Задна кора за Е36

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alpine » 14 Окт 2003, 22:06

Иво къде ти е офиса???Тази твоята музика трябва да се 4уе,...досега не съм 4увал бас от кора...досега кат съм правил музика винаги баса ми е в затворен обем...
П.С. междудругото надуших доста написани глупости тук...писателят трябва сам да се осети.... а и лека доза заяждане :evil: :twisted: :evil: :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Re: oki de

Мнение от ludiagsm » 14 Окт 2003, 23:41

tokarew написа:i ot kade go ima6 tozi osciloskop .ti vadi6 tazi mo6tnost na 2 oma tova do kolkoto ne se laja e samo bas ne ti li e gadno ne ti li se naduvat u4ite moite 12ki sa na 4 oma i vadqt i malko sreda i e dovolno as sam si pravil govoitelite namagnitizirval sam gi .skoro 6te gi smenqm s 18-ka ili s dve 300wata sinus 12-ki o6te ne sam re6il .tvoia usiovatel kaji ne6to pove4e za nego na kolko ampera e kolko volta vadi transfertera i takiva havi are i pi6i :?: :oops: 8) :(

ами отдавна имам осцилоскоп купих го от един луд :) фен можеби преди 7- или 8 години когато бях юну6а бледен и се захласвах по скъпи HI FI системи, та понеже нямах кинти запо4нах да 4ета книжки и да досаждам на един мой съсед инжинер практик HI FI маниак и така малко по малко запо4нах да си сглобявам крайни стъпалца , и да поназнайвам как работят , а по-късно дойде ред и на трансфертерите , за6тото исках да слу6ам със съ6тата сила и вколата на ба6та ми(москви4 12-сетка :) ) !!! Горе долу това е историята постигнах някои резултати, които оба4е можаха да ми донесат вси4ко друго , но не и пари4ки:)

Та затова се наложи да се пренасо4а към комуникацийте и по то4но гсм4етата :) които ми носят сравнително добри доходи с които да си позволя лукса да карам 4ерно BMW Е36318is с изродска аудио система :),
която е реализирана благодарение на скромните ми познания!!!!!!

За момента аудиоманиата в мен е достигнала по4ти до предела си, имам доста идеики за мойта музика в колата но на този етап не се е появил 4овека или по то4но колата която 6те ме бие на музика затова и не съм я преправял много от година насам!!!!

В момента съм запален по авто тунинг и по то4но вдигане на кон4етата :) поназнайвам и от тези работи по малко и в съ6тото време помагам и на мои приатели и познати!!!
Ами това е пак стана роман,ако иска6 о6те някви подробности кое как и за6то моляте звънни ми 0887919996 Иво се казвам!!!!!

пп:Моля да ме извините ако съм досадил на някои от вас с този мой пореден роман, нека бъде изтрит от модераторите!!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Мнение от ludiagsm » 14 Окт 2003, 23:46

alpine написа:Иво къде ти е офиса???Тази твоята музика трябва да се 4уе,...досега не съм 4увал бас от кора...досега кат съм правил музика винаги баса ми е в затворен обем...
П.С. междудругото надуших доста написани глупости тук...писателят трябва сам да се осети.... а и лека доза заяждане :evil: :twisted: :evil: :twisted:

Офис4ето е в надежда Бул. Ломско 6осе2 всеки ден от 10.00 до 14.00
следобяд от 16.00 до 20.00 , може за да не се разкарва6 да дойде6 и на някоя от сбирките :)

Потребител
Аватар

Мнение от HUGO_BOSS » 15 Окт 2003, 18:27

каква е тази смешна кора за е36 покажи моя <по-добьр бас>
M3

младши ентусиаст
Аватар

zdr

Мнение от tokarew » 15 Окт 2003, 19:55

oki razbiram 4e si mnogo u4en ot 2 godini se opitvam da razrabotq mdel na edin mnogo mo6ten trasferter no e mnogo slojen trqbva mi malko pomo6t a da si 4uvam za nqkakvi sbirki v plovdiv .nie s brat mi se zanimavame s aldio usiovateli toi e mnogo dobar zanimava se ot 6 godini otkrihme gre6kata v edni trasferteri koito na vsi4ki gorqha transfertera e na 42 volta i kato sloji6 dva stava zversko .no vsi4ko prodadohme i sega imam nqkvo mijavo stapalo 2po 35 volta .no kakto i da e na brat mi diplomnta rabota v tehni4eskiq mu be6e transferter :lol: oki
ИзображениеИзображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Окт 2003, 20:42

бас без кутия може да се изкара- просто не може да вдигнеш много мощност защото нищо не поддържа мембраната на баса отзад... обема на багажника е много голям за да се създаде налягане което да "държи" говорителя като се разклати сериозно :) но иначе си има "free air" басови говорители които са сметнати за кори но както казах- са ограничени по мощност- мисля че повече от 300 вата синус няма- не че не е достатъчно де...

проблема със корите е че дрънчат и трябва да се укрепват- много динамат отива- иначе за уредба за слушане лошо няма...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Re: zdr

Мнение от ludiagsm » 16 Окт 2003, 0:53

tokarew написа:oki razbiram 4e si mnogo u4en ot 2 godini se opitvam da razrabotq mdel na edin mnogo mo6ten trasferter no e mnogo slojen trqbva mi malko pomo6t a da si 4uvam za nqkakvi sbirki v plovdiv .nie s brat mi se zanimavame s aldio usiovateli toi e mnogo dobar zanimava se ot 6 godini otkrihme gre6kata v edni trasferteri koito na vsi4ki gorqha transfertera e na 42 volta i kato sloji6 dva stava zversko .no vsi4ko prodadohme i sega imam nqkvo mijavo stapalo 2po 35 volta .no kakto i da e na brat mi diplomnta rabota v tehni4eskiq mu be6e transferter :lol: oki

мойто творение е с два ферита с магнитна проницаемост м2000 работи с генератор на 40 килохерца има и обратна връзка по напрежение мо6тността му е 260вата при +- 58 волта под активен товар , с мостранзистори е които на музика стоят ледено студени ,в покой консумира ток 300милиампера със зака4ени две стъпала Quad405-2
С тази картинка описана до тук се вадят по 200вата на канал при говорители с импеданс 4 ома и 4естота от тонгенератор 60херца , сънусоидката на изхода на стъпалото е идеална както и на входа му само4е с доста по-голяма амлитуда :) :) :)

И моля те не ме изпитвай на теория пред вси4ки, а вземи ми звънни да ти помагам ако иска6 ако не вземи престани!!!!!!!!!!!ОК????

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiagsm » 16 Окт 2003, 1:11

alx написа: "free air" басови говорители които са сметнати за кори но както казах- са ограничени по мощност- мисля че повече от 300 вата синус няма- не че не е достатъчно де...

...

Аз затова си имам два на кората :), освен това не дрън4и!

Специално за пове4ето БМВ-та освен кабриолетите тубите не вър6ат кой знае каква работа опитвал съм какви ли не ре6ения , но до момента кора с 15-ки е най-задоволителния за мен вариант , първо използвам отръжението от задното стъкло, което зна4ително помага за баса а и не само за него , второ използва6 целия обем на багажника и трето( и много важно според мен) ИМАШ БАГАЖНИК ,не на последно място изпитваш страхотно удоволствие когато погледне6 в огледалото за обратно виждане а именно две прекрасни 15-ки как се клатят (вярвайте ми от пове4е от година ги имам и немога да им се нарадвам)

Естествено има си и недостатъци както всяко не6то :) А именно: Виждат се отвън (в БГ сме все пак :) ) , задната 4аст на багажника прави над 3 см ход ,стъклото и то поддава :) два пъти подлепвам уплатнемието на задния Джам, при някой говорители с по меки трептилки и по тежки мембрани(при този модел на Пайнер не важи тествано е) се полу4ава увисване , както и изгаряне на мембраната и гънката от слънцето (пак не важи за този модел на Пайнер и пак е тествано) , и остава влагата вси4ки знаете какво прави тя особено с хартиените говорители :) (пак не важи за Пайнерките и пак е тествано)

ПП:имам идея да посегна на задната облегалка за о6те две 15'' и о6те малко основни по вратите, но се бях зарекъл да спра да наливам пари в колата а особено за музика,
баси не съм си купувал нови дрехи от сума време :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiagsm » 16 Окт 2003, 2:25

HUGO BOSS написа:каква е тази смешна кора за е36 покажи моя <по-добьр бас>

марине ти ли си бе К..40 :)

Колеги ентусиясти това е един мой близък познат, много слу6а и 6те има яка музика можеби и по яка от мойта (само остана да му промия малко мозъка, 6от се е заблудил от вървежа на японските 4икиики, но респект всеки си има идейки и желания)

Потребител
Аватар

Мнение от HUGO_BOSS » 16 Окт 2003, 13:21

Луд Марин е,пусни снимки и на моита кора дето ги снимахме ония ден
M3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiagsm » 16 Окт 2003, 14:36

HUGO BOSS написа:Луд Марин е,пусни снимки и на моита кора дето ги снимахме ония ден

ok и да ми върне6 любимата ми БМВ-отвертка!!!!!!

младши ентусиаст
Аватар

oki

Мнение от tokarew » 16 Окт 2003, 19:28

oki de razbiram 4e si maistor ok :D nqma da te ispitvam kak vadi6 tolkova mnogo 58 volta interesno kakto i da e o6te edin vapros kolko ti e tokana pokoi i nakolko ampera ti e predpazitelq osven tova mi kaji i modela na 4ipa na usiovatelq pls ......... :shock:
ИзображениеИзображение

автомобилен поклонник
Аватар

Re: oki

Мнение от Turturelo » 16 Окт 2003, 20:46

tokarew написа:....

Приятелю след кратка справка виждам, че нямаш нито едно мнение написано на кирилицата, в този форум ако не ти е направило впечатление около 700 потребители пишат само и единствено на кирилица! Смятай това като последно предупреждение, ако продължиш в същия дух не се чуди на мистериозното изчезване на постовете ти и после на самия теб!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alpine » 16 Окт 2003, 21:20

Рулз!!!! :lol: :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: oki

Мнение от ludiagsm » 16 Окт 2003, 22:50

tokarew написа:oki de razbiram 4e si maistor ok :D nqma da te ispitvam kak vadi6 tolkova mnogo 58 volta interesno kakto i da e o6te edin vapros kolko ti e tokana pokoi i nakolko ampera ti e predpazitelq osven tova mi kaji i modela na 4ipa na usiovatelq pls ......... :shock:

тока съм го написал по-горе 4ети внимателно 300милиампера със стъплата , а без тях е 60-80 милиампера зависи от това на колко волта е нагласена обратната връзка на трансфертера ,4ипа е TL 494 на трансфертера, а стъпалото не е реализирано с някъв мизерен 4ип от типа на TDA 7294 :lol: ,а със схема с доста елементи изпитана и доказала ка4ествата си а именно QUAD405-2 (напи6и го това в google). Този усилвател е бил лидер в продължение на 10години в HI FI средите и освен ламповите стъпала не е имал конкурент!!!

В момента съм с 65 амперов автомати4ен предпазител , като електролитите са вързани след него :) незнам можеби пази само от пожар с този на4ин на свързване но , това е !!!! за две години не съм имал проблеми

ПП: Такива стъпалца правех едно време , но неможах да им докарам вън6ния вид :) , трансфертера работи стабилно с входя6то напрежение от 10,2 волта до 19 волта , като на изхода се полу4ават две симетри4ни напрежения с обща маса (пове4ето усилватели работят със симетри4но захранващо напрежение) освен това има тример , с който по желание регулирам изходното напрежение което варира от +_2 волта до +_ 70 волта посо4еното от мен крайно стъпало QUAD понася до +_ 58 волта входно напрежение и затова съм го нагласил на +_58 от тримера!!! баси кара6 ме да се връ6там години назад но ако иска6 мога да ти събера един трансфертер с мо6тност 260вата за скромната цена от 100лв ;) ,но трябва да не ми дава6 много зор , в4ера си намерих една готова платка само трябва да навия ферит4ето :)

ПредишнаСледваща

Назад към Car аудио и видео