Проблема е и при е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблема е и при е34

Мнение от kam_tod » 22 Ное 2006, 19:58

Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 22 Ное 2006, 20:19

идеята е супер ама как шесе направи захващането на крушки Н4 примерно, а също така в фаровете за къси има метална пластина която пречупва светлината за да не заслепяваш отсрещните автомобили :roll:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 22 Ное 2006, 20:27

Добре де, поне да се направят вътрешните да светят и на къси. ;) Щото за дългите не съм чул някой да се оплаква. :mhihi:
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 22 Ное 2006, 21:23

Айде пичове, включвайте се, че проблема май може да се реши... ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от veso VTK » 23 Ное 2006, 9:35

---Не знам какви модификаций могат да се нправят с фаровете.Освен да се сложат къси фарове от Е30-ка тесен стоп.Светят доста прилично.Вярно че когато няма лупи се разваля визията на Е34-ката,но крайната цел е добри светлини.Аз лично се отказах(за момента)от тази идея,защото си разглобих фаровете за късите,почистих хубаво рефлекторите(ако не са изгорели),лупите и стъклата и ефекта беше поразителен.Сега имам перфектни къси светлини.AGT(Ангел)може да потвърди това.И той направи същото на неговата Е36-ца и е много доволен.Нека да видим и други мнения. :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 23 Ное 2006, 10:04

Ми аз лично съм виждал на Е34 и 4-те да светят къси/дълги. Но фаровете бяха някакви нови и не бяха от БМВ но изглеждаха доста добре. Да не говорим как светеше...

Нещо такова изглеждаше

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 23 Ное 2006, 10:27

Цялата тази операция е много безмислена.
Проблема при късите на е34-та е че се зацапват лупите и рефлектора, а понякога неправилно регулирани фарове и крушки ментета.
За да се изкара рефлектора с лупата(номер 3 на схемата) се развъртат точно 3 болчета(номер14) с кръстата отверка.Преди това се откача буксата за захранване на самия фар и се махат предпазните пластмаси.
След като изкарате рефлектора сваляте крушката и почиствате лупата и рефлектора с влажен и мек парцал, като за препоръчване е да си вземете от тези хартиените кухненски кърпи.
При почистването трябва много да се внимава и да не се натиска особенно при почистването на рефлектора който се драска много лесно.
След като сте почистили всичко се сглобява в обратен ред.
Ако крушките ви са измислени сменете ги с Осрам или Филипс.
Ако фаровете ви светят много надолу идете в някой сервиз да ги регулират,защото това също е важно, особенно за тези с които се разминавате нощно време.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 23 Ное 2006, 11:44

на повечето рефлетора е аут за 10 години няма как да е читав . на мен ми идва идеята от де за се купят само рефлектори нови
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 23 Ное 2006, 16:39

На е34 рефлектора е май повече декоративен, цялата работа е в лупите, Брайтъна ви го каза. И не се занимавайте с разни други глупости: фарове то двоен стоп и т.н. Изчистете си всичко както трябва, а ако намеритре някой да ви полира стъклата ще стане супер. Само полировачът да разбита, че миналия месец гледах как един "разабирач" полира стъклото на Е39ка. За резултата се досетете сами ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Breyton » 23 Ное 2006, 18:04

Другите два варианта са H.I.D. или преглед при очен лекар :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 23 Ное 2006, 18:47

аз също съм на мнение ,че рефлекторите на късите при Е-34 не играят никаква роля.(ми то реално светлината,не може да мине през лупата и същевременно да се отрази от рефлектора)

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 24 Ное 2006, 10:00

Аз и на двете Е34-ки ги измих рефлекторите и лупите и резултата беше поразителен много хубави фарове си имат калиците ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Breyton » 24 Ное 2006, 10:44

the_gate написа:аз също съм на мнение ,че рефлекторите на късите при Е-34 не играят никаква роля.(ми то реално светлината,не може да мине през лупата и същевременно да се отрази от рефлектора)

Рефлектора не е лъскавата част до стъклото а е зад лупата.Това до стъклото е да отразва светлината от габарита и с декоративна цел.

Назад към E34