BMW E90 сменена дирекция
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
BMW E90 сменена дирекция
Здравейте колеги, колата е била с десен волан и е обърната, има една забележка при интеевенцията немога да свалям десния прозорец от дясната врата от бутона. От шофиорската врата се сваля от бутоните без проблем.
Свалих дясната кора на вратата и не открих кабели за които да вържа бутона.
Въпросът ми е има начин да вържа бутона за машинката или да ми дадете идея как да го свържа за да проработи и от десния бутон?
Благодаря ви предварително
Свалих дясната кора на вратата и не открих кабели за които да вържа бутона.
Въпросът ми е има начин да вържа бутона за машинката или да ми дадете идея как да го свържа за да проработи и от десния бутон?
Благодаря ви предварително
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Re: BMW E90 сменена дирекция
Предполагам вратата има окабеляване....на това окабеляване трябва да (е) има(ло) разклонение за джама.Потърси, какво е станало с него.Или виси някъде, или е отрязано.Не знам, дали буксата не би била различна, на повечето коли са, но вероятно може да се преработи буксата за единичен контрол.....или да си търсиш ново окабеляване за вратата, от кола с лява дирекция и да си подмениш целия сноп.....това ми идва като най-"фабрично" решение.
На дясната врата няма къде да вържа бутона. Свалих лявата кора на вратата и намерих кабелите от единичния бутон беше изолиран. Закачих там единичния бутон където си е бил попринцип и пак сваля левия прозорец. Двата панела с бутоните да закачени от ляво и двата свалят левия прозорец?! Объркан съм незнам какво да правя.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Изтегли си ел схема за ,модела и виж каква трябва да е инсталацията за стъклата.
Вероятно са преместили кабелите от дясната врата на лявата, но обратното са го пропуснали, FRM модула отговаря за стъклата, вероятно ще се наложи да преправиш всичко за да не избиват грешки и да работи читаво.
Вероятно са преместили кабелите от дясната врата на лявата, но обратното са го пропуснали, FRM модула отговаря за стъклата, вероятно ще се наложи да преправиш всичко за да не избиват грешки и да работи читаво.

Ами само с coding на този FRM модул има ли шанс да стане да сваля десния прозорец?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Е нали нямаш жица на дясната врата която да отива до копчето, какъв кодинг ?

- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
vld написа:Е нали нямаш жица на дясната врата която да отива до копчето, какъв кодинг ?
той прозореца е с wireless връзка

сега сериозно, колега Birel_bmw потърси буксата, щом всичко друго и работи на вратата някъде там трябва да е буксата, ако искаш мога да извадя от схемата цветовете на кабелите на въпросната буска.

Поздрави
0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;