Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- E30driver
- кандидат ентусиаст
-
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Tinomantino написа:ATopalov написа:Tinomantino написа:ATopalov написа:vipkokata написа:Значи не става... Редактирах горния пост с линка към колата и той взе че се изтри. Страхотно. А как и откъде взимате VIN номерата на колите ?
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Искаш го или от самия продавач или когато си на оглед снимаш номера(ако ти откаже забравяш за колата) След това отиваш в http://www.bmwarchiv.de/ и проверяваш какви екстри и т.н.. Не знам защо колегата не ти даде тази информация, тъй като колкото повече хората са образовани в тази насока, толкова по-малко "хитреци" ще продават "сърми"
OK. Благодаря за съвета! сега като проверих всички екстри с ВИН номера, как да проверя на колко километра е в действителност и дали е имала някави инциденти?
По принцип ако са пипани километрите(некадърно) хвърля грешка за километрите, но, има такива дето така пипат, че не може да се каже на колко км е. Ако я закараш в БМВ сервиз, ще могат да ти кажат кога за последно е влизала и на колко км и ще можеш да си направиш изводите дали е приблизително на толкова км
Супер! Много Благодаря!
Все още се лутам коя да карам към сервизи, към експери. Бях постнал линк за една кола от SIMAUTO, писах им емайл да ми пратят ВИН-а, никакув отговор жецхе 4-5 дни. Обадих им се в Събота да питам дали си четат маила и дали ще ми пратят инфото, този който ми вдигна се извини и ми каза цхе до 10 мин ще го имам на СМС..... Е още го чакам този СМС... А са с някакви доста големи претенций като автокъща по принцип...Малко се разубеждавам вече с тази кола-продавачница.![]()
Сега гледам тази кола, ако някой я е гледал или може нещо да ми каже за нея или за модела като цяло,ще ми е от много полза. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=c2ft9d
По принцип, искам кола с която да сум сигурен на пътя,защото жозя трите си дечица. Тези модели на БМВ ми идват с добро чувство защото са широки и удобни, но и доста надежни. Предполагам Старши ентусиястите или дори младши ентусиястите вече са разбрали че от БМВ нищо не разбирам а и съм карал много малко. Така че отново голямо благодаря на всеки,който ми отговаря на въпросите, а и за споделените мнения.
Това комби не съм го гледал, но съм гледал други коли при този джамбазин на Горубляне. Поне външно колите са му в приемлив вид, но определено са карани много. Това комби дизел няма как да е на 144 км за 10 години, но го прегледай ако те устройва цената.
E30driver написа:Tinomantino написа:ATopalov написа:Tinomantino написа:ATopalov написа:vipkokata написа:Значи не става... Редактирах горния пост с линка към колата и той взе че се изтри. Страхотно. А как и откъде взимате VIN номерата на колите ?
Искаш го или от самия продавач или когато си на оглед снимаш номера(ако ти откаже забравяш за колата) След това отиваш в http://www.bmwarchiv.de/ и проверяваш какви екстри и т.н.. Не знам защо колегата не ти даде тази информация, тъй като колкото повече хората са образовани в тази насока, толкова по-малко "хитреци" ще продават "сърми"
OK. Благодаря за съвета! сега като проверих всички екстри с ВИН номера, как да проверя на колко километра е в действителност и дали е имала някави инциденти?
По принцип ако са пипани километрите(некадърно) хвърля грешка за километрите, но, има такива дето така пипат, че не може да се каже на колко км е. Ако я закараш в БМВ сервиз, ще могат да ти кажат кога за последно е влизала и на колко км и ще можеш да си направиш изводите дали е приблизително на толкова км
Супер! Много Благодаря!
Все още се лутам коя да карам към сервизи, към експери. Бях постнал линк за една кола от SIMAUTO, писах им емайл да ми пратят ВИН-а, никакув отговор жецхе 4-5 дни. Обадих им се в Събота да питам дали си четат маила и дали ще ми пратят инфото, този който ми вдигна се извини и ми каза цхе до 10 мин ще го имам на СМС..... Е още го чакам този СМС... А са с някакви доста големи претенций като автокъща по принцип...Малко се разубеждавам вече с тази кола-продавачница.![]()
Сега гледам тази кола, ако някой я е гледал или може нещо да ми каже за нея или за модела като цяло,ще ми е от много полза. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=c2ft9d
По принцип, искам кола с която да сум сигурен на пътя,защото жозя трите си дечица. Тези модели на БМВ ми идват с добро чувство защото са широки и удобни, но и доста надежни. Предполагам Старши ентусиястите или дори младши ентусиястите вече са разбрали че от БМВ нищо не разбирам а и съм карал много малко. Така че отново голямо благодаря на всеки,който ми отговаря на въпросите, а и за споделените мнения.
Това комби не съм го гледал, но съм гледал други коли при този джамбазин на Горубляне. Поне външно колите са му в приемлив вид, но определено са карани много. Това комби дизел няма как да е на 144 км за 10 години, но го прегледай ако те устройва цената.
Тази кола няма да е на по-малко от 250к километра. Дори 25к на година са минимума за западна европа. В България трудно ще намериш кола на реални километри под 200к. Затова, ако можеш да проследиш с ВИН историята и да видиш какво е сменявано по колата и кога последно е била в сервиз. Хубаво е, да погледнат колата в сервиз - за течове в турбината, колектора. Можеш да видиш какви градуси поддържа и ако автоматик, кога за последно е сменяно масло на скорости, ако е сменяно. Хубаво е да си предвидиш един начален капитал за поддръжка през първите няколко месеца, защото 100% ще излезе нещо за смяна.
- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
loxs написа:Може ли мнения за бензин vs. дизел 530 след фейслифта?
Знам че бензиновия N53 е с директно впръскване и не може да се газифицира. Напълно съм ОК с това, особено при положение че трябва да харчи по-малко от по-старите бензинови двигатели. И като цяло клоня към бензиновия двигател. Но... проблемите с инжекторите много ли са страшни? Някой знае ли цифрово изражение? Също ме интересува и реалистичния разход на гориво.
Аз карам такъв бензин от година до сега съм сменил свещи за 100лв една бубина за 50лв и 4 дюзи за по 350лв всяка това е за сега и колата е чук върви повече от прилично.Разхода е много относителен извън градско съм стигал до 7,5/100 със спокойно каране до 120км а съм правил и 11/100 с по-агресивно а градско почти не карам защото имам кола за тази работа но колкото съм я карал си харчи поне 15/100, ако я караш за ежедневка под 10-11/100 не очаквай. Моята е Х , автомат и N53B30.
aero написа:He
Не за кое ?
- няма китове за ксенони
- или 2.5 е доста слабо за Е60
м54б22 на Е60 е доста умряло, м54б30 на мен ми харесва как върви, б25 не знам :-)
- foxi
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 540i Xdrive
nikolae написа:aero написа:He
Не за кое ?
- няма китове за ксенони
- или 2.5 е доста слабо за Е60
м54б22 на Е60 е доста умряло, м54б30 на мен ми харесва как върви, б25 не знам :-)
Ако м54б22 е доста умряло то м54б25 ще е само умряло все пак 20 кончета не правят чудеса

- Tinomantino
- Потребител
-
Randy написа:E30driver написа:Tinomantino написа:ATopalov написа:Tinomantino написа:ATopalov написа:vipkokata написа:Значи не става... Редактирах горния пост с линка към колата и той взе че се изтри. Страхотно. А как и откъде взимате VIN номерата на колите ?
Супер! Много Благодаря!
Тази кола няма да е на по-малко от 250к километра. Дори 25к на година са минимума за западна европа. В България трудно ще намериш кола на реални километри под 200к. Затова, ако можеш да проследиш с ВИН историята и да видиш какво е сменявано по колата и кога последно е била в сервиз. Хубаво е, да погледнат колата в сервиз - за течове в турбината, колектора. Можеш да видиш какви градуси поддържа и ако автоматик, кога за последно е сменяно масло на скорости, ако е сменяно. Хубаво е да си предвидиш един начален капитал за поддръжка през първите няколко месеца, защото 100% ще излезе нещо за смяна.
Благодаря отново!
Човека си ми даде ВИН номера само като му се обадих и попитах,както казах по-горе. Обаче се оказва че не мога да намеря историята на колата само с ВИН... Един от съветите е да взема ключа и да го проверя в БМВ... Но ако мога това да си го спестя, и да ме посъветвате как да стане, съм по-лесен. Ако разбера от куде в Швейцаря точно я е взел, до колкото разбирам мога да се обадя в местното БМВ и да ги питам с ВИН номера... Но като гледам вече след 4ти опит да получа ВИН и никакъв резултат, с изключение на този джамбазин, едва ли ще ми даде ключ за да си правя проверките, които ми трябват.
За тоновете инфо мисля че успях да мина около 150 страници и вече ми е каша в главата... А за Дестки болести изобщо не съм и очаквал че има тема... Сега ще се опитам да открия. Мерси отново!!!!
- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
Не ти трябва ключа, само ВИН ти е достатъчен. Обади се в Дару Кар и там ще ти помогнат със сигурност
Аз съм проверявал няколко там и не съм имал проблем.

- E30driver
- кандидат ентусиаст
-
В Швейцария със сигурност нищо няма да ти кажат дори да им отидеш на крака. Там и в Германия са много строги относно личната информация, в случая това е информация за предишните собственици. Ако ти харесва, закарайте я в сервиз на който имаш доверие да ти кажат какво има да се прави.
- Tinomantino
- Потребител
-
E30driver написа:В Швейцария със сигурност нищо няма да ти кажат дори да им отидеш на крака. Там и в Германия са много строги относно личната информация, в случая това е информация за предишните собственици. Ако ти харесва, закарайте я в сервиз на който имаш доверие да ти кажат какво има да се прави.
Писах един маил на дарукар с ВИН-а и мисля там да я погледнат направо... Надявам се да ми кажат всичко и да се приключва вече, че я купувам таз кола от два месеца вече... Между другото, колата на приятеля ми е също от Швейцаря и са му казали абсолютно цялата и история..
Тва само за такива като мен.
Колега,100% колата е на не по малко от 300 000км http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=c2ft9d
просто си личи по захабения волан.Моят изглежда по същия начин
Най разумното е да я закараш в сервиз, да се пробват всички екстри. Да се види дали автомата превключва добре, да няма тропане и най-важното е да няма никакви пушилки.
просто си личи по захабения волан.Моят изглежда по същия начин

Най разумното е да я закараш в сервиз, да се пробват всички екстри. Да се види дали автомата превключва добре, да няма тропане и най-важното е да няма никакви пушилки.
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Ако очакваш колата да е перфектна, без забележки, със сменено турбо, скорости и т.н. ми ... не се занимавай въобще с вина. За тия пари не очаквай да удариш джак-пота. По принцип една кола отиваш гледаш я, пускаш и една диагностика, правиш две кръгчета и я кпуваш... другото е късмет. И в Германия да ходиш никой няма да се съгласи да обикаляш дилърства и да проверяваш какво и как и е на колата... да не кажем, че на мен се ми правили проблем, ако искам да вържа лап топ.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- Tinomantino
- Потребител
-
Giorceto написа:Ако очакваш колата да е перфектна, без забележки, със сменено турбо, скорости и т.н. ми ... не се занимавай въобще с вина. За тия пари не очаквай да удариш джак-пота. По принцип една кола отиваш гледаш я, пускаш и една диагностика, правиш две кръгчета и я кпуваш... другото е късмет. И в Германия да ходиш никой няма да се съгласи да обикаляш дилърства и да проверяваш какво и как и е на колата... да не кажем, че на мен се ми правили проблем, ако искам да вържа лап топ.
Благодаря за отговора!
По принцип не виждам смсъл от сърказъм... В случая се опитвам да разбера как максимално да се подготвя,преди да изсипя една торба с пари. Ако 16К за теб са малко,за мен не са.
Нямам намерение да ходя 3 дена да тествам и да проучвам,но ако мога да си направя дистанционно проверки на колата, за да мога след като и направя кръгчето и диагностиката, да се тревожа за нещата които ще си доидат с времето.
За тия пари както казваш, би трябвало колата да е горе долу ОК си мисля,защото от турсачките намирам същия модел за 12-14. Надявам се да има защо тази да е 16К.
Мерси все пак!
- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
Tinomantino написа:E30driver написа:В Швейцария със сигурност нищо няма да ти кажат дори да им отидеш на крака. Там и в Германия са много строги относно личната информация, в случая това е информация за предишните собственици. Ако ти харесва, закарайте я в сервиз на който имаш доверие да ти кажат какво има да се прави.
Писах един маил на дарукар с ВИН-а и мисля там да я погледнат направо... Надявам се да ми кажат всичко и да се приключва вече, че я купувам таз кола от два месеца вече... Между другото, колата на приятеля ми е също от Швейцаря и са му казали абсолютно цялата и история..
Тва само за такива като мен.
Ако историята на колата, която ще ти кажат те удовлетворява преди покупката я караш в Дару, плащаш 120лв. ( мисля, че толкова беше ) за предпродажбения преглед и поне ще знаеш приблизително в какво състояние е.
Така и така от автокъщата до Дару са 4км., няма да ти струва кой знае колко платформата.
Аз бих се съсредоточил повече в пробата и в реални условия и огледа. На един приятел Е90, 3 сервиза му казаха, че двигателя трябва да се "реставрира" и сумите бяха от 3 до 5 хиляди лева за ремонт, накрая я продаде, а в официалния сервиз при проверката казаха, че е екстра. Не бих се предоверявал само на диагностика в официален сервиз
По-добре хванете някой, който се занимава с BMW-та, дайте му на него 100лв, вземете го с вас при "покупката", да я закачи и да гледа параметрите в реални условия, не само в гаража. А и ще ви обърне доста повече внимание и най-вероятно много по-добре ще ви насочи. В официалния сервиз сте поредния на конвейера 

- Tinomantino
- Потребител
-
Tsapo написа:Не ти трябва ключа, само ВИН ти е достатъчен. Обади се в Дару Кар и там ще ти помогнат със сигурност![]()
Току що получих отговор от Дарукар:
Здравейте г-н ххххх,
сервизна история на автомобил се предоставя само със съгласието на собственика на автомобила на място в сервиза.
Поздрави
Май не са толкова приветливи....