За децата без спирачки и акулите без зъби. Моето е28 :)
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Re: За децата без спирачки и акулите без зъби. Моето е28 :)
точно избора на "средни гърнета"/резонатори ще е от значение за приятния или лошия звук на генерацията - лично мнение след мнооооого изгледани и чути коли (включая и моята)
Последна промяна host на 07 Авг 2015, 0:01, променена общо 1 път
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Иха, кво е готино като има дискусия,а не си говоря сам.
Гърнетата са 2 броя бази от вито-03. Некви халуминизарани 100 кинта двете.
Утре пристига и долната помпа на съединителя. Обезвъздушавам и теоретично няма пречка да вдигнем котва от канала.
Обаче имаме драми с ел.перката.
Уж по схема вързвахме работите, обаче не тръгва.
Съмнявам се дали не е шалтера на радиатора.
Освен това и с халогените имам драма. Релето цъка като ги пусна, на бушона зумера обажда, идват към 10 волта, обаче на буксите на халогените идват 0.30 V.
Eй с такива дреболии се занимавам. Все пак в понеделника може да подадем за първи път малко газ на открито, да начешем крастата. Пък и на 4.45цата сигурно и е доскучало вече
Гърнетата са 2 броя бази от вито-03. Некви халуминизарани 100 кинта двете.
Утре пристига и долната помпа на съединителя. Обезвъздушавам и теоретично няма пречка да вдигнем котва от канала.
Обаче имаме драми с ел.перката.
Уж по схема вързвахме работите, обаче не тръгва.
Съмнявам се дали не е шалтера на радиатора.
Освен това и с халогените имам драма. Релето цъка като ги пусна, на бушона зумера обажда, идват към 10 волта, обаче на буксите на халогените идват 0.30 V.

Eй с такива дреболии се занимавам. Все пак в понеделника може да подадем за първи път малко газ на открито, да начешем крастата. Пък и на 4.45цата сигурно и е доскучало вече

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
ogata написа:Пък и на 4.45цата сигурно и е доскучало вече
Имаш ми телефона, може да ми ги даваш докато седят ... Да не плачат, че нали знаеш - нейде по света малко котенце остава без дом

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ивчо написа:ogata написа:Пък и на 4.45цата сигурно и е доскучало вече
Имаш ми телефона, може да ми ги даваш докато седят ... Да не плачат, че нали знаеш - нейде по света малко котенце остава без дом![]()

- BRAAT
- младши ентусиаст
-
- Кара: мноого черно Е28
Преди време , измих двигателя на колата(Е28 520). След това брачеда , като се опита да е запали , успя да гръмне средното гърне . Разпори се отзад по шева и всички вътрешни преграси заедно с ватата се издухаха.
Извадихме всичко що беше останало и го заварихме.Остана само корубата. Колата осезаемо промени звука, стана доста ралиджийски, но най-хубавото бе, че се отпуши и то чувствително особенно след 3500 оборота, което много ми хареса.Карах е известно време така, но на 2-рото пътуване да морето, просто ми се наду главата и реших да го сменям.Ново оригинално, просто цената ме отказа, не намерих никакви заместители и накрая един майстор ми каза, че може да го отвори и завари нови прегради, както и да сложи вата.
Бях забравил колко е приятно когато ти е тихо в колата. Сега вече работи като прахосмукачка
Но определено ме е яд че отново се запуши и то доста осезателно.
Толкова от мен за изпускателната система

Толкова от мен за изпускателната система

SHARK-а му е майката!!!
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Толкова от мен по изпускателната система 

Последна промяна M10 на 08 Авг 2015, 18:55, променена общо 1 път
- ogata
- старши ентусиаст
-
Малък ъпгрейд от петък.

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...

Само да вметна, че и аз търсих средно гърне с 2х50 вход и изход и нямаше ни по крафт, ем комплект, аспо - се некви буркани ми дават дето немаше да се съберат отдолу. Та съм решил сам да си правя. В тоя ред на мисли, ако някой има некво ноухау за грънци, нека сподели... Иначе събрах колата без гърне и направо "тих" ужас

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Първото нещо, което бих направил на е28 е, да изхвърля олигофренски поставената тава за резервната гума. След това идеи за генерация, колкото искаш. Така поставен ауспух ми се струва, че е направен, последните секунди преди да бъде пуснат модела на пазара, сякаш някой го е забравил или не е уцелил средата на задницата.
След десетки скраперии по изпускателната система, преди две години си взех цял комплект от пропартс, за скромната сума от около 7-800лв от неръждаема стомана; разплетени колектори, 2х50->2х50, 2х50->1х70, 1х70->2х70. Китайска или тайванска имитация на великите производители, които предлагат цялостни решения на цени от 4-5000 и нагоре. Доста хора ме убеждаваха, че за тези пари можех да си взема Супреспринт или Ремус, но видях няколко такива с липсващи вътрешности, а и бай мангал трябваше да ги напасва.
След десетки скраперии по изпускателната система, преди две години си взех цял комплект от пропартс, за скромната сума от около 7-800лв от неръждаема стомана; разплетени колектори, 2х50->2х50, 2х50->1х70, 1х70->2х70. Китайска или тайванска имитация на великите производители, които предлагат цялостни решения на цени от 4-5000 и нагоре. Доста хора ме убеждаваха, че за тези пари можех да си взема Супреспринт или Ремус, но видях няколко такива с липсващи вътрешности, а и бай мангал трябваше да ги напасва.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Lenco написа:Първото нещо, което бих направил на е28 е, да изхвърля олигофренски поставената тава за резервната гума. След това идеи за генерация, колкото искаш. Така поставен ауспух ми се струва, че е направен, последните секунди преди да бъде пуснат модела на пазара, сякаш някой го е забравил или не е уцелил средата на задницата.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Lenco
- Старши скрапер
-
KPETEH написа:...
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Е недейте така де... то бива бива лъскавина ... ок , някои хора им харесва ... ама тия огромни отвори на гърнето - все пак тва не е е36
Няма ли нещо близко до оригинал >

Всеки си прави колата както иска ама едно такова грамадно 90-тарско гърне с тия големи отвори ... линията отзад на колата ще отиде на майната си.

Няма ли нещо близко до оригинал >

Всеки си прави колата както иска ама едно такова грамадно 90-тарско гърне с тия големи отвори ... линията отзад на колата ще отиде на майната си.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-

Истината е, че трябва да е ново за да е тихо... Да ме извини автора ако може, за спам-а.
- ogata
- старши ентусиаст
-
Съчиниха се едни фланци на 2те тръби, преди да се слеят в Y образа, за да е максимално културно за работа, в случай, че ми се наложи да свалям колектор някой ден. Гарнитурите между фланците и те са съчинени - по модел на фланеца, но от 1.5мм алуминиева ламарина. Още се чуда дали да заварям шпилки в отворите или да си ползвам болтове ...

- Lenco
- Старши скрапер
-
Не искам да ти развалям ентусиазма, но има готови, заедно с част от тръбата и гарнитурата.