Винетката от догодина - 97 лева!*

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Винетката от догодина - 97 лева!*

Мнение от bum_bum » 05 Яну 2016, 0:08

Лампата палиш ли я преди да се стъмни напълно?

За един проател питам, че са му високи сметките за ток.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Яну 2016, 0:30

JTD написа:
alekangg написа:@JTD, каква е тази сметка за ток 20-25лв? Само на осветление ли караш или си тунинговал електромера?

Току що специално за теб проверих колко ми е средната сметка за тока за последните 2 години. Средностатистически съм платил точно 23,21 лв/мес.
Ползвам си всичко, което ми трябва, отоплявам се на парно.
В този ток влизат всички благини, като сушилня и миялна машина да речем. Като купувам уредите си не гледам да са лъскави и маркови, а гледам задължително колко ток харчат.
Както казах, за да си оптимизирам разходите, винаги гледам да напълня пералнята, винаги пълня и миялната до горе, за да изразходвам една енергия. Отделно почти всеки път се пускат на нощна тарифа. И ето резултата.
Както казах парите не ми идват отгоре ей така и гледам да оптимизирам всичко.
Ама разбира се, че по принцип на нас ни пречат такива неща и се започва с "пестенето е майка на мизерията" и всякакви от този род, ама иначе за 30 лв. става проблема. :banghead:

Може и 5лв да плащаш и да се топлиш с климатици даже, това е друг въпрос. Явно уредите ти са от бъдещето..сега не падаме от небето чак..Ако нямаше сушилни, миялни и други благинки, щеше да произвеждаш ток като гледам.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 05 Яну 2016, 1:11

bum_bum написа:Лампата палиш ли я преди да се стъмни напълно?

За един проател питам, че са му високи сметките за ток.

Паля я, много ясно. Естествено през димери, защото и те пестят доста от енергията точно в този промаждутък между тъмната и светлата страна на деня.
Естествено, че там, където нямам димери съм с енергоспестяващи крушки. Не съм сложил димери за енергоспестяваи крушки, защото финансовите сметки показват, че никога няма да мога да ги изплатя. А и по принцип не съм фен на ЦРИ<100 и за това съм в някакъв баланс.

alekangg написа:Може и 5лв да плащаш и да се топлиш с климатици даже, това е друг въпрос. Явно уредите ти са от бъдещето..сега не падаме от небето чак..Ако нямаше сушилни, миялни и други благинки, щеше да произвеждаш ток като гледам.

Мога да ти кажа, че сушилнята на месец ми струва около 5 лв, а миялната около 2 лв. Точно заради тези сметки съм с 12 кг. пералня и 9 кг. сушилня, защото реално с почти едно и също количество енергия пера двойно повече дрехи и съответно суша пак двойно повече дрехи, спрямо масовите модели на пазара. Както казах всичко е въпрос на сметки и правилно планиране, което много хора пренебрегват, а не знаят как си прахосват парите. Ама накрая скачат за 30 лв. на година. :kuku:
Имаш ли нещо друго да кажеш по въпроса?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Винетката от догодина - 97 лева!*

Мнение от bum_bum » 05 Яну 2016, 1:31

Аз изглежда се преебах жестоко с 5 от тия онзи ден.

Ма така е като не мога да си правя сметките и накрая няма пари за винетка..

А иначе много тъжно чуек.. Пералнята 12 кила, сушилнята само 9. И кво да ги праш после тия три кила дрехи? Баси и живота!

ImageUploadedByTapatalk1451950232.091225.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 05 Яну 2016, 2:03

JTD, колкото и да оптимизираш сметките си, като цяло чупиш тъпомера :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 05 Яну 2016, 2:18

JTD написа:Мога да ти кажа, че сушилнята на месец ми струва около 5 лв, а миялната около 2 лв.

Ааххаа тва не можах да се сдръжа да от тоя коментар :mhihi: Човече да не ти свети само лампичката на тая сушилня , че харчи по 5лв/месец :mhihi:
Или си се изръсил 3к лева за сушилня и се радваш , че харчела малко на месец :lol:
Това пък за миялната още по-голяма глупост , 2лв са само препаратите за месец , да не говорим за ток и вода дето отделно харчи.
Ма така де с тая работа като климатиците , всички стаи уж топли 26 градуса и само 40лв на месец за това всичко , а накрая се оказва че клиамтика се включва от 8 до 12 вечер след работа в една стая :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 05 Яну 2016, 7:47

steeN написа:Доста скучни са. audi allroad quatro или subaru legacy estate.

От фън темата:
kulov написа:"колкото повече вярваш в субаруто си, толкова по-голям трактор ще те вади."
стара военна мърдост, в която днес се убедих от първо лице. слава богу с щастлив край :mhihi:

Не си мисли, че субарото е трамвай - кочина като всяка друга. По-важно е това между седалката и волана :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 05 Яну 2016, 8:06

Трябва Боко да хване да чисти колите на повечето столичани,че не знаят къде се движат с тея преспи по колите :censored: Ама това не е проблем сигурно,като се люсне някъде има кой да му е виновен!
Тази сутрин не видях някъде да не е чисто.Даже в квартала са минавали.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 05 Яну 2016, 8:22

(bubsa) написа:Даже в квартала са минавали.

Да, да, и един мармот хвърля сол след снегорина...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 05 Яну 2016, 8:48

drago_pavlov написа:
(bubsa) написа:Даже в квартала са минавали.

Да, да, и един мармот хвърля сол след снегорина...

Не се бъзикам.И аз се изумих сутринта :shock:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 05 Яну 2016, 8:56

Е явно твоят квартал е специален. Моят не беше чистен - само булевардите. То не че има как да влезе снегорин в малките улички с тия коли една върху друга, но това е друга тема...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 05 Яну 2016, 9:18

Винетката няма нищо общо с почистванетъо на кварталните улици от сняг. Още по-малко има общо сметката за ток от миялната машина и сушилнята. Личните разправии пък приклюиха, че стана спам-тема.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 05 Яну 2016, 9:55

bum_bum написа:Аз изглежда се преебах жестоко с 5 от тия онзи ден.

Ма така е като не мога да си правя сметките и накрая няма пари за винетка..

Дали си се преебал или не ти си знаеш.
Лично аз няма да си сложа в хола 5 халогенни крушки по 140 вата всяка, на моето осветително тяло. Може на теб да ти харесва да живееш в сладкарница, знам ли.

И за последното ти изречение - дадох примери на които нищо не можеш да кажеш и започваш да извърташ. Ами така е, като не ти харесва реалността, нали трябва да се мрънка за нещо. И както казах мрънкачите са си мрънкачи, без значение дали могат да си позволят винетката или не. Ти може да получаваш и 20к на месец, ама ако си си мрънкач, то ще си мрънкаш и не може да се пребориш с това. От постовете ти се вижда, че проблема при теб не са парите, за които да се хванеш и да мрънкаш, а ще хванеш някой произволен социален статус и ще го ожалваш как за него се грижиш. Хайде няма нужда. Ама както казах от 100 кладенеца вода ще се донесат, за да се докаже някаква теза. А бе важното е мрънкане да има в живота. Без това нещо не може да живее огромна част от нашето население. Вече започва да става вродено. Защото преди 2 поколения всеки гледаше да прави всичко за общото благо. Сега е точно обратното - всеки си гледа себе си и мрънка нечовешки.
Пример от тази сутрин - рампата на гаражите в сняг. Аз и един съсед рием, за да им е удобно на всички други. 2-ма човека започнаха да мрънкат, че сме събирали снега на куп и така щяло да се образува купчина. :kuku: Естествено не му спестих нищо. Точно за това пиша и тук, за да не спестявам нищо на такива мрънкачи, от които ми е писнало. :wave:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 05 Яну 2016, 10:24

JTD написа:Защото преди 2 поколения всеки гледаше да прави всичко за общото благо.

63413_806229886108479_7380197294857315980_n.jpg

Тия ги разправяй пред блока на тия дето нямат 8-ми клас ;)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 05 Яну 2016, 10:40

JTD написа:.....

А стига мрънка де, взе да писва вече :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата