Тракане от жилото на ръчната, как да се обтегне?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Тракане от жилото на ръчната, как да се обтегне?

Мнение от georgipass » 01 Окт 2015, 20:49

Здравейте, имам следния проблем.... като преминавам през неравности и имам притракване откъм задно ляво колело ! Пробвах с натиснат педал на ръчната и шума спира и почнах да оглеждам всичко наред, махнах спирачния апарат, диска, накладките на ръчната и ми направи впечатление , че механизма който задейства челюстите много халтави :banghead: Също ми направи впечатление , че и жилото стои доста свободно и не може да обере тази хлабина във въпросния механизъм. Тръгнах да натягам жилото там където се натяга до колелото , късата част която влиза в дългата част на жилото и отива напред към педала, но резултат нямаше :banghead: Жилата са здрави и са като нови.... въпросът ми е има ли някъде на самия педал нещо за обиране на жилата, почти съм убеден че всичко идва от свободния ход на въпросното жило ... някой ако има идеи да споделя :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ

Re: Тракане от жилото на ръчната, как да се обтегне?

Мнение от amgpower » 01 Окт 2015, 21:04

georgipass написа:Здравейте, имам следния проблем.... като преминавам през неравности и имам притракване откъм задно ляво колело ! Пробвах с натиснат педал на ръчната и шума спира и почнах да оглеждам всичко наред, махнах спирачния апарат, диска, накладките на ръчната и ми направи впечатление , че механизма който задейства челюстите много халтави :banghead: Също ми направи впечатление , че и жилото стои доста свободно и не може да обере тази хлабина във въпросния механизъм. Тръгнах да натягам жилото там където се натяга до колелото , късата част която влиза в дългата част на жилото и отива напред към педала, но резултат нямаше :banghead: Жилата са здрави и са като нови.... въпросът ми е има ли някъде на самия педал нещо за обиране на жилата, почти съм убеден че всичко идва от свободния ход на въпросното жило ... някой ако има идеи да споделя :)

Тропат ти накладките на крачната,затова като натиснеш педала спира.Стегни пружината на вътрешната накладка към буталото да влиза трудно и външната щипка я изкриви за да прибира по-добре апарата към супурта и си готов.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Re: Тракане от жилото на ръчната, как да се обтегне?

Мнение от georgipass » 01 Окт 2015, 21:14

amgpower написа:
georgipass написа:Здравейте, имам следния проблем.... като преминавам през неравности и имам притракване откъм задно ляво колело ! Пробвах с натиснат педал на ръчната и шума спира и почнах да оглеждам всичко наред, махнах спирачния апарат, диска, накладките на ръчната и ми направи впечатление , че механизма който задейства челюстите много халтави :banghead: Също ми направи впечатление , че и жилото стои доста свободно и не може да обере тази хлабина във въпросния механизъм. Тръгнах да натягам жилото там където се натяга до колелото , късата част която влиза в дългата част на жилото и отива напред към педала, но резултат нямаше :banghead: Жилата са здрави и са като нови.... въпросът ми е има ли някъде на самия педал нещо за обиране на жилата, почти съм убеден че всичко идва от свободния ход на въпросното жило ... някой ако има идеи да споделя :)

Тропат ти накладките на крачната,затова като натиснеш педала спира.Стегни пружината на вътрешната накладка към буталото да влиза трудно и външната щипка я изкриви за да прибира по-добре апарата към супурта и си готов.

Не са накладките на крачната... всичко е проверено , това което ти казваш съм го направил за всеки случай... казах , че като натисна педала на ръчната спирачка спира тракането :yes:
Изображение

Назад към Е38