BMW E90 сменена дирекция

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

BMW E90 сменена дирекция

Мнение от Birel_bmw » 04 Яну 2016, 22:02

Здравейте колеги, колата е била с десен волан и е обърната, има една забележка при интеевенцията немога да свалям десния прозорец от дясната врата от бутона. От шофиорската врата се сваля от бутоните без проблем.
Свалих дясната кора на вратата и не открих кабели за които да вържа бутона.
Въпросът ми е има начин да вържа бутона за машинката или да ми дадете идея как да го свържа за да проработи и от десния бутон?
Благодаря ви предварително

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Re: BMW E90 сменена дирекция

Мнение от Satanism » 05 Яну 2016, 9:52

Предполагам вратата има окабеляване....на това окабеляване трябва да (е) има(ло) разклонение за джама.Потърси, какво е станало с него.Или виси някъде, или е отрязано.Не знам, дали буксата не би била различна, на повечето коли са, но вероятно може да се преработи буксата за единичен контрол.....или да си търсиш ново окабеляване за вратата, от кола с лява дирекция и да си подмениш целия сноп.....това ми идва като най-"фабрично" решение.

Потребител
Аватар

Мнение от Birel_bmw » 05 Яну 2016, 22:00

На дясната врата няма къде да вържа бутона. Свалих лявата кора на вратата и намерих кабелите от единичния бутон беше изолиран. Закачих там единичния бутон където си е бил попринцип и пак сваля левия прозорец. Двата панела с бутоните да закачени от ляво и двата свалят левия прозорец?! Объркан съм незнам какво да правя. :kuku: :| :roll:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Яну 2016, 8:29

Изтегли си ел схема за ,модела и виж каква трябва да е инсталацията за стъклата.
Вероятно са преместили кабелите от дясната врата на лявата, но обратното са го пропуснали, FRM модула отговаря за стъклата, вероятно ще се наложи да преправиш всичко за да не избиват грешки и да работи читаво.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Birel_bmw » 06 Яну 2016, 13:08

Ами само с coding на този FRM модул има ли шанс да стане да сваля десния прозорец?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Яну 2016, 13:55

Е нали нямаш жица на дясната врата която да отива до копчето, какъв кодинг ?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 12 Яну 2016, 14:46

vld написа:Е нали нямаш жица на дясната врата която да отива до копчето, какъв кодинг ?

той прозореца е с wireless връзка :mhihi:

сега сериозно, колега Birel_bmw потърси буксата, щом всичко друго и работи на вратата някъде там трябва да е буксата, ако искаш мога да извадя от схемата цветовете на кабелите на въпросната буска. ;)

Поздрави

Назад към E90/E91/E92/E93