Настройка на фарове
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Настройка на фарове
Някой може ли да ме опъти как да си настроя фаровете - на какво разстояние от стената да застана, на какво разстояние от земята трябва да са точките на фаровете и т.н.
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
Ами по принцип във всеки по-уважаващ се сервиз настройват, но ако искаш сам мисля, че трябва да застанеш пред фара на растояние около 40-50 см. за къси и на около метър за дълги и точката на съответния лъч (къси-дълги) да ти е на нивото на капачките на колената....
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36

колегата май искаше доста по-точно инфо, иначе или няма значение дали си 1.60 или 1.90, или му знаеш капачките на колко са от земята + любимите обувки

предполагам си има данни от сорта 5 метра от стена, и 20-30 см високо да са светлините на стената, при вдигнати на макс фарове, примерно

- valeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11
valeto написа:не се излагаи бе момче,5лв е настройката в сервиз със специален уред!!!
За кое се излагам ? Може би, че да си настроиш фаровете е толкова трудно, че само 5-те лева те спасяват ? Може колегата да е от някой не толкова добре развит град и там да няма подобен сервиз а да има нужда от чисто професионален съвет.
Ти като си "гъзе" и брамчиш по подобни сервизи, поне кажи къде е този сервиз, може някой тебеподобен да има нужда.
Pin2 написа:valeto написа:не се излагаи бе момче,5лв е настройката в сервиз със специален уред!!!
За кое се излагам ? Може би, че да си настроиш фаровете е толкова трудно, че само 5-те лева те спасяват ? Може колегата да е от някой не толкова добре развит град и там да няма подобен сервиз а да има нужда от чисто професионален съвет.
Ти като си "гъзе" и брамчиш по подобни сервизи, поне кажи къде е този сервиз, може някой тебеподобен да има нужда.
Колегата Pin2 е напълно прав - в моя "град" подобен род услуги се извършват на ръка от разни келемета затова предпочитам сам да си го пипна и да стана както трябва...
Това за тъмната улица съм си го мислил и аз, но пак е малко на късмет работата. В една книжка на Лада съм виждал как имат точните параметри за настройка та си мислех че и за Е36 има нещо подобно.
Освен това съм си сменил и двата фара така че може да се наложи целия фар да разместя и чак след това да му давам по-прецизна настройка от врътки за самите светлини та затова едни точни параметри щяха да свършат добра работа, а не просто на око да си ги ръчкам...
Ще потърся и днес инфо из нета - ако намеря нещо ще пиша.
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ами на мен ми звучи че ако искаш да е както трябва, на макс вдигнати трябва да са ти настроени добре, а врътката е само като си натоварен да ги посвалиш, не да настройваш с тях !
.
А в тия сервизи могат ли да ми помогнат ако са ми счупени врътките за настройка на фаровете и ако да ,в кой по точно?
t0sh написа:ами на мен ми звучи че ако искаш да е както трябва, на макс вдигнати трябва да са ти настроени добре, а врътката е само като си натоварен да ги посвалиш, не да настройваш с тях !
Имах предвид не врътката в купето ами двете врътки на самите фарове. Понеже ми се струва че първо трябва фара да се намести добре чрез самите винтчета на които се крепи към рамката и чак тогава вече да се донастрои от двете врътки на късите/дългите.
А що се отнася до питането на колегата perko - аз имах същия проблем с фаровете и това беше едната причина да ги сменя... по принцип системата е проста и може да се оправи ако ти се занимава, но без да работят врътките не виждам как ще се настрои фара.
Само не се лъжи да гледаш на лада как се настройват и ти така да ги правиш
Нагласяш си фаровете да паснат перфектно по рамката на купето. Оставаш болтовете (врътките) на половина. Долните си ги затягаш, оставаш само горните. Фаровете поне според мен трябва да са в долно положение при настройка. Настройваш ги така че при 100 км/ч да виждаш добре за себеси и леко да виждаш линията до къде се ограничава горната част на фара. Не знам точно колко трябва да е на пред, но си правиш сметка ако има срещу теб кола да не я заслепяваш. Линията трябва да е виждаш все пак добре. После ги вдигаш с една идея от купето вътре и караш.
Аз 2 фара съм сменил, и трябва да ти кажа, че след слагането на фара, той почти застава перфектно и няма нужда от настройка. Все пак се корегират

Нагласяш си фаровете да паснат перфектно по рамката на купето. Оставаш болтовете (врътките) на половина. Долните си ги затягаш, оставаш само горните. Фаровете поне според мен трябва да са в долно положение при настройка. Настройваш ги така че при 100 км/ч да виждаш добре за себеси и леко да виждаш линията до къде се ограничава горната част на фара. Не знам точно колко трябва да е на пред, но си правиш сметка ако има срещу теб кола да не я заслепяваш. Линията трябва да е виждаш все пак добре. После ги вдигаш с една идея от купето вътре и караш.
Аз 2 фара съм сменил, и трябва да ти кажа, че след слагането на фара, той почти застава перфектно и няма нужда от настройка. Все пак се корегират

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Ще посъживя тази стара тема за да не пускам нова
.Колегата jk така и не каза какво стана с неговите фарове ,но аз имам проблем с моите фарове. Значи нагоре-надолу добре обаче десният направо си свети по тротоарите а не на пътя и по никакъв начин не мога да ги накарам тия фарове да се посъберат да светят пред колата.Левият също лекичко бие наляво но на височина е перфектен. Основният въпрос е има по две врътки на страна тази която е от външният край на фара не променя нищо а тази от вътрешната е за регулиране нагоре-надолу.Ако някой има идея как да го настроя да свети десният пред колата а не в дясно да свирка.Като цяло фаровете съм ги регулирал по ламарините да са с перфектни фуги.Тоест не би трябвало да се пипат повече там.

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- sikar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 530 xd MT
AGT написа:Ще посъживя тази стара тема за да не пускам нова.Колегата jk така и не каза какво стана с неговите фарове ,но аз имам проблем с моите фарове. Значи нагоре-надолу добре обаче десният направо си свети по тротоарите а не на пътя и по никакъв начин не мога да ги накарам тия фарове да се посъберат да светят пред колата.Левият също лекичко бие наляво но на височина е перфектен. Основният въпрос е има по две врътки на страна тази която е от външният край на фара не променя нищо а тази от вътрешната е за регулиране нагоре-надолу.Ако някой има идея как да го настроя да свети десният пред колата а не в дясно да свирка.Като цяло фаровете съм ги регулирал по ламарините да са с перфектни фуги.Тоест не би трябвало да се пипат повече там.
Отидох в D&N на Рогошко и срещу 10 лв. ги настроиха

- Glamav
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '02
- Мечтае да кара: 850i или M6
Излагате се ...
Фаровете се настройват в проценти, на повечето коли пише отпред някъде.. на БМВ не съм ги заглеждал.
Също се настройват да са успоредни, мястото на което правят чупка късите, разстоянието между двете чупки да е точно колкото разстоянието между двата фара.
Фаровете се настройват в проценти, на повечето коли пише отпред някъде.. на БМВ не съм ги заглеждал.
Също се настройват да са успоредни, мястото на което правят чупка късите, разстоянието между двете чупки да е точно колкото разстоянието между двата фара.
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3