Сменяно челно стъкло
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Сменяно челно стъкло
Това сякаш са добри новини... Сега ако някой ми каже как да го направя или ме насочи към някого, който може да го направи в София (по-добрия вариант) - ще съм ви много благодарен 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
На iS-ката, а после един приятел на един орел фастра сменя челно стъкло при едни "гаражни" в Сухата Река... в/до блок 90... много добре работят...
- 4i4o Mitko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38
- Мечтае да кара: вече не мечтае
- Детайли за колата: е38 728iA
Mollov написа:На iS-ката, а после един приятел на един орел фастра сменя челно стъкло при едни "гаражни" в Сухата Река... в/до блок 90... много добре работят...
При тях си сменях и аз предното стъкло, но не ги препоръчвам. Първо ми залепиха огледалото за обратно виждане не където трябва и сега пластмасата, която скрива сензора за дъжд си пада когато си иска. Второ - самата стъклена основа на датчика я залепиха със санитарен силикон и нали се сещаш колко работеше и колко време издържа, преди да се отлепи отново. И трето - гумената лайсна над стъклото и до ден днешен ми се надига постоянно и седи като слагана с ....

До колегата deank: намери си близък магазин за автостъкла и си купи въпросната двойно лепеща лента за стъкления държач на сензора за дъжд, залепи го за стъклото, закачи за него сензора и си готов.

Успех

- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926
Атермично предно стъкло със сензор за дъжд и подгряване на чистачките на Saint Gobain - Sekurit - 720 лв , обикновено такова пак със сензор и подгрев - 480 лв
Оригиналното челно стъкло пак е тази марка, така че може да се счита че това е оригинално, само му липсва емблемата на Bmw
, и оттам идва двойната разлика в цената, в което няма смисъл
Поздрави 

4i4o Mitko написа:До колегата deank: намери си близък магазин за автостъкла и си купи въпросната двойно лепеща лента за стъкления държач на сензора за дъжд, залепи го за стъклото, закачи за него сензора и си готов.Ако те притеснява самото залепване, помоли момчетата откъдето вземеш лентата да ти я лепнат, става за секунди. Аз си го залепих сам и сега си работи перфектно.
![]()
Успех
Още не съм сложил сензора на Е38-цата, но май ще ми се наложи да сменя силикона и на сензора на Е65-цата, защото някой си е оставил ръцете като го е слагал и ми излиза грешка "Rain sensor not calibrated".
Каква марка са тези двойно залепващи ленти? Четох че трябва да е някакъв силикон, а не лента... Поне фабрично се вижда че е силиокн.
На E65-цата се справих от втория път. Взех силикон от магазин "РУМИК" в кв. Орландовци (7.50лв).

Въпреки че лещата беше надраскана и счупена всичко стана както трябва.

Сега на Е38-цата ще се пробвам и после ще кажа как е станало.

Въпреки че лещата беше надраскана и счупена всичко стана както трябва.

Сега на Е38-цата ще се пробвам и после ще кажа как е станало.
На Е38-цата челното стъкло, което купих преди години не беше с място за сензор и се наложи да импровизирам.
Направих си шаблон от самозалепващо фолио, отворих капака с бутоните за люка, защото при смяната на стъклото бяха набутали кабела за сензора навътре в тавана, за да не се вижда.
В крайна сметка се получи много добре и всичко си пасна. Отне ми около 3-4 часа, защото залепвах и разлепвах сензора няколко пъти, докато стане както трябва без да има балончета.

Направих си шаблон от самозалепващо фолио, отворих капака с бутоните за люка, защото при смяната на стъклото бяха набутали кабела за сензора навътре в тавана, за да не се вижда.
В крайна сметка се получи много добре и всичко си пасна. Отне ми около 3-4 часа, защото залепвах и разлепвах сензора няколко пъти, докато стане както трябва без да има балончета.

- 4i4o Mitko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38
- Мечтае да кара: вече не мечтае
- Детайли за колата: е38 728iA
Добре ти се е получило. 

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2