съвет за цени в автосервиз

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

съвет за цени в автосервиз

Мнение от sasho81 » 24 Ное 2006, 16:49

Здравейте,
качих колата на стенд днес за оглед и трябва да направя няколко ремонта (кои задължително,кои препоръчително) и ми предлагат следните цени.

цените са само за труд:

шарнири външни - 2бр.
шарнир вътрешен - 1бр.
50 лв.

накладки предни- комплект
15 лв.

вътрешни накрайници - 2 бп.
50 лв.

тампони задни амортисьори - горни
30 лв.

ремък+обтяжна ролка климатик
25 лв.

биелетки предни 2 бр.
20 лв.

Виждат ми се малко скъпички,но просто не знам защото нямам много опит в тези неща и ми се иска да сподели който може къде може да се направи нещо по-евтино,ако е възможно.

Сигурно тази тема ще е полезна и на други хора.
Мерси за отговорите

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 24 Ное 2006, 16:59

И на мен ми се вижда скъпичко, за някои работи не мога да преценя понеже не съм правил такива ремонти но за ролката за климатика само да ти вземат 25лв си е обирджииство.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 24 Ное 2006, 18:34

според мен за смяна на шарнири цената е реална що наистина има играчка -сваляне на носачи избиване на стари набиване на нови преси и т.н да става ,ама за тампони горни на задни амортесиори точно 15мин.работа ,ремак и ролка на клима. 10- мин. биалетки същата работа -тъка че според мен я закараи само на сервиз за шарнирите а за другите неща няма да се затрудниш и сам

Потребител
Аватар

за

Мнение от ico-power » 24 Ное 2006, 19:21

за 15мин.тампоните на задните амортесиори :shock: :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rec66 » 24 Ное 2006, 20:41

Скапотия , я им кажи да си.... тия ве4е се уливат

младши ентусиаст
Аватар

Re: съвет за цени в автосервиз

Мнение от ///Vasko » 24 Ное 2006, 20:56

sasho81 написа:цените са само за труд:

шарнири външни - 2бр.
шарнир вътрешен - 1бр.
50 лв.

накладки предни- комплект
15 лв.

Тези операции са си на нормални цени, направи само тях ;)
Биалетките се сменят с два гаечни ключа и са на удобно място, смени си ги сам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 24 Ное 2006, 22:08

Скъпооооооооо

Как за накладки ше дадеш 15лв бе,ти за това ако дадеш пари..........

Ако искаш по-евтино да минеш ще те пратя при моя маистор,давам ти гаранция за ремонта и цените ще са каде,каде по сносни

Тия направо искат да те оберат :evil:

Потребител
Аватар
Кара: Bmw E36 320 coupe
Мечтае да кара: Mustang '67

Мнение от Буум » 25 Ное 2006, 1:28

тампони задни амортисьори - горни
30 лв.
това е елементарно можеш и сам да си го направиш.Вижда ми се скъпчииско при тези майстори
С бензин в кръвта!

Потребител
Аватар

Мнение от sasho81 » 25 Ное 2006, 14:34

Благодаря ви за всички отговори.Ще сменя шарнирите и накладките при тези хора,щом цените за тези услуги са нормални според повечето от вас.

Някой ще препоръча ли майстор за останалите неща?Ако може и конкретни цени да ми дадете или номер за връзка,ще съм ви много благодарен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525d

Мнение от ETW_You_ » 29 Ное 2006, 16:53

Абсолютно нормални цени!в тази цена влизат и най-обикновените консумативи като ръждопреобразувател грес за водачите на спирачните апарати и ако се наложи използване на флексове бормашини и т.н.особено имайки предвид проблемите които могат да възникнат при смяната на биелетките и задните амортесьори.единствено за ремъка на климатика 25 лева ми се струват малко множко.и нека да не забравяме че автосервизите не са благотворителни дружества или спонсорски организации.ТЕ СЪЩО ИСКАТ ДА ИЗКАРВАТ ПАРИ КАТО НАС ВСИЧКИ НИ.а това кое можеш да си направиш сам и дали имаш времето,нужните инструменти и желанието е съвсем друга тема.да не говорим че ВСИЧКИ НИЕ искаме гаранция за свършената работа и вложените части и как искаме някой да ти спази такава при положение че сервиза Х ти е взел 30 лв за цял ден работа!да ти върне парите за частите или за некачествено свършената работа?забрави!не случайно автомонтьорския труд е един от най-скъпите по всички фирмени сервизи.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mileitiii » 02 Дек 2006, 0:09

Аз си купих направо носачи и за смяна ми взеха по 20 , ако ми се наложи друг път да ги сменям ще си ще пробвам сам .

Потребител
Аватар

Мнение от presley » 03 Дек 2006, 14:18

ETW_You_ написа:Абсолютно нормални цени!в тази цена влизат и най-обикновените консумативи като ръждопреобразувател грес за водачите на спирачните апарати и ако се наложи използване на флексове бормашини и т.н.особено имайки предвид проблемите които могат да възникнат при смяната на биелетките и задните амортесьори.единствено за ремъка на климатика 25 лева ми се струват малко множко.и нека да не забравяме че автосервизите не са благотворителни дружества или спонсорски организации.ТЕ СЪЩО ИСКАТ ДА ИЗКАРВАТ ПАРИ КАТО НАС ВСИЧКИ НИ.а това кое можеш да си направиш сам и дали имаш времето,нужните инструменти и желанието е съвсем друга тема.да не говорим че ВСИЧКИ НИЕ искаме гаранция за свършената работа и вложените части и как искаме някой да ти спази такава при положение че сервиза Х ти е взел 30 лв за цял ден работа!да ти върне парите за частите или за некачествено свършената работа?забрави!не случайно автомонтьорския труд е един от най-скъпите по всички фирмени сервизи.

Много си прав!И хляба е скъп,но всеки си го копува,въпреки,че може и сам да си го направи... :mhihi:

Назад към E36