ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Manuel написа:ogata написа:Manuel написа:Колеги може ли да изкажете мнение за веригата дали е заминала, ако въобще може да се съди по това което се вижда на клипа, че страшно много чука двигателя, а не мога го хвана от къде. Мерси http://vbox7.com/play:5b30e85975
Така като гледам как я повдигаш с 7-8 мм, учудващо е как още не е прескочила зъб.
Не мислех, че е толкова зле ама явно от там ще е проблема. А лесно ли се сменя щот гледам сам да си я правя, че само лъжат тия майстори.
Това, което ще предложа, не съм го пробвал лично, но според един колега работи. Откачаш звеното на старата верига и за него прикрепяш новата верига. Повдигаш задницата на крик и започваш да въртиш гумата, за да се завърти двигателят, докато новата верига изцяло заеме мястото на старата, после откачаш старата и затваряш звеното на новата. Това е при положение, че си сигурен в зъбни колела, обтегач и т.н. карантия. Пак казвам, не съм го пробвал, само слух е, но много е възможно във всеки слух да има истина.

Vasko_G написа:Manuel написа:ogata написа:Manuel написа:Колеги може ли да изкажете мнение за веригата дали е заминала, ако въобще може да се съди по това което се вижда на клипа, че страшно много чука двигателя, а не мога го хвана от къде. Мерси http://vbox7.com/play:5b30e85975
Така като гледам как я повдигаш с 7-8 мм, учудващо е как още не е прескочила зъб.
Не мислех, че е толкова зле ама явно от там ще е проблема. А лесно ли се сменя щот гледам сам да си я правя, че само лъжат тия майстори.
Това, което ще предложа, не съм го пробвал лично, но според един колега работи. Откачаш звеното на старата верига и за него прикрепяш новата верига. Повдигаш задницата на крик и започваш да въртиш гумата, за да се завърти двигателят, докато новата верига изцяло заеме мястото на старата, после откачаш старата и затваряш звеното на новата. Това е при положение, че си сигурен в зъбни колела, обтегач и т.н. карантия. Пак казвам, не съм го пробвал, само слух е, но много е възможно във всеки слух да има истина.
Сякаш ми се иска да сменя целия комплект на веригата, че така и така ще се разглобява поне да се прави веднъж.

- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
[quote="Manuel"][/quote]
Това, което съм ти описал е без да разглобяваш, а само махаш капака на клапаните, както си показал на клипчето. Иначе наистина е най-добре да смениш всичко. На мен ми предстои същото и смятам да сменя всичко, че лееекинко трака на ниски обороти, но за сега проучвам ценовите листи, за да знам с колко да се подготвя.
Това, което съм ти описал е без да разглобяваш, а само махаш капака на клапаните, както си показал на клипчето. Иначе наистина е най-добре да смениш всичко. На мен ми предстои същото и смятам да сменя всичко, че лееекинко трака на ниски обороти, но за сега проучвам ценовите листи, за да знам с колко да се подготвя.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
k.milanov написа:Взех тампони при задния мост ето такива: (с "борд"?)
А в реалоем ми ги дава такива:
Пише че тези, които съм взел са 100% взаимнозаменяеми с другите? Така ли е да не се разкарвам да сменям с другите, понеже имаше и двата варианта. Като залягах под колата ми се видяха металните да са ми сегашните ама знам ли
Vasko_G написа:Manuel написа:
Колега при мен М43Б19 ми искат 390лв за комплект на swag, ако реша да вземам ми казаха ще има малка отстъпка. Малко скъпичко ми се вижда за този мотор ама...

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Eми вържи го с чорапогащник за 1.50. То па бива скраперия ...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
ogata написа:Eми вържи го с чорапогащник за 1.50. То па бива скраперия ...
Е добре защо за м42б20 дет е с два вала е комплекта 260 лв? А и аз го казах от гледна точка за цената за тази част не от скъперничество, щот за колата въобще не жаля, но на тези заплати в България 400 лв са си цифра, но не ми се спори!
Последна промяна Manuel на 24 Авг 2015, 22:50, променена общо 1 път
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Manuel написа:ogata написа:Eми вържи го с чорапогащник за 1.50. То па бива скраперия ...
Е добре защо за м42б20 дет е с два вала е комплекта 260 лв?
Щото е строукнато

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- levskifans
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d (150)
- Мечтае да кара: е30 M3
Салон от е39 седан (само предните седалки) пасват ли на е36 седан?
P.S. НЕ СТАВАТ, по широк е!
P.S. НЕ СТАВАТ, по широк е!
Последна промяна levskifans на 26 Авг 2015, 14:10, променена общо 1 път
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
Manuel написа:Vasko_G написа:Manuel написа:
Колега при мен М43Б19 ми искат 390лв за комплект на swag, ако реша да вземам ми казаха ще има малка отстъпка. Малко скъпичко ми се вижда за този мотор ама...![]()
.
Там някъде е и комплекта за М43Б16. Гледах го в един сайт 363 лева.От друга страна го правиш само веднъж. Ако беше ремък на всеки 60 хиляди - смяна. На баба Вектра за 7 години два пъти сменях агренаж и водна помпа, която обтяга ремъка и е консуматив, пак там някъде се връзва, хайде - да кажем една идея по-евтино.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
при купетата има ли в различен процент тонирани фабрично странични стъкла - примерно 10%, 30% ? Всъщност даже не ме интересува затъмнението, а това дали има такива с UV филтър
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
host написа:при купетата има ли в различен процент тонирани фабрично странични стъкла - примерно 10%, 30% ? Всъщност даже не ме интересува затъмнението, а това дали има такива с UV филтър
Фабрично тонираните стъкла се появиха малкоо след Е36, така че такива трудно ще намериш

UV филтрация има толкова, колкото всяко обикновено автостъкло предлага - блокира изцяло UVB, но не и UVA.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
https://youtu.be/vQSsUPrGLHs?t=22 тия дивотии предполагам не бачкат просто с кабел за преход от 19пин кръгла букса към ОБД кабел ... че ми се подмята едно из нас подарено, но не ми се набутва с кабел само за да видя, че не става
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
За приложението Торк Про съм чувал, че на която кола е пробвано е проработило. Въпроса е дали 36тицата ще иска да се свърже с него или ще покаже характер 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
k.milanov написа:Въпроса е дали 36тицата ще иска да се свърже с него
Тц.