Премахване на DPF,къде?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G32 LCI "22
Детайли за колата: BMW G32 LCI "22

Re: Премахване на DPF,къде?

Мнение от Tsapo » 13 Яну 2016, 9:38

2707E91 написа:Извади лулата на 1вата подгревна свещ :mhihi:

Или както направих аз след като установих, че въпреки, че ми пипаха софта тя пак си регенерира ( аз съм този за който 2707E91 спомена по-нагоре ) за да се прибера до София и да съм сигурен, че ще спре с постоянните регенерации извадих буксата на дросела. Без дросел регенерацията не пали :mhihi:

После вече я оправиха и 8к не е регенерирала. Иначе скривах светофарите в Пловдив :ranting:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 13 Яну 2016, 13:33

Е заради скапания дросел си замина моя ДПФ.
Само немога да разбера как може при система която е от изключителна важност да е изправна на 100%, да има момент в който при повреда на някой от звената в нея да не го изписва като грешка някъде по таблото или навигацията.
Визирам например подгревните свещи, ако не работят, регенерацията не тръгва, дросела ако не е изправен регенерация пак не тръгва, термостатите също трябва да са изправни.
И какво се получава, разваля ти се нещо което без диагностика няма как да го хванеш особенно ако е толло, съответно минаваш няколко хиляди километра и се започват драмите с ДПФ.
Докато се усетиш вече е късно.
ДПФ и всички спомагателни за неговото фунциониране елементи трябва да сигнализират веднага при проблем, тогава тоя филтър ще изкарва по двапъти повече км., и ще е много по ефективно използването му.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 13 Яну 2016, 14:29

А да не говорим колко слаби звена са подгревната система, дросела и особено малкия термостат :ranting: ...просто си трябва диагностика на всеки три месеца, за да се избегнат проблемите. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 13 Яну 2016, 14:56

vld написа:Е заради скапания дросел си замина моя ДПФ.
Само немога да разбера как може при система която е от изключителна важност да е изправна на 100%, да има момент в който при повреда на някой от звената в нея да не го изписва като грешка някъде по таблото или навигацията.
Визирам например подгревните свещи, ако не работят, регенерацията не тръгва, дросела ако не е изправен регенерация пак не тръгва, термостатите също трябва да са изправни.
И какво се получава, разваля ти се нещо което без диагностика няма как да го хванеш особенно ако е толло, съответно минаваш няколко хиляди километра и се започват драмите с ДПФ.
Докато се усетиш вече е късно.
ДПФ и всички спомагателни за неговото фунциониране елементи трябва да сигнализират веднага при проблем, тогава тоя филтър ще изкарва по двапъти повече км., и ще е много по ефективно използването му.

По тоя повод, една блутуут джаджа и на всеки 1-2 седмици си пускам диагностика...15лв струва цялото удоволствие.Иначе и при мен беше вкарало грешка за дросела, след което ми прецака ДПФ-а, но след съответните манипулации по почистването му, сега ДПФ-а ми си работи екстра.....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 14 Яну 2016, 6:58

От дросела се чува едно пищене като се отключи колата и така горе долу може да го хванеш без диагностика,а и след загасяне на автомобила щраква ,защото се отваря.
Аз на моя му отворих електрониката за да избърша маслото вътре,доста се беше насъбрало.
Отделно като се скапе дросела колата гасне с яко разтрисане.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 320d 177hp

Мнение от The_One1 » 14 Яну 2016, 8:21

2707E91 написа:От дросела се чува едно пищене като се отключи колата и така горе долу може да го хванеш без диагностика,а и след загасяне на автомобила щраква ,защото се отваря.
Аз на моя му отворих електрониката за да избърша маслото вътре,доста се беше насъбрало.
Отделно като се скапе дросела колата гасне с яко разтрисане.

Когато се чува това пищене от дросела какво?
Изряден ли е или не ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G32 LCI "22
Детайли за колата: BMW G32 LCI "22

Мнение от Tsapo » 14 Яну 2016, 9:51

Аз имах над 1л. нафта в маслото и записана грешка за чести регенерации а на таблото не светна абсолютно нищо.
С 2707E91 бяхме на вилата му за да се напием а вместо да го направим душихме капачките на маслото и сравнявахме миризмата :mhihi:
При него миришеше както трябва маслото а при мен на пушилка.........
Ако не бях вдигнал щеката за да видя, че нещо се случва кой знае какво щеше да последва след време.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91'07 325d
Мечтае да кара: М3

Мнение от hus0 » 17 Яну 2016, 19:13

Колеги за да не пускам нова тема искам да ви попитам като взех колата като пипнеш с пръст ауспуха изобщо не цапаше. Дпф филтъра си ми седи а сега в студовете леко ми зацапва пръста. Може ли да са се натрупали сажди ако е правила регенерация скоро?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 17 Яну 2016, 21:18

Може ако ЛЕКО ти зацапва пръста няма страшно, все пак зиамта имаш конденз повечко и съответно малко количество сажди дето нормално би излетяло се полепва малко по ауспуха

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 04 Фев 2016, 9:29

Колеги, кажете къде мога да отида, за да ми свалят DPF-a и да го почистят качествено в София или евентуално Пловдив? Вчера разгледах колата с Carly и аsh беше 58g :shock: , а не ми се иска да го махам...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 04 Фев 2016, 9:36

Phil написа:Колеги, кажете къде мога да отида, за да ми свалят DPF-a и да го почистят качествено в София или евентуално Пловдив? Вчера разгледах колата с Carly и аsh беше 58g :shock: , а не ми се иска да го махам...

В Пловдив при колегата Atsalov с продукти на GAT (Pro Tec)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
Мечтае да кара: Ф10

Мнение от kvasilev76 » 04 Фев 2016, 9:39

Taruno написа:
Phil написа:Колеги, кажете къде мога да отида, за да ми свалят DPF-a и да го почистят качествено в София или евентуално Пловдив? Вчера разгледах колата с Carly и аsh беше 58g :shock: , а не ми се иска да го махам...

Там е истината :yes: :yes: :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 04 Фев 2016, 9:49

kvasilev76 написа:
Taruno написа:

Там е истината :yes: :yes: :yes:

Освен да си направя една разходка до Пловдив тия дни :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 04 Фев 2016, 22:12

Ами колега ,от тръгнала демферна шайба ,доста ми се разтръсваше колата когато гасне и се чуваше едно трак трак преди да спре да се върти напълно.
Колегата Tsapo му изгоря дросела и започна да му гасне идентично (преди това не беше ставало въпрос и си мислех ,че моята гасне нормално :mhihi: ) даде ми той стария му дросел с изгоряла електроника да го мъча ,да вида ще може ли да направя от 2та един за мене.Понеже не успях да развъртя и сваля моя,той ми беше споменал ,че е бил пълен с масло неговия и за това някой елемент се е предал.Реших да махна капака на моя и вярно имаше бая масло,потече по ремъка,по динамото,колко можах попих с парцал.Избърсах го и го сглобих.Отложих му ремонта ,но се оказа,че след като смених демферната шайба си гасне без да се тресе колата и явно си работи.
Има разлика 2та - в начина на затваряне,моя като го пусна много рязко се затваря и дава откат (леко се отваря пак от енерцията и се затваря на пълно) ,а другия се затваря от един път :dunno:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 08 Май 2016, 18:42

Здравейте колеги,

И при мен положението е DPF OFF (физически и софтуерно) и досега не съм имал никакви проблеми. Ноември месец ходих да ми правят ремап и момчето ми каза, че ДПФ-а софтуерно не е изключен хубаво, та заедно с ремапа ми направи безплатно и ДПФ-а (евалата за което). Вчера реших да пусна една профилактична диагностика, правя го от време на време, и видях тези грешки. Промяна в поведението на колата не намирам, едната ми дюза нещо се беше шашнала и показваше +1,8 корекция, но мисля, че след вчерашната разходка по магистралата и една доза ПРО ТЕК, трябва да е наред, та не би трябвало да е свързано с ДПФ-а по някакъв начин според мен. Другите 2 грешки ги имам от както е и колата, но мисля, че не са фатални, поне някакви такива спомени ми се въртят от това, което съм чел. Трябва ли да направя нещо за тази грешка 004030 ? Появила се е преди 200 км.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93