съвет за цени в автосервиз
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
съвет за цени в автосервиз
Здравейте,
качих колата на стенд днес за оглед и трябва да направя няколко ремонта (кои задължително,кои препоръчително) и ми предлагат следните цени.
цените са само за труд:
шарнири външни - 2бр.
шарнир вътрешен - 1бр.
50 лв.
накладки предни- комплект
15 лв.
вътрешни накрайници - 2 бп.
50 лв.
тампони задни амортисьори - горни
30 лв.
ремък+обтяжна ролка климатик
25 лв.
биелетки предни 2 бр.
20 лв.
Виждат ми се малко скъпички,но просто не знам защото нямам много опит в тези неща и ми се иска да сподели който може къде може да се направи нещо по-евтино,ако е възможно.
Сигурно тази тема ще е полезна и на други хора.
Мерси за отговорите
качих колата на стенд днес за оглед и трябва да направя няколко ремонта (кои задължително,кои препоръчително) и ми предлагат следните цени.
цените са само за труд:
шарнири външни - 2бр.
шарнир вътрешен - 1бр.
50 лв.
15 лв.
вътрешни накрайници - 2 бп.
50 лв.
30 лв.
ремък+обтяжна ролка климатик
25 лв.
биелетки предни 2 бр.
20 лв.
Виждат ми се малко скъпички,но просто не знам защото нямам много опит в тези неща и ми се иска да сподели който може къде може да се направи нещо по-евтино,ако е възможно.
Сигурно тази тема ще е полезна и на други хора.
Мерси за отговорите
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
И на мен ми се вижда скъпичко, за някои работи не мога да преценя понеже не съм правил такива ремонти но за ролката за климатика само да ти вземат 25лв си е обирджииство.
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
според мен за смяна на шарнири цената е реална що наистина има играчка -сваляне на носачи избиване на стари набиване на нови преси и т.н да става ,ама за тампони горни на задни амортесиори точно 15мин.работа ,ремак и ролка на клима. 10- мин. биалетки същата работа -тъка че според мен я закараи само на сервиз за шарнирите а за другите неща няма да се затрудниш и сам
Re: съвет за цени в автосервиз
sasho81 написа:цените са само за труд:
шарнири външни - 2бр.
шарнир вътрешен - 1бр.
50 лв.
15 лв.
Тези операции са си на нормални цени, направи само тях

Биалетките се сменят с два гаечни ключа и са на удобно място, смени си ги сам.
- Буум
- Потребител
-
- Кара: Bmw E36 320 coupe
- Мечтае да кара: Mustang '67
30 лв.
това е елементарно можеш и сам да си го направиш.Вижда ми се скъпчииско при тези майстори
30 лв.
това е елементарно можеш и сам да си го направиш.Вижда ми се скъпчииско при тези майстори
С бензин в кръвта!
Абсолютно нормални цени!в тази цена влизат и най-обикновените консумативи като ръждопреобразувател грес за водачите на спирачните апарати и ако се наложи използване на флексове бормашини и т.н.особено имайки предвид проблемите които могат да възникнат при смяната на биелетките и задните амортесьори.единствено за ремъка на климатика 25 лева ми се струват малко множко.и нека да не забравяме че автосервизите не са благотворителни дружества или спонсорски организации.ТЕ СЪЩО ИСКАТ ДА ИЗКАРВАТ ПАРИ КАТО НАС ВСИЧКИ НИ.а това кое можеш да си направиш сам и дали имаш времето,нужните инструменти и желанието е съвсем друга тема.да не говорим че ВСИЧКИ НИЕ искаме гаранция за свършената работа и вложените части и как искаме някой да ти спази такава при положение че сервиза Х ти е взел 30 лв за цял ден работа!да ти върне парите за частите или за некачествено свършената работа?забрави!не случайно автомонтьорския труд е един от най-скъпите по всички фирмени сервизи.
ETW_You_ написа:Абсолютно нормални цени!в тази цена влизат и най-обикновените консумативи като ръждопреобразувател грес за водачите на спирачните апарати и ако се наложи използване на флексове бормашини и т.н.особено имайки предвид проблемите които могат да възникнат при смяната на биелетките и задните амортесьори.единствено за ремъка на климатика 25 лева ми се струват малко множко.и нека да не забравяме че автосервизите не са благотворителни дружества или спонсорски организации.ТЕ СЪЩО ИСКАТ ДА ИЗКАРВАТ ПАРИ КАТО НАС ВСИЧКИ НИ.а това кое можеш да си направиш сам и дали имаш времето,нужните инструменти и желанието е съвсем друга тема.да не говорим че ВСИЧКИ НИЕ искаме гаранция за свършената работа и вложените части и как искаме някой да ти спази такава при положение че сервиза Х ти е взел 30 лв за цял ден работа!да ти върне парите за частите или за некачествено свършената работа?забрави!не случайно автомонтьорския труд е един от най-скъпите по всички фирмени сервизи.
Много си прав!И хляба е скъп,но всеки си го копува,въпреки,че може и сам да си го направи...

12 мнения
• Страница 1 от 1