 2707E91 спомена по-нагоре ) за да се прибера до София и да съм сигурен, че ще спре с постоянните регенерации извадих буксата на дросела. Без дросел регенерацията не пали
После вече я оправиха и 8к не е регенерирала. Иначе скривах светофарите в Пловдив

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Е заради скапания дросел си замина моя ДПФ.
Само немога да разбера как може при система която е от изключителна важност да е изправна на 100%, да има момент в който при повреда на някой от звената в нея да не го изписва като грешка някъде по таблото или навигацията.
Визирам например подгревните свещи, ако не работят, регенерацията не тръгва, дросела ако не е изправен регенерация пак не тръгва, термостатите също трябва да са изправни.
И какво се получава, разваля ти се нещо което без диагностика няма как да го хванеш особенно ако е толло, съответно минаваш няколко хиляди километра и се започват драмите с ДПФ.
Докато се усетиш вече е късно.
ДПФ и всички спомагателни за неговото фунциониране елементи трябва да сигнализират веднага при проблем, тогава тоя филтър ще изкарва по двапъти повече км., и ще е много по ефективно използването му.
Само немога да разбера как може при система която е от изключителна важност да е изправна на 100%, да има момент в който при повреда на някой от звената в нея да не го изписва като грешка някъде по таблото или навигацията.
Визирам например подгревните свещи, ако не работят, регенерацията не тръгва, дросела ако не е изправен регенерация пак не тръгва, термостатите също трябва да са изправни.
И какво се получава, разваля ти се нещо което без диагностика няма как да го хванеш особенно ако е толло, съответно минаваш няколко хиляди километра и се започват драмите с ДПФ.
ДПФ и всички спомагателни за неговото фунциониране елементи трябва да сигнализират веднага при проблем, тогава тоя филтър ще изкарва по двапъти повече км., и ще е много по ефективно използването му.

- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
А да не говорим колко слаби звена са подгревната система, дросела и особено малкия термостат
...просто си трябва диагностика на всеки три месеца, за да се избегнат проблемите. 
...просто си трябва диагностика на всеки три месеца, за да се избегнат проблемите. 0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
vld написа:Е заради скапания дросел си замина моя ДПФ.
По тоя повод, една блутуут джаджа и на всеки 1-2 седмици си пускам диагностика...15лв струва цялото удоволствие.Иначе и при мен беше вкарало грешка за дросела, след което ми прецака ДПФ-а, но след съответните манипулации по почистването му, сега ДПФ-а ми си работи екстра.....
От дросела се чува едно пищене като се отключи колата и така горе долу може да го хванеш без диагностика,а и след загасяне на автомобила щраква ,защото се отваря.
Аз на моя му отворих електрониката за да избърша маслото вътре,доста се беше насъбрало.
Отделно като се скапе дросела колата гасне с яко разтрисане.
Аз на моя му отворих електрониката за да избърша маслото вътре,доста се беше насъбрало.
- The_One1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320d 177hp
2707E91 написа:От дросела се чува едно пищене като се отключи колата и така горе долу може да го хванеш без диагностика,а и след загасяне на автомобила щраква ,защото се отваря.
Когато се чува това пищене от дросела какво?
Изряден ли е или не ?
- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
Аз имах над 1л. нафта в маслото и записана грешка за чести регенерации а на таблото не светна абсолютно нищо.
С 2707E91 бяхме на вилата му за да се напием а вместо да го направим душихме капачките на маслото и сравнявахме миризмата
При него миришеше както трябва маслото а при мен на пушилка.........
Ако не бях вдигнал щеката за да видя, че нещо се случва кой знае какво щеше да последва след време.
С 2707E91 бяхме на вилата му за да се напием а вместо да го направим душихме капачките на маслото и сравнявахме миризмата
При него миришеше както трябва маслото а при мен на пушилка.........
Ако не бях вдигнал щеката за да видя, че нещо се случва кой знае какво щеше да последва след време.
- hus0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91'07 325d
- Мечтае да кара: М3
Колеги за да не пускам нова тема искам да ви попитам като взех колата като пипнеш с пръст ауспуха изобщо не цапаше. Дпф филтъра си ми седи а сега в студовете леко ми зацапва пръста. Може ли да са се натрупали сажди ако е правила регенерация скоро?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Може ако ЛЕКО ти зацапва пръста няма страшно, все пак зиамта имаш конденз повечко и съответно малко количество сажди дето нормално би излетяло се полепва малко по ауспуха
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Колеги, кажете къде мога да отида, за да ми свалят DPF-a и да го почистят качествено в София или евентуално Пловдив? Вчера разгледах колата с Carly и аsh беше 58g
, а не ми се иска да го махам...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Phil написа:Колеги, кажете къде мога да отида, за да ми свалят DPF-a и да го почистят качествено в София или евентуално Пловдив? Вчера разгледах колата с Carly и аsh беше 58g, а не ми се иска да го махам...
В Пловдив при колегата Atsalov с продукти на GAT (Pro Tec)
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Taruno написа:Phil написа:Колеги, кажете къде мога да отида, за да ми свалят DPF-a и да го почистят качествено в София или евентуално Пловдив? Вчера разгледах колата с Carly и аsh беше 58g, а не ми се иска да го махам...
Там е истината
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
kvasilev76 написа:Taruno написа:Phil написа:Колеги, кажете къде мога да отида, за да ми свалят DPF-a и да го почистят качествено в София или евентуално Пловдив? Вчера разгледах колата с Carly и аsh беше 58g, а не ми се иска да го махам...
Там е истината![]()
![]()
Освен да си направя една разходка до Пловдив тия дни
Ами колега ,от тръгнала демферна шайба ,доста ми се разтръсваше колата когато гасне и се чуваше едно трак трак преди да спре да се върти напълно.
Колегата Tsapo му изгоря дросела и започна да му гасне идентично (преди това не беше ставало въпрос и си мислех ,че моята гасне нормално
) даде ми той стария му дросел с изгоряла електроника да го мъча ,да вида ще може ли да направя от 2та един за мене.Понеже не успях да развъртя и сваля моя,той ми беше споменал ,че е бил пълен с масло неговия и за това някой елемент се е предал.Реших да махна капака на моя и вярно имаше бая масло,потече по ремъка,по динамото,колко можах попих с парцал.Избърсах го и го сглобих.Отложих му ремонта ,но се оказа,че след като смених демферната шайба си гасне без да се тресе колата и явно си работи.
Има разлика 2та - в начина на затваряне,моя като го пусна много рязко се затваря и дава откат (леко се отваря пак от енерцията и се затваря на пълно) ,а другия се затваря от един път
Колегата Tsapo му изгоря дросела и започна да му гасне идентично (преди това не беше ставало въпрос и си мислех ,че моята гасне нормално
Има разлика 2та - в начина на затваряне,моя като го пусна много рязко се затваря и дава откат (леко се отваря пак от енерцията и се затваря на пълно) ,а другия се затваря от един път

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Здравейте колеги,
И при мен положението е DPF OFF (физически и софтуерно) и досега не съм имал никакви проблеми. Ноември месец ходих да ми правят ремап и момчето ми каза, че ДПФ-а софтуерно не е изключен хубаво, та заедно с ремапа ми направи безплатно и ДПФ-а (евалата за което). Вчера реших да пусна една профилактична диагностика, правя го от време на време, и видях тези грешки. Промяна в поведението на колата не намирам, едната ми дюза нещо се беше шашнала и показваше +1,8 корекция, но мисля, че след вчерашната разходка по магистралата и една доза ПРО ТЕК, трябва да е наред, та не би трябвало да е свързано с ДПФ-а по някакъв начин според мен. Другите 2 грешки ги имам от както е и колата, но мисля, че не са фатални, поне някакви такива спомени ми се въртят от това, което съм чел. Трябва ли да направя нещо за тази грешка 004030 ? Появила се е преди 200 км.
И при мен положението е DPF OFF (физически и софтуерно) и досега не съм имал никакви проблеми. Ноември месец ходих да ми правят ремап и момчето ми каза, че ДПФ-а софтуерно не е изключен хубаво, та заедно с ремапа ми направи безплатно и ДПФ-а (евалата за което). Вчера реших да пусна една профилактична диагностика, правя го от време на време, и видях тези грешки. Промяна в поведението на колата не намирам, едната ми дюза нещо се беше шашнала и показваше +1,8 корекция, но мисля, че след вчерашната разходка по магистралата и една доза ПРО ТЕК, трябва да е наред, та не би трябвало да е свързано с ДПФ-а по някакъв начин според мен. Другите 2 грешки ги имам от както е и колата, но мисля, че не са фатални, поне някакви такива спомени ми се въртят от това, което съм чел. Трябва ли да направя нещо за тази грешка 004030 ? Появила се е преди 200 км.
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5