Разход на нашите автомобили

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d

Re: Разход на нашите автомобили

Мнение от Simeon24 » 10 Яну 2016, 0:02

vvasilev1 написа:Принципно тройка дизел автомат над 6/100 на дълго е за ремонт.

Sent from my HTC One using Tapatalk

Ето заради такива мнения, когато си взех колата ми изгори нещо около 7-7.5 на дълго се бях побъркал, че нещо и е счупено. Колеги има много относителни в разхода, било то градско или извън градско. Карайте си колите със здраве и за половин-един литър не влизайте във филма :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 525 DA

Мнение от djerityyy » 10 Яну 2016, 0:30

Аз питам за 11 /100 км.не за 6...6,7 е ясно трябва да я бутам по наклон. :conf: :conf: Моя разход по принцип на магистрала, а именно около 140-150 км/ч. е 8 8.5,но сега ми избега до 11 за тва попитах..всичко останало като разходи които се коментират се отнася строго индивидуално за самата кола като кубуратура,състояние, подръжка и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 10 Яну 2016, 9:50

djerityyy написа:Аз питам за 11 /100 км.не за 6...6,7 е ясно трябва да я бутам по наклон. :conf: :conf: Моя разход по принцип на магистрала, а именно около 140-150 км/ч. е 8 8.5,но сега ми избега до 11 за тва попитах..всичко останало като разходи които се коментират се отнася строго индивидуално за самата кола като кубуратура,състояние, подръжка и т.н.

Разхода зависи не само от състоянието на автомобила, но и от десния крак. Едно и също Е60 с двигател 3,0 ни дава разлика в разхода в границите на 1-2 литра на 100 при двама различни водача и един и същи маршрут. :lol:

П.П. Освен горивото, си смени и въздушния филтър. Независимо дали е нов, той може да е от материал който не пропуска достатъчно добре въздуха. Този филтър е един от факторите който вдига разхода. Проверка на състоянието на самия двигател е последен стадии. Винаги се почва от елементарни неща, като захранване на системата с въздух, гориво. Както и проверка и почистване на датчиците които играят на смесообразуването.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 735i e38
Мечтае да кара: не мечтае , кара!

Мнение от tintoretto » 10 Яну 2016, 11:58

Здравйте колеги да споделя и моя разход , в града 15-18л. на 100км и извън града 10-12л. на 100км. Колата е е38 735и.

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 10 Яну 2016, 16:50

Изображениедо Поганово(Сърбия) и обратно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 10 Яну 2016, 20:06

Снимките са готини, но действителността на колонката е друга:)))
Другото, което кефи е средната скорост:)))

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 10 Яну 2016, 20:46

vvasilev1 написа:Снимките са готини, но действителността на колонката е друга:)))

Ти освен да дрънкаш глупости друго можеш ли? Борда ми е абсолютно точен и засичам винаги пълно/пълно
Средната е такава защото се седя 30-40мин. На границата, а и не съм карал бързо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от atanasov_aa » 10 Яну 2016, 20:54

vvasilev1 написа:Снимките са готини, но действителността на колонката е друга:)))

Както се казва в поговорката: Лисицата казала, че гроздето е кисело като не могла да го достигне. Т.е. като никога не го е опитала. :lol:

Разхода на колегата е естествен и по колонка ще е същия. Подобен разход е постиган при засичане от Бургас до София и обратно в рамките на един ден. Засичането е правено около 5-6 пъти за около месец, като разхода е бил всеки път различен, но не е падал под 6.2 и не е бил над 6.8 литра на 100 при скорост максимално разрешената по закон на Тракия и в двете населени места.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 10 Яну 2016, 21:03

atanasov_aa написа:

Както се казва в поговорката: Лисицата казала, че гроздето е кисело като не могла да го достигне. Т.е. като никога не го е опитала.

Разхода на колегата е естествен и по колонка ще е същия. Подобен разход е постиган при засичане от Бургас до София и обратно в рамките на един ден. Засичането е правено около 5-6 пъти за около месец, като разхода е бил всеки път различен, но не е падал под 6.2 и не е бил над 6.8 литра на 100 при скорост максимално разрешената по закон на Тракия и в двете населени места.

Между другото карахме заедно с един познат с Е53 фейсово 218к.с. и неговата даде с близо 2 литра от горе. През цялото време карахме заедно. Просто интересно като факт.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от atanasov_aa » 10 Яну 2016, 21:14

При едно и също разстояние, време, бензиностанция и състояние на автомобила, между мен и сина е давало по 1-2 литра разлика на 100. Но това е за Е60 с ръчка и двигател 3,0.
Възможно разликата да е от стила на каране, но нямам представа дали при автоматика стила на каране оказва влияние на разхода.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60

Мнение от SDLS » 10 Яну 2016, 21:33

Искаш да кажеш, че тръгваш от центъра на Бургас, стигаш до центъра на София, караш с 140км/ч по магистралата и ти даде 6.2л/100 за отиване и връщане? За колко си продаваш колата :ok: Мога да се обзаложа на много неща, че със средна скорост 140км/ч от Бургас към София, никога няма да достигнеш този разход. И въобще не ми се влиза в спорове сега дали можеш или не. Бил съм в три Е60-ки и при скорост от 140км/ч никоя не е дала по-малко от 7 средно към София. Освен ако не си изхвърлил седалките, климатика и караш с 13ки.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от atanasov_aa » 10 Яну 2016, 21:39

SDLS написа:Искаш да кажеш, че тръгваш от центъра на Бургас, стигаш до центъра на София, караш с 140км/ч по магистралата и ти даде 6.2л/100 за отиване и връщане? За колко си продаваш колата :ok: Мога да се обзаложа на много неща, че със средна скорост 140км/ч от Бургас към София, никога няма да достигнеш този разход.

Не си прочел следващото мнение, а то е за стил на каране при ръчна кутия. :lol:

П.П. Става с умело контролиране на моментен разход, като се ползва естеството на пътя, както и свалянето му на нула при подходящи условия. Не на празно е избирана ръчка пред автоматик. Т.е. не говорим за състояние на автомобила, а за стил на шофиране. За това и при различни шофьори, понякога дава голяма разлика в разходите.
Последна промяна atanasov_aa на 10 Яну 2016, 21:53, променена общо 1 път

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 10 Яну 2016, 21:52

А остава ли ти време и да я покараш тая кола? Не е сериозно извинявай...
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от atanasov_aa » 10 Яну 2016, 21:59

Giorceto написа:А остава ли ти време и да я покараш тая кола? Не е сериозно извинявай...

Имам още две коли, едната от която винаги остава за мен. Но тая не е между тях, до като не се наложи да я карам за консумативи. :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
Мечтае да кара: WBS

Мнение от Brat mu » 10 Яну 2016, 22:12

atanasov_aa написа:
Giorceto написа:А остава ли ти време и да я покараш тая кола? Не е сериозно извинявай...

Имам още две коли, едната от която винаги остава за мен. Но тая не е между тях, до като не се наложи да я карам за консумативи. :lol:

Доста несвързано! Въпросът беше - сериозно ли имаш нерви или ти доставя удоволствие това "пазене" за сакралния 1л надолу?!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61