Навигационни карти за CIC, NBT и EVO навигации

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Re: Навигационни карти за CIC и NBT навигациите

Мнение от Flipz » 04 Дек 2015, 22:33

Atsalov написа:
Flipz написа:Да попитам за 2016-1, тези от вас, които имат Speed Limit Info, включени ли са вече ограниченията по пътищата в България или все още ни водят треторазрядна страна за това?

Републиканската пътна мрежа на България, е с динамично променящи се критерии на качеството, това е причината да не може да се наложи тази система за известяване.

Наистина много жалко, това е една прекрасна екстра и навън работи много добре. До колкото разбрах е комбинация от работа на камера и данни от картите и някаква румънска фирма е направила хардуеърен модул даже да се използват само данните от картите за хора без налична камерата:

http://customretrofit.ro/bmw-speed-limit-info-activator

Дали има опция да се активира обратно нещата, само с камерата без верификация от картите примерно през NCS Expert?

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 05 Дек 2015, 9:11

Flipz написа:
Atsalov написа:
Flipz написа:Да попитам за 2016-1, тези от вас, които имат Speed Limit Info, включени ли са вече ограниченията по пътищата в България или все още ни водят треторазрядна страна за това?

Републиканската пътна мрежа на България, е с динамично променящи се критерии на качеството, това е причината да не може да се наложи тази система за известяване.

Наистина много жалко, това е една прекрасна екстра и навън работи много добре. До колкото разбрах е комбинация от работа на камера и данни от картите и някаква румънска фирма е направила хардуеърен модул даже да се използват само данните от картите за хора без налична камерата:

http://customretrofit.ro/bmw-speed-limit-info-activator

Дали има опция да се активира обратно нещата, само с камерата без верификация от картите примерно през NCS Expert?

Нцс-а при тези коли не работи, използва се есис.

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 05 Дек 2015, 9:22

Ако трябва да бъдем максимално точни - в картата си има SLI информация, но БМВ не е платила лиценз за България и Румъния (може и за други бананови републики) и затова не работи на наша територия.
Емулатор има и наистина върши работа с или без KAFAS камерата и в момента струва 150-200 евро.
Only dead fish follow the stream...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xD M

Мнение от Soultaker » 12 Дек 2015, 12:59

Здравейте, има ли големи разлики за България с BMW PREMIUM CIC 2015-2 новата 2016-1 ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d F10

Мнение от kodomir » 12 Дек 2015, 13:14

Аз от 2014 минах на 2016 и не намерих голяма разлика. В селата е по-подробно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xD M

Мнение от Soultaker » 14 Дек 2015, 15:59

И аз минах от 2015-2 на 2016-1 успешно. Понеже имам Lifetime FSC, не ми поиска.
Никаква разлика няма за големите градове. Можеше поне да вкарат магистрала Струма или Марица, но уви още не водят доникъде според картата.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 31 Дек 2015, 13:44

За коло време ти направи ъпдейта? И аз от същата версия ъпдейтнах и стана за по-мялко от минута. Нормално ли е това?

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 31 Дек 2015, 13:52

Не, виж си версията в менюто, едва ли си ъпдейтнал. Отнема си стандартното време - 30тина минути.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Навигационни карти за CIC и NBT навигациите

Мнение от Anthony_J » 31 Дек 2015, 14:37

Не можах да намеря къде пише версията

Едит: Намерих го. Пише 2016-1. За 10 сек ъпдейтна първото usb, поиска ми второто, него също за няколко секунди и след това третото, след което се рестартира.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d F10

Мнение от kodomir » 31 Дек 2015, 16:30

Става бързо защото вече е бил качван ъпдейта на колата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Anthony_J » 31 Дек 2015, 16:39

Прав си, аз съм идиот и съм я качил преди месец още, а съм забравил :mhihi:
Весело посрещане на Новата година на всички
:bchug:

Потребител
Аватар
Кара: F11 530D

Мнение от alexander » 27 Яну 2016, 15:44

Споделям как мина ъпдейта при мен (на F11, модел 2011 г. с голямата навигация), ако някой случайно се натъкне на същия проблем. Моята карта беше 2010г. и се опитах да ъпдейтвам директно с Premium CIC 2016-1 East Europe.
Като сложих USB-to ми каза че има по-нова версия и дали искам да започна ъпдейт. Натиснах "Start update", но ми даде грешка "Navigation data inclomplete or has been manipulated. Please have the system checked by service".
Не можех да продължа нататък.
Затова инсталирах първо Premium CIC 2016-1 West Europe и след това Premium CIC 2016-1 East Europe. В този ред и двете минаха от първия път.
И двете карти бяха записани на флашката още в началото и само копирах от поддиректории в корена на флашката, така че проблема не беше от лошо копиране.
Просто искаше първо West Europe и след това East Europe. Предполагам че има някакъв софтуер ъпдейт включен само в West Europe и затова мина така. Понеже други не споделят подобен проблем предполагам и че стана така понеже ъпдейт-вам от 2010 на 2016 директно, но това са само предположения.
Иначе West Europe мина за малко повече от час, а после после East Europe за под 1 час.
Кода - от Ацалов.
Успех на всички!

Потребител
Аватар

Мнение от Mr. G » 02 Фев 2016, 12:21

alexander написа:Споделям как мина ъпдейта при мен (на F11, модел 2011 г. с голямата навигация), ако някой случайно се натъкне на същия проблем. Моята карта беше 2010г. и се опитах да ъпдейтвам директно с Premium CIC 2016-1 East Europe.
Като сложих USB-to ми каза че има по-нова версия и дали искам да започна ъпдейт. Натиснах "Start update", но ми даде грешка "Navigation data inclomplete or has been manipulated. Please have the system checked by service".
Не можех да продължа нататък.
Затова инсталирах първо Premium CIC 2016-1 West Europe и след това Premium CIC 2016-1 East Europe. В този ред и двете минаха от първия път.
И двете карти бяха записани на флашката още в началото и само копирах от поддиректории в корена на флашката, така че проблема не беше от лошо копиране.
Просто искаше първо West Europe и след това East Europe. Предполагам че има някакъв софтуер ъпдейт включен само в West Europe и затова мина така. Понеже други не споделят подобен проблем предполагам и че стана така понеже ъпдейт-вам от 2010 на 2016 директно, но това са само предположения.
Иначе West Europe мина за малко повече от час, а после после East Europe за под 1 час.
Кода - от Ацалов.
Успех на всички!

И при мен снощи се получи същото. Днес ще пробвам 1во West, после East Europe. Дано стане

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 02 Фев 2016, 13:22

Проблеми няма да имаш и ако първо качиш 2015-2, а после ъпдейтнеш до 2016-1.

Потребител
Аватар
Кара: G30 525Ad MSport
Мечтае да кара: 7 серия

Мнение от Radoslav Koev » 16 Фев 2016, 18:45

Здравейте от скоро съм във форуът и притежател на БМВ F10 520.Зарадвах се на това че мога да си обновя навигацията , но се сблъсках със следният проблем

IMG_5386.JPG

Незнам къде ми е грешката с 32GB флашка съм. Слагам нещата от папка USB&DVD-1 вътре и спънка. Старата ми навигация е:
IMG_5388.JPG

Благодаря за помоща
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11