Навигационни карти за CIC, NBT и EVO навигации
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Re: Навигационни карти за CIC и NBT навигациите
Atsalov написа:Flipz написа:Да попитам за 2016-1, тези от вас, които имат Speed Limit Info, включени ли са вече ограниченията по пътищата в България или все още ни водят треторазрядна страна за това?
Републиканската пътна мрежа на България, е с динамично променящи се критерии на качеството, това е причината да не може да се наложи тази система за известяване.
Наистина много жалко, това е една прекрасна екстра и навън работи много добре. До колкото разбрах е комбинация от работа на камера и данни от картите и някаква румънска фирма е направила хардуеърен модул даже да се използват само данните от картите за хора без налична камерата:
http://customretrofit.ro/bmw-speed-limit-info-activator
Дали има опция да се активира обратно нещата, само с камерата без верификация от картите примерно през NCS Expert?
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Flipz написа:Atsalov написа:Flipz написа:Да попитам за 2016-1, тези от вас, които имат Speed Limit Info, включени ли са вече ограниченията по пътищата в България или все още ни водят треторазрядна страна за това?
Републиканската пътна мрежа на България, е с динамично променящи се критерии на качеството, това е причината да не може да се наложи тази система за известяване.
Наистина много жалко, това е една прекрасна екстра и навън работи много добре. До колкото разбрах е комбинация от работа на камера и данни от картите и някаква румънска фирма е направила хардуеърен модул даже да се използват само данните от картите за хора без налична камерата:
http://customretrofit.ro/bmw-speed-limit-info-activator
Дали има опция да се активира обратно нещата, само с камерата без верификация от картите примерно през NCS Expert?
Нцс-а при тези коли не работи, използва се есис.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Ако трябва да бъдем максимално точни - в картата си има SLI информация, но БМВ не е платила лиценз за България и Румъния (може и за други бананови републики) и затова не работи на наша територия.
Емулатор има и наистина върши работа с или без KAFAS камерата и в момента струва 150-200 евро.
Емулатор има и наистина върши работа с или без KAFAS камерата и в момента струва 150-200 евро.
Only dead fish follow the stream...
- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xD M
Здравейте, има ли големи разлики за България с BMW PREMIUM CIC 2015-2 новата 2016-1 ?
Аз от 2014 минах на 2016 и не намерих голяма разлика. В селата е по-подробно.
- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xD M
И аз минах от 2015-2 на 2016-1 успешно. Понеже имам Lifetime FSC, не ми поиска.
Никаква разлика няма за големите градове. Можеше поне да вкарат магистрала Струма или Марица, но уви още не водят доникъде според картата.
Никаква разлика няма за големите градове. Можеше поне да вкарат магистрала Струма или Марица, но уви още не водят доникъде според картата.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
За коло време ти направи ъпдейта? И аз от същата версия ъпдейтнах и стана за по-мялко от минута. Нормално ли е това?
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Не, виж си версията в менюто, едва ли си ъпдейтнал. Отнема си стандартното време - 30тина минути.

- Anthony_J
- ентусиаст
-
Навигационни карти за CIC и NBT навигациите
Не можах да намеря къде пише версията
Едит: Намерих го. Пише 2016-1. За 10 сек ъпдейтна първото usb, поиска ми второто, него също за няколко секунди и след това третото, след което се рестартира.
Едит: Намерих го. Пише 2016-1. За 10 сек ъпдейтна първото usb, поиска ми второто, него също за няколко секунди и след това третото, след което се рестартира.
Става бързо защото вече е бил качван ъпдейта на колата.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Прав си, аз съм идиот и съм я качил преди месец още, а съм забравил
Весело посрещане на Новата година на всички

Весело посрещане на Новата година на всички

- alexander
- Потребител
-
- Кара: F11 530D
Споделям как мина ъпдейта при мен (на F11, модел 2011 г. с голямата навигация), ако някой случайно се натъкне на същия проблем. Моята карта беше 2010г. и се опитах да ъпдейтвам директно с Premium CIC 2016-1 East Europe.
Като сложих USB-to ми каза че има по-нова версия и дали искам да започна ъпдейт. Натиснах "Start update", но ми даде грешка "Navigation data inclomplete or has been manipulated. Please have the system checked by service".
Не можех да продължа нататък.
Затова инсталирах първо Premium CIC 2016-1 West Europe и след това Premium CIC 2016-1 East Europe. В този ред и двете минаха от първия път.
И двете карти бяха записани на флашката още в началото и само копирах от поддиректории в корена на флашката, така че проблема не беше от лошо копиране.
Просто искаше първо West Europe и след това East Europe. Предполагам че има някакъв софтуер ъпдейт включен само в West Europe и затова мина така. Понеже други не споделят подобен проблем предполагам и че стана така понеже ъпдейт-вам от 2010 на 2016 директно, но това са само предположения.
Иначе West Europe мина за малко повече от час, а после после East Europe за под 1 час.
Кода - от Ацалов.
Успех на всички!
Като сложих USB-to ми каза че има по-нова версия и дали искам да започна ъпдейт. Натиснах "Start update", но ми даде грешка "Navigation data inclomplete or has been manipulated. Please have the system checked by service".
Затова инсталирах първо Premium CIC 2016-1 West Europe и след това Premium CIC 2016-1 East Europe. В този ред и двете минаха от първия път.
И двете карти бяха записани на флашката още в началото и само копирах от поддиректории в корена на флашката, така че проблема не беше от лошо копиране.
Просто искаше първо West Europe и след това East Europe. Предполагам че има някакъв софтуер ъпдейт включен само в West Europe и затова мина така. Понеже други не споделят подобен проблем предполагам и че стана така понеже ъпдейт-вам от 2010 на 2016 директно, но това са само предположения.
Иначе West Europe мина за малко повече от час, а после после East Europe за под 1 час.
Кода - от Ацалов.
Успех на всички!
alexander написа:Споделям как мина ъпдейта при мен (на F11, модел 2011 г. с голямата навигация), ако някой случайно се натъкне на същия проблем. Моята карта беше 2010г. и се опитах да ъпдейтвам директно с Premium CIC 2016-1 East Europe.
Кода - от Ацалов.
Успех на всички!
И при мен снощи се получи същото. Днес ще пробвам 1во West, после East Europe. Дано стане
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Проблеми няма да имаш и ако първо качиш 2015-2, а после ъпдейтнеш до 2016-1.
- Radoslav Koev
- Потребител
-
- Кара: G30 525Ad MSport
- Мечтае да кара: 7 серия
Здравейте от скоро съм във форуът и притежател на БМВ F10 520.Зарадвах се на това че мога да си обновя навигацията , но се сблъсках със следният проблем
Незнам къде ми е грешката с 32GB флашка съм. Слагам нещата от папка USB&DVD-1 вътре и спънка. Старата ми навигация е:
Благодаря за помоща
Незнам къде ми е грешката с 32GB флашка съм. Слагам нещата от папка USB&DVD-1 вътре и спънка. Старата ми навигация е:
Благодаря за помоща
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.