Тракане от жилото на ръчната, как да се обтегне?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Тракане от жилото на ръчната, как да се обтегне?
Здравейте, имам следния проблем.... като преминавам през неравности и имам притракване откъм задно ляво колело ! Пробвах с натиснат педал на ръчната и шума спира и почнах да оглеждам всичко наред, махнах спирачния апарат, диска, накладките на ръчната и ми направи впечатление , че механизма който задейства челюстите много халтави
Също ми направи впечатление , че и жилото стои доста свободно и не може да обере тази хлабина във въпросния механизъм. Тръгнах да натягам жилото там където се натяга до колелото , късата част която влиза в дългата част на жилото и отива напред към педала, но резултат нямаше
Жилата са здрави и са като нови.... въпросът ми е има ли някъде на самия педал нещо за обиране на жилата, почти съм убеден че всичко идва от свободния ход на въпросното жило ... някой ако има идеи да споделя 

- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Re: Тракане от жилото на ръчната, как да се обтегне?
georgipass написа:Здравейте, имам следния проблем.... като преминавам през неравности и имам притракване откъм задно ляво колело ! Пробвах с натиснат педал на ръчната и шума спира и почнах да оглеждам всичко наред, махнах спирачния апарат, диска, накладките на ръчната и ми направи впечатление , че механизма който задейства челюстите много халтавиСъщо ми направи впечатление , че и жилото стои доста свободно и не може да обере тази хлабина във въпросния механизъм. Тръгнах да натягам жилото там където се натяга до колелото , късата част която влиза в дългата част на жилото и отива напред към педала, но резултат нямаше
Жилата са здрави и са като нови.... въпросът ми е има ли някъде на самия педал нещо за обиране на жилата, почти съм убеден че всичко идва от свободния ход на въпросното жило ... някой ако има идеи да споделя
Тропат ти накладките на крачната,затова като натиснеш педала спира.Стегни пружината на вътрешната накладка към буталото да влиза трудно и външната щипка я изкриви за да прибира по-добре апарата към супурта и си готов.
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Re: Тракане от жилото на ръчната, как да се обтегне?
amgpower написа:georgipass написа:Здравейте, имам следния проблем.... като преминавам през неравности и имам притракване откъм задно ляво колело ! Пробвах с натиснат педал на ръчната и шума спира и почнах да оглеждам всичко наред, махнах спирачния апарат, диска, накладките на ръчната и ми направи впечатление , че механизма който задейства челюстите много халтавиСъщо ми направи впечатление , че и жилото стои доста свободно и не може да обере тази хлабина във въпросния механизъм. Тръгнах да натягам жилото там където се натяга до колелото , късата част която влиза в дългата част на жилото и отива напред към педала, но резултат нямаше
Тропат ти накладките на крачната,затова като натиснеш педала спира.Стегни пружината на вътрешната накладка към буталото да влиза трудно и външната щипка я изкриви за да прибира по-добре апарата към супурта и си готов.
Не са накладките на крачната... всичко е проверено , това което ти казваш съм го направил за всеки случай... казах , че като натисна педала на ръчната спирачка спира тракането

3 мнения
• Страница 1 от 1