Реален разход на 318 IS Coupe
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Ами аз последно минах 450км с 32 литра Супер100 и имах повече гориво отколкото като заредих. Възможна причина за по голям разход също може да е и термостата, моя го смених наскоро и сега ми загрява доста по-бързо. Когато пропуска термостата още със запалването на колата почва да минава антифриз и през радиатора и се охлажда още преди да е достигнала работна температура. Преди да го сменя стигах до работа и още не бях на 12ч а са си 10тина километра. Не знам също да не е пък тоя мотор М44 по икономичен от М42?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
450км с 32 литра? какъв пробег е било това?
Според мен М44 едва ли е по-икономичен от М42, по-скоро е до стил на каране и състояние на автомобила...
Според мен М44 едва ли е по-икономичен от М42, по-скоро е до стил на каране и състояние на автомобила...
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Honzik написа:450км с 32 литра? какъв пробег е било това?
с леко каране мога да я накарам да харчи около 10 л. но нямам чак толкова много нерви та си карам по-нормално и разхода ми е около 11 л.(това когато карам в центъра,но рядко карам там)....М44 е с 100сс по-голям мотор от М42-ката,има малко по-голям въртящ момент и този въртящ момент е малко по ниско в оборотите,възможно е при каране съобразено с това М44 да харчи малко по-малко от М42...но за нямкакви 0.1-2-3 л мисля че няма да спориме

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
колегата с 30лв на 100км - ламбда ще ти кажат повечето веднага, що не я смениш?
а за климатика - хм не съм се замислял че трябва да е 'инверторен' за да може и да топли, но както си духа топло ако цъкна климатика определено усещам как почва да духа СУХО топло - правя го редовно и просто отвява всякакви пари по всички стъкла. Изключа ли го си се усеща влажното топло и за 5 мин на затворени стъкла, страничните / задните се запарват. Извън темата е но някой може да разясни ако е в час, аз по това време отказвам да ровя нета
а за климатика - хм не съм се замислял че трябва да е 'инверторен' за да може и да топли, но както си духа топло ако цъкна климатика определено усещам как почва да духа СУХО топло - правя го редовно и просто отвява всякакви пари по всички стъкла. Изключа ли го си се усеща влажното топло и за 5 мин на затворени стъкла, страничните / задните се запарват. Извън темата е но някой може да разясни ако е в час, аз по това време отказвам да ровя нета

- pepibmwe30
- младши ентусиаст
-
- Местоположение: софия в тих квартал,вчера убиха 2ма ,3 ма.Стрелбище
Honzik написа:pepibmwe30 написа:1.8IS дава към 15 градско и 11/12 извън градско
Ти под 3000RPM слизаш ли?Това пък 12 извънградско за М42 или дори М44 е просто... айде няма да го коментирам.... карането с 200 ако е извънградско, то аз съм за лудницата....
Карал съм м44 и си даде точно 12 извън града и 15 градско , това са мойте резултати !
И карам над 3000 оборота спокойно. На тебе ако прекъсвача ти е на 3000 оборота твой проблем.

Абе като се качиш на БМВ после други коли не ти се карат нали!
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
t0sh написа:.... Изключа ли го си се усеща влажното топло и за 5 мин на затворени стъкла, страничните / задните се запарват. Извън темата е но някой може да разясни ако е в час, аз по това време отказвам да ровя нета
Нали не си натиснал копчето за въртнене на въздуха само в купето...
А нивото на антифриза как ти е...
Т'ва със запотяването на стъклата не е нормално
- vitamincpp
- ентусиаст
-
Е това 12 извънградско определено ми говори че нещо колата не е добре или караш със 200 непрекъснато
Колосален разход е това и не е нормален за М44 дори и за 325ца си е много според мен.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ае то ясно, че подобен разход се дава с яко ръчка и газ....
Иначе със спокойно каране и аз мога да докарам 10, ама не и с тия дебилни задръствания в София... там на място + "газ, 1-ва, леко 2-ра, спирачка.... и отново същото..." харчи бая бензин, а реално км. не се регистрират кой знае колко...
Иначе със спокойно каране и аз мога да докарам 10, ама не и с тия дебилни задръствания в София... там на място + "газ, 1-ва, леко 2-ра, спирачка.... и отново същото..." харчи бая бензин, а реално км. не се регистрират кой знае колко...
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Много неща прочетох тук, колата гори толкова колкото и сипеш и да иска повече "НЕМА" и да прекратиме спора мойта гори 5/100 ............................................. ама МАСЛО

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
carmanf1 написа:t0sh написа:.... Изключа ли го си се усеща влажното топло и за 5 мин на затворени стъкла, страничните / задните се запарват. Извън темата е но някой може да разясни ако е в час, аз по това време отказвам да ровя нета
Нали не си натиснал копчето за въртнене на въздуха само в купето...
А нивото на антифриза как ти е...
Т'ва със запотяването на стъклата не е нормално

сори ама или си смени дилъра, или се чети какво пишеш

1. какво общо има дали съм натиснал копчето за вътрешно въртене, след като съм вече с включен климатик? евентуално че ако не е пуснато на вътрешен кръг, то вкарва външния влажен въздух
2. колата освен оставащи дребни ръжди е в почти топ състояние включващо всичко, а антифриза конкретно въпреки че няма грам общо пак с темата е 4 литра сипан преди няма и седмица, оригинален БМВ.
3. кое не е нормално? айде да ти поседи загряла и спряна колата на дъждец 20-30 минути, да се качиш и да си пуснеш духалките на стъклото. или в дъжд да покараш само на духалка без климатик.
а по темата - моите разходи са само в София, когато има включено извънградско го пиша. И не карам бавно изобщо - който иска да си мечтае

а за протокола отново колата е 320 купе с ванос.
масло - 5w40 (ще подчертая ПЕТ на 40 преди някой експерт да се е изказал пак) оригинално бмв масло ми гори 1 литър на 5000 км - имам за лека смяна един чарк понеже - щом ще включваме и маслото в разхода

Глас в ...
... подкрепа на t0sh и малко харчещите 320-ки.
За 10000км:
- извънградско - 6.5-7/100;
- градско - до 10.5 (като 10.5 ми даде, когато всеки ден в продължение на 2 седмици по 2 пъти на ден минавах разстоянието Дружба-Пирогов в пиковите часове и поне по 1 час задръстване в посока).
Метод на замерване е бабешкия - догоре-нулиране на километража-догоре!
Казано накратко разхода зависи по-скоро от стила на каране!
Лека.
За 10000км:
- извънградско - 6.5-7/100;
- градско - до 10.5 (като 10.5 ми даде, когато всеки ден в продължение на 2 седмици по 2 пъти на ден минавах разстоянието Дружба-Пирогов в пиковите часове и поне по 1 час задръстване в посока).
Метод на замерване е бабешкия - догоре-нулиране на километража-догоре!
Казано накратко разхода зависи по-скоро от стила на каране!
Лека.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
t0sh написа: .....

Ама не мога да не го апострофирам, отворкото
tosh, батка, ясно е че си доста зле на тема автомобили.
За тва аре ако обичаш не се исказвай не подготвен,
с изрази от сорта на : "смени дилъра" то мнооо модерен нещо тоо израз

Айде със здраве, опитах се да ти кажа нещо,
ама ти нали всезнайко...
Става дума за това защо ти се изпотяват прозорците,
когато си на парно с въртене на въздуха в купето.
Или нещо друго, което май изобщо няма смисъл да се обсъжда,
щот е предварително обречено... с разбирач като теб
Ама карай на климатик зимата и т'ва е, къртиш....
t0sh написа: 2. колата освен оставащи дребни ръжди е в почти топ състояние включващо всичко, а антифриза конкретно въпреки че няма грам общо пак с темата е 4 литра сипан преди няма и седмица, оригинален БМВ.
Ше ме пукнеш, имай милост

И нещо да добавя,
Нещо нереално много ти гори тая 20-ка ве... земи я прегледай, барабар с теб самия

На мен градско с ръчкане повече от 9,178л/100км
не ми е качвала никога.
Извънградско даже ми генерира гориво в резервоара

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Сори за якия оффтопик!!!
T0sh, ти сериозно ли твърдиш, че при дъжд трябва да се кара на климатик даже и зимата? По тая схема трябва зимата коли без климатик да се не движат по пътищата...
И колата ти сериозно ли гори по 1 литър масло на 5к км, но иначе е в "топ състояние" - край на цитата.

T0sh, ти сериозно ли твърдиш, че при дъжд трябва да се кара на климатик даже и зимата? По тая схема трябва зимата коли без климатик да се не движат по пътищата...

И колата ти сериозно ли гори по 1 литър масло на 5к км, но иначе е в "топ състояние" - край на цитата.

turbo написа:Сори за якия оффтопик!!!
T0sh, ти сериозно ли твърдиш, че при дъжд трябва да се кара на климатик даже и зимата? По тая схема трябва зимата коли без климатик да се не движат по пътищата...![]()
![]()
И колата ти сериозно ли гори по 1 литър масло на 5к км, но иначе е в "топ състояние" - край на цитата.![]()
![]()
Я цитирай ръководството на е36 колко е допустимия разход на масло според БМВ?
А и човека си е написал, че е "от един чарк"... и на мен ми харчеше масло предишната кола, защото датчика за налягане се беше разцепил и от него при високо налягане изтичаше... това значи ли че колата ми е била зле? за 30 лв имах нов и спираше тоя проблем...
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...