ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Compact M43B16
Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от Vasko_G » 24 Авг 2015, 10:40

Manuel написа:
ogata написа:
Manuel написа:Колеги може ли да изкажете мнение за веригата дали е заминала, ако въобще може да се съди по това което се вижда на клипа, че страшно много чука двигателя, а не мога го хвана от къде. Мерси http://vbox7.com/play:5b30e85975

Така като гледам как я повдигаш с 7-8 мм, учудващо е как още не е прескочила зъб. :mhihi:

Не мислех, че е толкова зле ама явно от там ще е проблема :D. А лесно ли се сменя щот гледам сам да си я правя, че само лъжат тия майстори.

Това, което ще предложа, не съм го пробвал лично, но според един колега работи. Откачаш звеното на старата верига и за него прикрепяш новата верига. Повдигаш задницата на крик и започваш да въртиш гумата, за да се завърти двигателят, докато новата верига изцяло заеме мястото на старата, после откачаш старата и затваряш звеното на новата. Това е при положение, че си сигурен в зъбни колела, обтегач и т.н. карантия. Пак казвам, не съм го пробвал, само слух е, но много е възможно във всеки слух да има истина. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 24 Авг 2015, 11:25

Vasko_G написа:
Manuel написа:
ogata написа:
Manuel написа:Колеги може ли да изкажете мнение за веригата дали е заминала, ако въобще може да се съди по това което се вижда на клипа, че страшно много чука двигателя, а не мога го хвана от къде. Мерси http://vbox7.com/play:5b30e85975

Така като гледам как я повдигаш с 7-8 мм, учудващо е как още не е прескочила зъб. :mhihi:

Не мислех, че е толкова зле ама явно от там ще е проблема :D. А лесно ли се сменя щот гледам сам да си я правя, че само лъжат тия майстори.

Това, което ще предложа, не съм го пробвал лично, но според един колега работи. Откачаш звеното на старата верига и за него прикрепяш новата верига. Повдигаш задницата на крик и започваш да въртиш гумата, за да се завърти двигателят, докато новата верига изцяло заеме мястото на старата, после откачаш старата и затваряш звеното на новата. Това е при положение, че си сигурен в зъбни колела, обтегач и т.н. карантия. Пак казвам, не съм го пробвал, само слух е, но много е възможно във всеки слух да има истина. :yes:

Сякаш ми се иска да сменя целия комплект на веригата, че така и така ще се разглобява поне да се прави веднъж. :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vasko_G » 24 Авг 2015, 12:18

[quote="Manuel"][/quote]
Това, което съм ти описал е без да разглобяваш, а само махаш капака на клапаните, както си показал на клипчето. Иначе наистина е най-добре да смениш всичко. На мен ми предстои същото и смятам да сменя всичко, че лееекинко трака на ниски обороти, но за сега проучвам ценовите листи, за да знам с колко да се подготвя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 24 Авг 2015, 14:47

k.milanov написа:Взех тампони при задния мост ето такива: (с "борд"?)
Изображение
А в реалоем ми ги дава такива:
Изображение

Пише че тези, които съм взел са 100% взаимнозаменяеми с другите? Така ли е да не се разкарвам да сменям с другите, понеже имаше и двата варианта. Като залягах под колата ми се видяха металните да са ми сегашните ама знам ли :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Manuel » 24 Авг 2015, 22:12

Vasko_G написа:
Manuel написа:

Това, което съм ти описал е без да разглобяваш, а само махаш капака на клапаните, както си показал на клипчето. Иначе наистина е най-добре да смениш всичко. На мен ми предстои същото и смятам да сменя всичко, че лееекинко трака на ниски обороти, но за сега проучвам ценовите листи, за да знам с колко да се подготвя.

Колега при мен М43Б19 ми искат 390лв за комплект на swag, ако реша да вземам ми казаха ще има малка отстъпка. Малко скъпичко ми се вижда за този мотор ама... :dunno: :lol: .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 24 Авг 2015, 22:42

Eми вържи го с чорапогащник за 1.50. То па бива скраперия ...
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Manuel » 24 Авг 2015, 22:47

ogata написа:Eми вържи го с чорапогащник за 1.50. То па бива скраперия ...

Е добре защо за м42б20 дет е с два вала е комплекта 260 лв? А и аз го казах от гледна точка за цената за тази част не от скъперничество, щот за колата въобще не жаля, но на тези заплати в България 400 лв са си цифра, но не ми се спори!
Последна промяна Manuel на 24 Авг 2015, 22:50, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 24 Авг 2015, 22:50

Manuel написа:
ogata написа:Eми вържи го с чорапогащник за 1.50. То па бива скраперия ...

Е добре защо за м42б20 дет е с два вала е комплекта 260 лв?

Щото е строукнато :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d (150)
Мечтае да кара: е30 M3

Мнение от levskifans » 25 Авг 2015, 0:10

Салон от е39 седан (само предните седалки) пасват ли на е36 седан?
P.S. НЕ СТАВАТ, по широк е!
Последна промяна levskifans на 26 Авг 2015, 14:10, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vasko_G » 25 Авг 2015, 9:11

Manuel написа:
Vasko_G написа:
Manuel написа:

Колега при мен М43Б19 ми искат 390лв за комплект на swag, ако реша да вземам ми казаха ще има малка отстъпка. Малко скъпичко ми се вижда за този мотор ама... :dunno: :lol: .

Там някъде е и комплекта за М43Б16. Гледах го в един сайт 363 лева.От друга страна го правиш само веднъж. Ако беше ремък на всеки 60 хиляди - смяна. На баба Вектра за 7 години два пъти сменях агренаж и водна помпа, която обтяга ремъка и е консуматив, пак там някъде се връзва, хайде - да кажем една идея по-евтино.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 26 Авг 2015, 11:32

при купетата има ли в различен процент тонирани фабрично странични стъкла - примерно 10%, 30% ? Всъщност даже не ме интересува затъмнението, а това дали има такива с UV филтър

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 26 Авг 2015, 13:15

host написа:при купетата има ли в различен процент тонирани фабрично странични стъкла - примерно 10%, 30% ? Всъщност даже не ме интересува затъмнението, а това дали има такива с UV филтър

Фабрично тонираните стъкла се появиха малкоо след Е36, така че такива трудно ще намериш :mhihi:
UV филтрация има толкова, колкото всяко обикновено автостъкло предлага - блокира изцяло UVB, но не и UVA.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 28 Авг 2015, 14:52

https://youtu.be/vQSsUPrGLHs?t=22 тия дивотии предполагам не бачкат просто с кабел за преход от 19пин кръгла букса към ОБД кабел ... че ми се подмята едно из нас подарено, но не ми се набутва с кабел само за да видя, че не става

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 28 Авг 2015, 22:54

За приложението Торк Про съм чувал, че на която кола е пробвано е проработило. Въпроса е дали 36тицата ще иска да се свърже с него или ще покаже характер :yes:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 29 Авг 2015, 10:24

k.milanov написа:Въпроса е дали 36тицата ще иска да се свърже с него

Тц.

ПредишнаСледваща

Назад към E36