Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Разход на нашите автомобили
vvasilev1 написа:Принципно тройка дизел автомат над 6/100 на дълго е за ремонт.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Ето заради такива мнения, когато си взех колата ми изгори нещо около 7-7.5 на дълго се бях побъркал, че нещо и е счупено. Колеги има много относителни в разхода, било то градско или извън градско. Карайте си колите със здраве и за половин-един литър не влизайте във филма

- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 525 DA
Аз питам за 11 /100 км.не за 6...6,7 е ясно трябва да я бутам по наклон.
Моя разход по принцип на магистрала, а именно около 140-150 км/ч. е 8 8.5,но сега ми избега до 11 за тва попитах..всичко останало като разходи които се коментират се отнася строго индивидуално за самата кола като кубуратура,състояние, подръжка и т.н.

- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
djerityyy написа:Аз питам за 11 /100 км.не за 6...6,7 е ясно трябва да я бутам по наклон.![]()
Моя разход по принцип на магистрала, а именно около 140-150 км/ч. е 8 8.5,но сега ми избега до 11 за тва попитах..всичко останало като разходи които се коментират се отнася строго индивидуално за самата кола като кубуратура,състояние, подръжка и т.н.
Разхода зависи не само от състоянието на автомобила, но и от десния крак. Едно и също Е60 с двигател 3,0 ни дава разлика в разхода в границите на 1-2 литра на 100 при двама различни водача и един и същи маршрут.

П.П. Освен горивото, си смени и въздушния филтър. Независимо дали е нов, той може да е от материал който не пропуска достатъчно добре въздуха. Този филтър е един от факторите който вдига разхода. Проверка на състоянието на самия двигател е последен стадии. Винаги се почва от елементарни неща, като захранване на системата с въздух, гориво. Както и проверка и почистване на датчиците които играят на смесообразуването.
- tintoretto
- Потребител
-
- Кара: BMW 735i e38
- Мечтае да кара: не мечтае , кара!
Здравйте колеги да споделя и моя разход , в града 15-18л. на 100км и извън града 10-12л. на 100км. Колата е е38 735и.
Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk
Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Снимките са готини, но действителността на колонката е друга:)))
Другото, което кефи е средната скорост:)))
- adovet
- старши ентусиаст
-
vvasilev1 написа:Снимките са готини, но действителността на колонката е друга:)))
Ти освен да дрънкаш глупости друго можеш ли? Борда ми е абсолютно точен и засичам винаги пълно/пълно
Средната е такава защото се седя 30-40мин. На границата, а и не съм карал бързо.
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
vvasilev1 написа:Снимките са готини, но действителността на колонката е друга:)))
Както се казва в поговорката: Лисицата казала, че гроздето е кисело като не могла да го достигне. Т.е. като никога не го е опитала.

Разхода на колегата е естествен и по колонка ще е същия. Подобен разход е постиган при засичане от Бургас до София и обратно в рамките на един ден. Засичането е правено около 5-6 пъти за около месец, като разхода е бил всеки път различен, но не е падал под 6.2 и не е бил над 6.8 литра на 100 при скорост максимално разрешената по закон на Тракия и в двете населени места.
- adovet
- старши ентусиаст
-
atanasov_aa написа:vvasilev1 написа:Снимките са готини, но действителността на колонката е друга:)))
Както се казва в поговорката: Лисицата казала, че гроздето е кисело като не могла да го достигне. Т.е. като никога не го е опитала.![]()
Разхода на колегата е естествен и по колонка ще е същия. Подобен разход е постиган при засичане от Бургас до София и обратно в рамките на един ден. Засичането е правено около 5-6 пъти за около месец, като разхода е бил всеки път различен, но не е падал под 6.2 и не е бил над 6.8 литра на 100 при скорост максимално разрешената по закон на Тракия и в двете населени места.
Между другото карахме заедно с един познат с Е53 фейсово 218к.с. и неговата даде с близо 2 литра от горе. През цялото време карахме заедно. Просто интересно като факт.

- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
При едно и също разстояние, време, бензиностанция и състояние на автомобила, между мен и сина е давало по 1-2 литра разлика на 100. Но това е за Е60 с ръчка и двигател 3,0.
Възможно разликата да е от стила на каране, но нямам представа дали при автоматика стила на каране оказва влияние на разхода.
Възможно разликата да е от стила на каране, но нямам представа дали при автоматика стила на каране оказва влияние на разхода.
Искаш да кажеш, че тръгваш от центъра на Бургас, стигаш до центъра на София, караш с 140км/ч по магистралата и ти даде 6.2л/100 за отиване и връщане? За колко си продаваш колата
Мога да се обзаложа на много неща, че със средна скорост 140км/ч от Бургас към София, никога няма да достигнеш този разход. И въобще не ми се влиза в спорове сега дали можеш или не. Бил съм в три Е60-ки и при скорост от 140км/ч никоя не е дала по-малко от 7 средно към София. Освен ако не си изхвърлил седалките, климатика и караш с 13ки.

- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
SDLS написа:Искаш да кажеш, че тръгваш от центъра на Бургас, стигаш до центъра на София, караш с 140км/ч по магистралата и ти даде 6.2л/100 за отиване и връщане? За колко си продаваш колатаМога да се обзаложа на много неща, че със средна скорост 140км/ч от Бургас към София, никога няма да достигнеш този разход.
Не си прочел следващото мнение, а то е за стил на каране при ръчна кутия.

П.П. Става с умело контролиране на моментен разход, като се ползва естеството на пътя, както и свалянето му на нула при подходящи условия. Не на празно е избирана ръчка пред автоматик. Т.е. не говорим за състояние на автомобила, а за стил на шофиране. За това и при различни шофьори, понякога дава голяма разлика в разходите.
Последна промяна atanasov_aa на 10 Яну 2016, 21:53, променена общо 1 път
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
А остава ли ти време и да я покараш тая кола? Не е сериозно извинявай...
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
Giorceto написа:А остава ли ти време и да я покараш тая кола? Не е сериозно извинявай...
Имам още две коли, едната от която винаги остава за мен. Но тая не е между тях, до като не се наложи да я карам за консумативи.

- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
atanasov_aa написа:Giorceto написа:А остава ли ти време и да я покараш тая кола? Не е сериозно извинявай...
Имам още две коли, едната от която винаги остава за мен. Но тая не е между тях, до като не се наложи да я карам за консумативи.
Доста несвързано! Въпросът беше - сериозно ли имаш нерви или ти доставя удоволствие това "пазене" за сакралния 1л надолу?!