Споделете мнение!!!

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 525 DA

Споделете мнение!!!

Мнение от djerityyy » 15 Юли 2015, 21:19

Здравейте,пускам нова тема(незнам за съществуваща такава)понеже ми предстои пътуване до Скандинавието(*3700 км.),та моля за мнения от всякакъв род,за това какво трябва да подготвя и обърна внимание за такъв дълъг трип?Колата в момента е в бокса за смяна на ролки и ремъци,филтри,масла...така че всякакви съвети,ще са ми от полза :))) Благодаря.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Споделете мнение!!!

Мнение от ивчо » 15 Юли 2015, 21:21

Вихровите клапи ако не си ги махнал ?! :roll:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от djerityyy » 15 Юли 2015, 21:25

ивчо написа:Вихровите клапи ако не си ги махнал ?! :roll:

Премахнах ги неотдавна,но не съм очарован,или си втълпявам за това,че колата загуби от вървежа си.Обмислям покупка на нов колектор.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 15 Юли 2015, 22:27

3700 в едната посока предполагам.
На дълъг път от време оно най-важно си е колелата на каляската да издържат и особено ако ще е повечко натоварена ,така че добри гуми но не само като грайфер ами и като ДОТ.Лятно време - охладителна течност ниво и качество .Другото е стандарт , резервни крушки плюс инструмент за смяна при любимия модел,резервно колело и крик.Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от djerityyy » 15 Юли 2015, 22:55

memorex написа:3700 в едната посока предполагам.
На дълъг път от време оно най-важно си е колелата на каляската да издържат и особено ако ще е повечко натоварена ,така че добри гуми но не само като грайфер ами и като ДОТ.Лятно време - охладителна течност ниво и качество .Другото е стандарт , резервни крушки плюс инструмент за смяна при любимия модел,резервно колело и крик.Успех.

Благодаря,3700 км в посока да.Гумите смятам,че са в състояние ДОТа им е 2012 РънФлат...Резервните крушки са прекрасна идея,като се има в предвид,че вече съм сменял двата ринга.А за крика и резервната гума се погрижих(2 години без,ми бяха достатъчни).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 15 Юли 2015, 23:01

Карай си и не го мисли толкова. Колко повече го мислиш толкова повече ще се вкарваш в някакви филми. Ако има нещо да се чупи, като стане белята тогава го мислиш. Иначе ще си изгубиш кефа от шофирането на отиване.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 15 Юли 2015, 23:18

За всеки случай през пътя си пусни от скритото меню темп на водата :yes: това е най-важното и ще го хванеш в крачка - другото е дреболия :bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 15 Юли 2015, 23:42

Нещо, което задължително ще си взема да имам в колата, е от тези течности, коiто се пускат през винтила в гумата при спукване.
Миналата седмица настъпих 10тина сантиметров пирон на тракия. Разбира се бях си в България закарах я до близкия град леко и не сменях гума, но на дълъг път според мен е добре да имаш такова на удобно място, защото понякога да кажем през нощта надали ще е много комфортно да извадиш всичкия багаж на магистралата (неосветено място), за да смениш гумата ако има такова спукване :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от djerityyy » 15 Юли 2015, 23:58

k.milanov написа:Нещо, което задължително ще си взема да имам в колата, е от тези течности, коiто се пускат през винтила в гумата при спукване.
Миналата седмица настъпих 10тина сантиметров пирон на тракия. Разбира се бях си в България закарах я до близкия град леко и не сменях гума, но на дълъг път според мен е добре да имаш такова на удобно място, защото понякога да кажем през нощта надали ще е много комфортно да извадиш всичкия багаж на магистралата (неосветено място), за да смениш гумата ако има такова спукване :yes:

:bchug: :bchug: :yes: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от djerityyy » 15 Юли 2015, 23:59

[quote="doomy525"]За всеки случай през пътя си пусни от скритото меню темп на водата :yes: това е най-важното и ще го хванеш в крачка - другото е дреболия :bchug:[/quo
Да колега то това си ми е като навик от филма с термостатите :Д :Д :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yordanovdir » 16 Юли 2015, 7:15

Ако си правил някакви не оторизирани технически промени, които се виждат отвън, е добре да възстановиш оригинала.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от djerityyy » 16 Юли 2015, 11:50

yordanovdir написа:Ако си правил някакви не оторизирани технически промени, които се виждат отвън, е добре да възстановиш оригинала.

Не по колата отвън нищо не е пипано..не съм фен на окрасяването,нали за това сме избрали този модел,заради това как изглежда.Замислям се върху това какви резервни части ми биха били нужни ако се наложи,понеже в Норвегия цените не се коментират !!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 16 Юли 2015, 11:58

djerityyy написа:
yordanovdir написа:Ако си правил някакви не оторизирани технически промени, които се виждат отвън, е добре да възстановиш оригинала.

Не по колата отвън нищо не е пипано..не съм фен на окрасяването,нали за това сме избрали този модел,заради това как изглежда.Замислям се върху това какви резервни части ми биха били нужни ако се наложи,понеже в Норвегия цените не се коментират !!!

Вземи един двигател и едни скорости и не се притеснявай :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 16 Юли 2015, 12:14

adovet написа:
djerityyy написа:

Хахахаххахаха, докторе ти го застреля от упор :mhihi: :mhihi: :mhihi:
По темата, колега не се впрягай чак толкова де, няма да пътуваш до луната все пак, ако си поддържаш колата както трябва, всичко ще е наред !!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 16 Юли 2015, 12:46

netmurder написа:
adovet написа:
djerityyy написа:

Хахахаххахаха, докторе ти го застреля от упор :mhihi: :mhihi: :mhihi:
По темата, колега не се впрягай чак толкова де, няма да пътуваш до луната все пак, ако си поддържаш колата както трябва, всичко ще е наред !!!

Aве то и аз това му казвам на колегата, ама нещо много се филмира човека

Следваща

Назад към Е60/Е61