the story of MY car....

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

the story of MY car....

Мнение от ati » 09 Окт 2003, 22:49

Ето,че намерих малко време за да мога да ви споделя за новата си придобивка-имам кола,която е на мое име,но не е мойта кола.Защо?ами защото моята кола не е жълта,няма пренишки тунинг и всичко й е наред.Но нека да започна отначало.
Миналата седмица ходих да гледам една 320-ска в Надежда.Още когато отидох и видях колата си помислих”Боже,това не може да е истина”.Това бе едно 320,жълто на цвят с отвратителни престилки отпред и отзад в стил бързи и яростни,спойлер на тавана!!!,огромна черна непрозрачна лента на предния джам и една антена по средата на капака на багажника.Някоймного си беше поиграл да погрози тази кола.Когато дойде собственика(таксиметров шофьор) и ми я отвори щях окончателно да получа удар-отзад има една адски грозна щора от петица или друго по-голям автомобил,поради която последната е буквално забита в задните колонки и хваната с болчета за самия таван!!!Тапицерията отгоре е с отвратителен черен вид,не знам от какъв материал,но стой много селско.Педалите също не са подминати, а на тях са завинтени с болчета едни пластмасови блокчета, имитиращи алуминиеви талкива. Не ме питайте защо с ереших да спася тази окаяна кола, просто парите с които разполагам в момента това ми позволяват,пък не исках да чакам зимата да мине, доката се активизират отново хората да си продават колите. Както и да е, в понделник купих колата, което аложи ходене до Ихтиман с един Голф Джи Ти Ай, който разбира се много вървеше, само дето аз не можах да го разбера. В 12 часа аз си бях отново в София и бях оставен сам до новата си придобивка. Поне пича ми даде доста части (дори прекалено много). Ето какво си спомням,че имам допълнително – 4 броя предни носачи, 2 задни, два моста, изхододящи колектори, входящи колектори, мигач, фарове, стоп, кормилна рейка, кормилен лост, джанта, кабеляци, спирачни дискове,спирани барабани,накладки, две врати,един калник,3 стъкла,карбуратор,стартер и още части,за които в момента не се сещам. Звъннах и събудих Асен_Х да дойде да ми помогна и искам най-сърдечно да му балгодаря,за времето,нервите и горивото,които отдели за мен,защото без него си бях погинал. Докато той дойде аз натоварих каквото можах в моята кола,но остана доста отвън.Когато Асен пристигна сложихме и доста неща при него и напълнихме и неговия багажник. Моята кола обаче е с две спаднали(по думите на продавача) гуми.Когато тръгнахме да помпим задна дясна с еоказа,че тя много яко издиша по ръба, а другата отляво успяхме да напомпим донякъде. Решихме да сложим резервната гума на Асен. Да обаче колата не искаше да помръдне(май забравих да спомена,че колата има два акумулатор,но и двата са паднали от стоене).Какво с еоказа- гумата на Асен е по-висока и опира в амортисьора. Тогава вече ни беше писнало,защото от 1 час бяхме там и не бяхме тръгнали още и решихме да тръгнем със спуканата гума и да пробваме да я напомпим на някоя бензиностанция или така да стигме до Бавареца,закъдето се бяхме запътили. Е да обаче който ни е виждал с Асен ще е наясно с факта,че претоварена (сигурно около 300-400 килограма на задната ос) кола със спукана гума,паркирана на лек наклон няма да можем да поместим. С чужда помощ също не успяхме,та поне се успокоихме,че може би причината се крие другате,а не в нашата слаботелестност. Дори пича,който ни помогна видя колко части имам в багажника и ми вика: тоя продавач май не е подбирал какви части да ти даде, ами е давал наред..,на въпроса ми защо мисли така, той ми сочи един капак на глава и казва: това примерно не е от тази кола,това е капак за шестак, а аз отговарям:анджак де.Оня гледа малко като гръмнат и ме пита:АМА ТОВА ШЕСТАК ЛИ Е?Леле,това е само кола за Бужурище бе,то няма какво да й тежи.Човека остана много учуден,че на тези тройки имало и шестаци(той караше Форт Проб,но имал 4 е30-ски),а като разбра,че това е малкия шестак щеше буквално да колабира.Та прекарахме някак колата в такова положение,че да може Асен да ми даде ток да запаля.Още със запалването,което беше на газ си казах-е тва е колата-двигателя не искаше да се изфорсира и въпреки това звука от шестака така ме згря,че още ме държи.тръгнахме леко полека с двете коли и поради спуканата гума,претоварената кола и карето между скоростната кутия и кардана,което е за смяна карахме съвсем бавно(а да и колата едва едва пълзеше-не искаше да вдигне повече от 2500 оборота и нямаше сила да тръгне).Отогре на всичкото на едно излизане от малка пресечак,чакайки да се изнесем на по-голям булевард Асен естествено спря,обаче на мен ми се закачи обувката в тъпата пластамсова плочка и крака ми остана на газта,без да мога да натисна спирачката. Понеже отпред нямам броня,а и капака на е21-цата е по-изнесен напред щях да се спра в багажника на Асен. Не знам защо не дръпнах ръчната,което ми се е случвало да правя при подобен лсучай на моя кола,но тази някак не я чуатвам все още моя и някак неуверено деи\йствам.Единственото което направих бе да натисна съединителя.Добре че в този момент Асен тръгна и не можах да го джустирам.На кръстовището си събух обувките и продължих по чорапи да карам с 30,придружен с шума на спукана гума.След около 3-4км вече шлящането на гума стана непоносимо,но заради задната щора почтни нищо не виждах назад,затова реших да надника през страничния прозорец назад и добре че го сторих- още с изваждането ми на главата ме лъхна мириса на прегоряла(не изгоряла) гума и гледам назад едни пушеци зад моята кола.Спирам и гледам задна лява сцепена,стопена и пуши и съска все едно от пещ я вадят.Другата гума беше само спукана.явно че така нямаше да стане работата,затова зарязахме моята и отидохме с на Асне колата до Бавареца да взема две гуми от него. Върнахме се(това става при моста за Надежда) и сменихме гумите. Тъкмо си казвам: ей ся поне ще мога да видя как върви тази кола…е да ,ама не-карето така силно с еобажда,че целия ми скоростен лост подскача и дори малко преди киро се развъртя горната половина и ми остана в ръката.Плюс това жилото за ръчната опираше в гумата,което също допринасяше за по-вискокия фонов шум.И двигателя пак не щеше да се изреже.така с 40-50 стигнахме до Бавареца (Асен по едно време го хванаха лудите от бавото ни предвижване и се изряза нанякъде).
Пристигнали при Бавареца колкото можахме я разтунинговахме на място и махнаме лепенките итн (отзад на джама имаше Валволин надпис,по багажника лепенки БГ ала бала)
На следващия ден отидох да си видя съкровището и с Бавареца отпушихме газта,а когато превключина бензин……Аз се влобих в работат на този двигател на газ,а като го чух на бензин щях да получа орагазъм.Не е човешко това.Естествено не се сдържах и направих ендо кръгче на бензин.Спря ме това,че при 3500 на първа отново ми изкочи лоста за скоростите и се прибрах в сервиза.Докато паркирах Бавареца ме гледаше през страничното стъкло и ми вика: А,това да не е усмивка на лицето ти а?дааа,бавно развинтващи се шестаци,а))) и се смее.
Да,по колата има много работа,но след онзи ден момент не съжалявам ,че си я взех-в момента дори съм взел заем за да мога да я прехвърля на мое име и да я оправя да мине през КАТ,но дори смао заради звука от празния ход си струва. А между 6000 и 6400 се чува и едно фучене като от турбина, абе който не го е чувал няма как да го разбре,аз просто се разтапям като го чуя.Не знам как ще я карам тази кола,без да дава 25 литра разход,обаче звука не е нормален.
Сега разбирам напълно Роската,като казва,че това е ИЗРОДСКИЯ АВТОМОБИЛ.Това не е средстов за предвижване от А до В, това не е просто машина,това е направено да доставя максимално удоволствие,тези инжинери трябва да ги затворят някъде,това не е нормално,пристрастен съм към тази кола,въпреки че нищо не работи по нея с изключние на Двигателя, който си заслужава главната буква.Благодаря на Господ,че ми даде възмоност да си взема такава кола,Благодаря на БМВ за изродката машина и Благодаря на всички Вас за подкрепата.
Обичам ви, ентусиасти, още един изрод се присъедини към глутницата!!!!!!!!!!!!
ПС-снимков материал в новия форум за Е21 :wink:
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

просветлен
Аватар
Мечтае да кара: по празни пътища

Мнение от kay » 10 Окт 2003, 10:05

:yes:

Какво повече може да се каже в тоя случай? :)

И чакаме снимков материал! :)

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 10 Окт 2003, 10:19

Честито Ати. !
Ти трябва тази кола за 100лв да си я взел :-)

Ама дано излезе свястна... за да й се радваш по-често.
Добре дошъл в клуба на доброволните роби.

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 10 Окт 2003, 11:09

Ати ще помагаме с каквото можем :D Аз мога да ти сменя водатата за чистачките, ако имаш такива :P ЧЕСТИТКА! :D
Изображение
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 10 Окт 2003, 11:30

Супер - да ти е честита и безаварийна :)
ти си просто един голям ентусиаст...след толкова премеждия, аз сигурно щях да се поболея и щях да я зарежа някъде докато ми мине и да си я прибера после :) Инак просто след като чуеш двигателя няма начин сърцето ти да не остане там при тази кола независимо къде е тя :)
Айде стягай я и да се чуваш/виждаш из софия :)

Искаме и снимки разбира се след като я "детунинговаш" напълно а може и с пълния тунинг да видиме какво могат истинските майстори :)
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 10 Окт 2003, 12:12

six in line :wink:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 10 Окт 2003, 12:28

Абе не знам на мене от гърнето ли ми го издава тоя звук или от 6-така ма комшията има с същия двигател има много маняшки звук но не е същият особенно като се движа на 2-ра; 3-та и т.н. и след 3500 - 4000 става просто :lol: ... не мога да го опиша кара те да не пускаш газта :twisted: и още и още :twisted: :twisted: :twisted: и май много се афектирах, слизам да си я почовъркам че не мога да я глеадм през прозореца самотна на паркинга: 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW/ Mercedes
Мечтае да кара: Porsche

Мнение от 3C » 11 Окт 2003, 3:37

Макар и със закъснение честито и от мене Аti :D

PS: :yes: че си я спасил от предният и немърлив собственик !

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 11 Окт 2003, 9:34

Бладодаря приятели :D
ами честно казано тази кола(снимки има във Е21 форума ни,тема честито и на Ати) я взех за 700 лв :oops:
Когато се качих просто си я познах,както каза приятелката на Вайпер.Тази нощ докато я правехме в гаража на Иво се оказа,че колата губи солидно количестов масло(по три капки в минута) и доста Вода.Явно че през КАТ в този вид не може да се мине,за да е поне на мое име,та ако имате идей как е най-добре да постъпя,за да не плащам после глоби,че не съм я прехвърлил на време на мое име,защото просто не зависи само от мен :?:
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 11 Окт 2003, 11:01

:wave: "Такси! Такси!" :P Шегувам се :) Колата е много яка и много й тича да е паркирана пред нас :wink:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

честито

Мнение от Любо Мегов » 12 Окт 2003, 7:03

честито и welcome to the in line six club :lol: :lol:

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 12 Окт 2003, 13:54

АБЕ МАЛКИЯ.!!!
аз нали ти казах да не тряскаш такива големи постинги бре.
ся трябва да чакам да го прочете казака че да ми го разкаже
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 12 Окт 2003, 14:15

Ati Ч Е С Т И Т О :!: :!: :!:

Ау ау ау е21 320 не може, все си пускаше едни теми че ще е 316 315
а какво напраи в краина сметка даи 320 за наи кракто Ау как ти завиждам малиииииии :arrow: :wink: благородно разбира се

честито пак и извиняваи че сега чак ти честитя
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 12 Окт 2003, 15:55

Ати, Ч-Е-С-Т-И-Т-О! :D
Сега май дойде моя ред за Е28 528, но съм аут оф фъндс.
Както и да е, ще покачам.

B U L L I написа:АБЕ МАЛКИЯ.!!!
аз нали ти казах да не тряскаш такива големи постинги бре.
ся трябва да чакам да го прочете казака че да ми го разкаже

:mha:

Назад към Основен Форум