Щека за масло , как да я разчитаме?!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Щека за масло , как да я разчитаме?!
Здравейте колеги,
Имам една огромна дилема и тъй като не обичам да хвърлям боб реших да попитам дали и вие не сте стигнали до някакво решение, значи щеката на БМВ е може би най-глупавата щека за масло измисляна някога, както и да я бутнеш както и да я въртиш си дава едни малумни показания където просто не ти става ясно до къде ти е маслото
, а ето и моя проблем , принципно колата губеше масло от картерната вентилация оправихме проблема и смених маслото , видимо всичко беше 6+ 2000 км не беше мръднало , на 3000 пак беше на макс ама като че ли някой път беше леко надолу много леко, и така мерих последно на 3900 км и беше на макс , минах още 300 км и пак го меря и хоп , ето тук идва хвърлянето на боб , от единия край малко под-макса от другия край на средата , а от 3ти малко под средата , ами добре къде ми е маслото дефактно , защото никъде не е опеменато кой край да се гледа. Значи когато трябваше да ми се налее масло бях в Швейцария и там няма от къде да си купя масло и реших да отида в БМВ та приемчика извади щеката пак така на топъл мотор след 3-4 мин , както е по-книжка и маслото беше от 1 край около средата и от всички беше на минимума и той каза 500 МЛ аз викам добре де то показва от всякъде на мин. и той каза уж , че се гледало само най-голямата стойност , та така сложи ми 500 МЛ и взе , че стана на макс , но все пак искам да попитам и вие дали сте засичали тези аномалии и дали е така. Също забелязвам , че щеката не хваща малки падания на масло от рода на 50-100 мл , винаги ми дава макс макс и изведнъж е паднало някъде с 200-300мл. И другото нещо, което винаги съм се чудил , колко мили мили литра се избърсват от щеката
, че не че нещо ама от толкова губене преди на масло вече имам фобия и го меря това масло през 200 км и сигурно съм наврял тази щека поне 100+ пъти , което предполагам това си е някакъв МЛ масло?
Имам една огромна дилема и тъй като не обичам да хвърлям боб реших да попитам дали и вие не сте стигнали до някакво решение, значи щеката на БМВ е може би най-глупавата щека за масло измисляна някога, както и да я бутнеш както и да я въртиш си дава едни малумни показания където просто не ти става ясно до къде ти е маслото

Re: Щека за масло , как да я разчитаме?!

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, щеката не е точен уред за измерване на нивото на маслото. От BMW са преценили, че не е необходимо да се монтира подобен, че количеството на маслото в двигателя, ако е в рамките от минимума до максимума измерено с щеката е в необходимото количество за оптимална работа на двигателя. По отношение на избърсването на щеката- има описани един- два случаи, когато са успели да пресушат двигателя, така, че не трябва да се прекалява. 

- eko2282
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530D
Имам същия проблем. Както съм слагал 5 40 ме капе много. Вече ми писна всеки ден да го гледам на тази щеката. Същност незнам кво е причината че течe маслото ми no нямам вече доверие на нито един майстори да проверят колата ми.
След 2006 показват нивото на маслото в Idrive но в 2004 светка ли интервала като е минимумa маслото ?

След 2006 показват нивото на маслото в Idrive но в 2004 светка ли интервала като е минимумa маслото ?
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Според мен си се филмирал яко
При мен като го проверявам задължително гася мотора и чакам около 5 мин не по-рано за да може да се стече както трябва и след това го проверявам.
Никога няма разлика от едната страна едно от другата друго-напълно равно си е.
Ако налееш някакво измислено масло или друг вискозитет може да има проблем но с маслото за мотора не може да има драма.
Карай си колата и си свъркай

При мен като го проверявам задължително гася мотора и чакам около 5 мин не по-рано за да може да се стече както трябва и след това го проверявам.
Ако налееш някакво измислено масло или друг вискозитет може да има проблем но с маслото за мотора не може да има драма.

- CrazyElement
- ентусиаст
-
///M_Martin написа:Според мен си се филмирал яко![]()
Колега и преди с бмв масло 5в30 пак беше така щеката , сега съм с Бардал и съм доволен от него и пак е така , вярваш ли ми , че даже отидох в една морга взех 5 щеки от 3.0Дизели и мерих с тях и пак беше същата багия от единия край около макс от другите среда ... което отпада щеката като проблем, ами е някъде в самия кожух на щеката може би ама изобщо не виждам как мога да го оправя... Меря го защото ми се прецака датчика на маслото и постоянно мрънка , че колата е на минимум, трябва да го сменя и тогава вече докато не ми светне тъпата лампа няма да отворя капака на мотора повече..
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
може би докато я вадиш тая щека (само как звучи
) се отърква някъде и се избърсва... 

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- CrazyElement
- ентусиаст
-
BorislavB написа:може би докато я вадиш тая щека (само как звучи) се отърква някъде и се избърсва...
Опитах 100 начина на вадене, бързо бавно с отъркване без отъркване(ужас и това как звучи

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Колега оправи си датчика за маслото и стига я проверяваш тази щека...
То като няма масло вътре ще ти светне, доливаш 1 литър и си караш
Какво толкова, не се вманиачавай толкова...
То като няма масло вътре ще ти светне, доливаш 1 литър и си караш

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- CrazyElement
- ентусиаст
-
netmurder написа:Колега оправи си датчика за маслото и стига я проверяваш тази щека...
То като няма масло вътре ще ти светне, доливаш 1 литър и си караш![]()
![]()
![]()
Сменям го само да навъртя още 6000 км до другото масло

EDIT: Още ми интересно да разбера колко точно масло бършем от щеката , колегата вика , че да не се окаже , че тия 200 мл аз съм ги изял с парцала , че както казах едно поне 100 пъти съм я наврял тази щека...
netmurder написа:Колега оправи си датчика за маслото и стига я проверяваш тази щека...
То като няма масло вътре ще ти светне, доливаш 1 литър и си караш![]()
![]()
![]()
Да,и аз те съветвам същото, Колега!

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
CrazyElement написа:EDIT: Още ми интересно да разбера колко точно масло бършем от щеката , колегата вика , че да не се окаже , че тия 200 мл аз съм ги изял с парцала , че както казах едно поне 100 пъти съм я наврял тази щека...
Много лесно можеш да провериш.
Сипваш 200 мл масло в една чаша, взимаш една щека и проверяваш след колко бръквания със щеката ще пресушиш чашата.

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
badsharki написа:CrazyElement написа:EDIT: Още ми интересно да разбера колко точно масло бършем от щеката , колегата вика , че да не се окаже , че тия 200 мл аз съм ги изял с парцала , че както казах едно поне 100 пъти съм я наврял тази щека...
Много лесно можеш да провериш.
Сипваш 200 мл масло в една чаша, взимаш една щека и проверяваш след колко бръквания със щеката ще пресушиш чашата.
hahahahahaahh

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Няма никакъв шанс да избършеш 200мл от щеката-това да не е щека на кораб 

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
///M_Martin написа:Няма никакъв шанс да избършеш 200мл от щеката-това да не е щека на кораб
От къде знаеш, може да я лъска по цял ден

ПС: темата направо е уникална
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4