Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от E30driver » 12 Яну 2016, 9:59

Tinomantino написа:
ATopalov написа:
Tinomantino написа:
ATopalov написа:
vipkokata написа:Значи не става... Редактирах горния пост с линка към колата и той взе че се изтри. Страхотно. А как и откъде взимате VIN номерата на колите ?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Искаш го или от самия продавач или когато си на оглед снимаш номера(ако ти откаже забравяш за колата) След това отиваш в http://www.bmwarchiv.de/ и проверяваш какви екстри и т.н.. Не знам защо колегата не ти даде тази информация, тъй като колкото повече хората са образовани в тази насока, толкова по-малко "хитреци" ще продават "сърми"

OK. Благодаря за съвета! сега като проверих всички екстри с ВИН номера, как да проверя на колко километра е в действителност и дали е имала някави инциденти?

По принцип ако са пипани километрите(некадърно) хвърля грешка за километрите, но, има такива дето така пипат, че не може да се каже на колко км е. Ако я закараш в БМВ сервиз, ще могат да ти кажат кога за последно е влизала и на колко км и ще можеш да си направиш изводите дали е приблизително на толкова км :)

Супер! Много Благодаря!

Все още се лутам коя да карам към сервизи, към експери. Бях постнал линк за една кола от SIMAUTO, писах им емайл да ми пратят ВИН-а, никакув отговор жецхе 4-5 дни. Обадих им се в Събота да питам дали си четат маила и дали ще ми пратят инфото, този който ми вдигна се извини и ми каза цхе до 10 мин ще го имам на СМС..... Е още го чакам този СМС... А са с някакви доста големи претенций като автокъща по принцип...Малко се разубеждавам вече с тази кола-продавачница. :banghead:

Сега гледам тази кола, ако някой я е гледал или може нещо да ми каже за нея или за модела като цяло,ще ми е от много полза. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=c2ft9d

По принцип, искам кола с която да сум сигурен на пътя,защото жозя трите си дечица. Тези модели на БМВ ми идват с добро чувство защото са широки и удобни, но и доста надежни. Предполагам Старши ентусиястите или дори младши ентусиястите вече са разбрали че от БМВ нищо не разбирам а и съм карал много малко. Така че отново голямо благодаря на всеки,който ми отговаря на въпросите, а и за споделените мнения.

Това комби не съм го гледал, но съм гледал други коли при този джамбазин на Горубляне. Поне външно колите са му в приемлив вид, но определено са карани много. Това комби дизел няма как да е на 144 км за 10 години, но го прегледай ако те устройва цената.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525d E60

Мнение от Randy » 12 Яну 2016, 10:56

E30driver написа:
Tinomantino написа:
ATopalov написа:
Tinomantino написа:
ATopalov написа:
vipkokata написа:Значи не става... Редактирах горния пост с линка към колата и той взе че се изтри. Страхотно. А как и откъде взимате VIN номерата на колите ?

Искаш го или от самия продавач или когато си на оглед снимаш номера(ако ти откаже забравяш за колата) След това отиваш в http://www.bmwarchiv.de/ и проверяваш какви екстри и т.н.. Не знам защо колегата не ти даде тази информация, тъй като колкото повече хората са образовани в тази насока, толкова по-малко "хитреци" ще продават "сърми"

OK. Благодаря за съвета! сега като проверих всички екстри с ВИН номера, как да проверя на колко километра е в действителност и дали е имала някави инциденти?

По принцип ако са пипани километрите(некадърно) хвърля грешка за километрите, но, има такива дето така пипат, че не може да се каже на колко км е. Ако я закараш в БМВ сервиз, ще могат да ти кажат кога за последно е влизала и на колко км и ще можеш да си направиш изводите дали е приблизително на толкова км :)

Супер! Много Благодаря!

Все още се лутам коя да карам към сервизи, към експери. Бях постнал линк за една кола от SIMAUTO, писах им емайл да ми пратят ВИН-а, никакув отговор жецхе 4-5 дни. Обадих им се в Събота да питам дали си четат маила и дали ще ми пратят инфото, този който ми вдигна се извини и ми каза цхе до 10 мин ще го имам на СМС..... Е още го чакам този СМС... А са с някакви доста големи претенций като автокъща по принцип...Малко се разубеждавам вече с тази кола-продавачница. :banghead:

Сега гледам тази кола, ако някой я е гледал или може нещо да ми каже за нея или за модела като цяло,ще ми е от много полза. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=c2ft9d

По принцип, искам кола с която да сум сигурен на пътя,защото жозя трите си дечица. Тези модели на БМВ ми идват с добро чувство защото са широки и удобни, но и доста надежни. Предполагам Старши ентусиястите или дори младши ентусиястите вече са разбрали че от БМВ нищо не разбирам а и съм карал много малко. Така че отново голямо благодаря на всеки,който ми отговаря на въпросите, а и за споделените мнения.

Това комби не съм го гледал, но съм гледал други коли при този джамбазин на Горубляне. Поне външно колите са му в приемлив вид, но определено са карани много. Това комби дизел няма как да е на 144 км за 10 години, но го прегледай ако те устройва цената.

Тази кола няма да е на по-малко от 250к километра. Дори 25к на година са минимума за западна европа. В България трудно ще намериш кола на реални километри под 200к. Затова, ако можеш да проследиш с ВИН историята и да видиш какво е сменявано по колата и кога последно е била в сервиз. Хубаво е, да погледнат колата в сервиз - за течове в турбината, колектора. Можеш да видиш какви градуси поддържа и ако автоматик, кога за последно е сменяно масло на скорости, ако е сменяно. Хубаво е да си предвидиш един начален капитал за поддръжка през първите няколко месеца, защото 100% ще излезе нещо за смяна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i Xdrive

Мнение от foxi » 12 Яну 2016, 12:09

loxs написа:Може ли мнения за бензин vs. дизел 530 след фейслифта?

Знам че бензиновия N53 е с директно впръскване и не може да се газифицира. Напълно съм ОК с това, особено при положение че трябва да харчи по-малко от по-старите бензинови двигатели. И като цяло клоня към бензиновия двигател. Но... проблемите с инжекторите много ли са страшни? Някой знае ли цифрово изражение? Също ме интересува и реалистичния разход на гориво.

Аз карам такъв бензин от година до сега съм сменил свещи за 100лв една бубина за 50лв и 4 дюзи за по 350лв всяка това е за сега и колата е чук върви повече от прилично.Разхода е много относителен извън градско съм стигал до 7,5/100 със спокойно каране до 120км а съм правил и 11/100 с по-агресивно а градско почти не карам защото имам кола за тази работа но колкото съм я карал си харчи поне 15/100, ако я караш за ежедневка под 10-11/100 не очаквай. Моята е Х , автомат и N53B30.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 12 Яну 2016, 13:05

aero написа:He :mhihi:

Не за кое ?
- няма китове за ксенони
- или 2.5 е доста слабо за Е60

м54б22 на Е60 е доста умряло, м54б30 на мен ми харесва как върви, б25 не знам :-)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540i Xdrive

Мнение от foxi » 12 Яну 2016, 13:19

nikolae написа:
aero написа:He :mhihi:

Не за кое ?
- няма китове за ксенони
- или 2.5 е доста слабо за Е60

м54б22 на Е60 е доста умряло, м54б30 на мен ми харесва как върви, б25 не знам :-)

Ако м54б22 е доста умряло то м54б25 ще е само умряло все пак 20 кончета не правят чудеса :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от Tinomantino » 12 Яну 2016, 16:59

Randy написа:
E30driver написа:
Tinomantino написа:
ATopalov написа:
Tinomantino написа:
ATopalov написа:

Супер! Много Благодаря!

Тази кола няма да е на по-малко от 250к километра. Дори 25к на година са минимума за западна европа. В България трудно ще намериш кола на реални километри под 200к. Затова, ако можеш да проследиш с ВИН историята и да видиш какво е сменявано по колата и кога последно е била в сервиз. Хубаво е, да погледнат колата в сервиз - за течове в турбината, колектора. Можеш да видиш какви градуси поддържа и ако автоматик, кога за последно е сменяно масло на скорости, ако е сменяно. Хубаво е да си предвидиш един начален капитал за поддръжка през първите няколко месеца, защото 100% ще излезе нещо за смяна.

Благодаря отново!

Човека си ми даде ВИН номера само като му се обадих и попитах,както казах по-горе. Обаче се оказва че не мога да намеря историята на колата само с ВИН... Един от съветите е да взема ключа и да го проверя в БМВ... Но ако мога това да си го спестя, и да ме посъветвате как да стане, съм по-лесен. Ако разбера от куде в Швейцаря точно я е взел, до колкото разбирам мога да се обадя в местното БМВ и да ги питам с ВИН номера... Но като гледам вече след 4ти опит да получа ВИН и никакъв резултат, с изключение на този джамбазин, едва ли ще ми даде ключ за да си правя проверките, които ми трябват.

За тоновете инфо мисля че успях да мина около 150 страници и вече ми е каша в главата... А за Дестки болести изобщо не съм и очаквал че има тема... Сега ще се опитам да открия. Мерси отново!!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G32 LCI "22
Детайли за колата: BMW G32 LCI "22

Мнение от Tsapo » 12 Яну 2016, 17:06

Не ти трябва ключа, само ВИН ти е достатъчен. Обади се в Дару Кар и там ще ти помогнат със сигурност :yes:
Аз съм проверявал няколко там и не съм имал проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E30driver » 12 Яну 2016, 19:12

В Швейцария със сигурност нищо няма да ти кажат дори да им отидеш на крака. Там и в Германия са много строги относно личната информация, в случая това е информация за предишните собственици. Ако ти харесва, закарайте я в сервиз на който имаш доверие да ти кажат какво има да се прави.

Потребител
Аватар

Мнение от Tinomantino » 12 Яну 2016, 19:19

E30driver написа:В Швейцария със сигурност нищо няма да ти кажат дори да им отидеш на крака. Там и в Германия са много строги относно личната информация, в случая това е информация за предишните собственици. Ако ти харесва, закарайте я в сервиз на който имаш доверие да ти кажат какво има да се прави.

Писах един маил на дарукар с ВИН-а и мисля там да я погледнат направо... Надявам се да ми кажат всичко и да се приключва вече, че я купувам таз кола от два месеца вече... Между другото, колата на приятеля ми е също от Швейцаря и са му казали абсолютно цялата и история..
Тва само за такива като мен.

Потребител
Аватар

Мнение от karamba_ » 12 Яну 2016, 20:27

Колега,100% колата е на не по малко от 300 000км http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=c2ft9d
просто си личи по захабения волан.Моят изглежда по същия начин :lol:
Най разумното е да я закараш в сервиз, да се пробват всички екстри. Да се види дали автомата превключва добре, да няма тропане и най-важното е да няма никакви пушилки.

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 12 Яну 2016, 20:41

Ако очакваш колата да е перфектна, без забележки, със сменено турбо, скорости и т.н. ми ... не се занимавай въобще с вина. За тия пари не очаквай да удариш джак-пота. По принцип една кола отиваш гледаш я, пускаш и една диагностика, правиш две кръгчета и я кпуваш... другото е късмет. И в Германия да ходиш никой няма да се съгласи да обикаляш дилърства и да проверяваш какво и как и е на колата... да не кажем, че на мен се ми правили проблем, ако искам да вържа лап топ.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Потребител
Аватар

Мнение от Tinomantino » 12 Яну 2016, 22:18

Giorceto написа:Ако очакваш колата да е перфектна, без забележки, със сменено турбо, скорости и т.н. ми ... не се занимавай въобще с вина. За тия пари не очаквай да удариш джак-пота. По принцип една кола отиваш гледаш я, пускаш и една диагностика, правиш две кръгчета и я кпуваш... другото е късмет. И в Германия да ходиш никой няма да се съгласи да обикаляш дилърства и да проверяваш какво и как и е на колата... да не кажем, че на мен се ми правили проблем, ако искам да вържа лап топ.

Благодаря за отговора!

По принцип не виждам смсъл от сърказъм... В случая се опитвам да разбера как максимално да се подготвя,преди да изсипя една торба с пари. Ако 16К за теб са малко,за мен не са.

Нямам намерение да ходя 3 дена да тествам и да проучвам,но ако мога да си направя дистанционно проверки на колата, за да мога след като и направя кръгчето и диагностиката, да се тревожа за нещата които ще си доидат с времето.

За тия пари както казваш, би трябвало колата да е горе долу ОК си мисля,защото от турсачките намирам същия модел за 12-14. Надявам се да има защо тази да е 16К.

Мерси все пак!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G32 LCI "22
Детайли за колата: BMW G32 LCI "22

Мнение от Tsapo » 13 Яну 2016, 10:01

Tinomantino написа:
E30driver написа:В Швейцария със сигурност нищо няма да ти кажат дори да им отидеш на крака. Там и в Германия са много строги относно личната информация, в случая това е информация за предишните собственици. Ако ти харесва, закарайте я в сервиз на който имаш доверие да ти кажат какво има да се прави.

Писах един маил на дарукар с ВИН-а и мисля там да я погледнат направо... Надявам се да ми кажат всичко и да се приключва вече, че я купувам таз кола от два месеца вече... Между другото, колата на приятеля ми е също от Швейцаря и са му казали абсолютно цялата и история..
Тва само за такива като мен.

Ако историята на колата, която ще ти кажат те удовлетворява преди покупката я караш в Дару, плащаш 120лв. ( мисля, че толкова беше ) за предпродажбения преглед и поне ще знаеш приблизително в какво състояние е.
Така и така от автокъщата до Дару са 4км., няма да ти струва кой знае колко платформата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 13 Яну 2016, 11:45

Аз бих се съсредоточил повече в пробата и в реални условия и огледа. На един приятел Е90, 3 сервиза му казаха, че двигателя трябва да се "реставрира" и сумите бяха от 3 до 5 хиляди лева за ремонт, накрая я продаде, а в официалния сервиз при проверката казаха, че е екстра. Не бих се предоверявал само на диагностика в официален сервиз :conf: По-добре хванете някой, който се занимава с BMW-та, дайте му на него 100лв, вземете го с вас при "покупката", да я закачи и да гледа параметрите в реални условия, не само в гаража. А и ще ви обърне доста повече внимание и най-вероятно много по-добре ще ви насочи. В официалния сервиз сте поредния на конвейера :wave:

Потребител
Аватар

Мнение от Tinomantino » 13 Яну 2016, 11:55

Tsapo написа:Не ти трябва ключа, само ВИН ти е достатъчен. Обади се в Дару Кар и там ще ти помогнат със сигурност :yes:
Аз съм проверявал няколко там и не съм имал проблем.

Току що получих отговор от Дарукар:

Здравейте г-н ххххх,
сервизна история на автомобил се предоставя само със съгласието на собственика на автомобила на място в сервиза.
Поздрави

Май не са толкова приветливи....

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61