Сменяно челно стъкло

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Сменяно челно стъкло

Мнение от deank » 21 Яну 2014, 0:01

Това сякаш са добри новини... Сега ако някой ми каже как да го направя или ме насочи към някого, който може да го направи в София (по-добрия вариант) - ще съм ви много благодарен :)
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 21 Яну 2014, 11:37

На iS-ката, а после един приятел на един орел фастра сменя челно стъкло при едни "гаражни" в Сухата Река... в/до блок 90... много добре работят...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38
Мечтае да кара: вече не мечтае
Детайли за колата: е38 728iA

Мнение от 4i4o Mitko » 21 Яну 2014, 14:26

Mollov написа:На iS-ката, а после един приятел на един орел фастра сменя челно стъкло при едни "гаражни" в Сухата Река... в/до блок 90... много добре работят...

При тях си сменях и аз предното стъкло, но не ги препоръчвам. Първо ми залепиха огледалото за обратно виждане не където трябва и сега пластмасата, която скрива сензора за дъжд си пада когато си иска. Второ - самата стъклена основа на датчика я залепиха със санитарен силикон и нали се сещаш колко работеше и колко време издържа, преди да се отлепи отново. И трето - гумената лайсна над стъклото и до ден днешен ми се надига постоянно и седи като слагана с .... :ranting:

До колегата deank: намери си близък магазин за автостъкла и си купи въпросната двойно лепеща лента за стъкления държач на сензора за дъжд, залепи го за стъклото, закачи за него сензора и си готов. :yes: Ако те притеснява самото залепване, помоли момчетата откъдето вземеш лентата да ти я лепнат, става за секунди. Аз си го залепих сам и сега си работи перфектно. :driving:
Успех :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 M62B44TU
Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
Детайли за колата: DF85926

Мнение от georgipass » 28 Май 2015, 21:55

Атермично предно стъкло със сензор за дъжд и подгряване на чистачките на Saint Gobain - Sekurit - 720 лв , обикновено такова пак със сензор и подгрев - 480 лв :yes: Оригиналното челно стъкло пак е тази марка, така че може да се счита че това е оригинално, само му липсва емблемата на Bmw :yes: , и оттам идва двойната разлика в цената, в което няма смисъл :yes: Поздрави :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 29 Май 2015, 9:36

4i4o Mitko написа:До колегата deank: намери си близък магазин за автостъкла и си купи въпросната двойно лепеща лента за стъкления държач на сензора за дъжд, залепи го за стъклото, закачи за него сензора и си готов. :yes: Ако те притеснява самото залепване, помоли момчетата откъдето вземеш лентата да ти я лепнат, става за секунди. Аз си го залепих сам и сега си работи перфектно. :driving:
Успех :)

Още не съм сложил сензора на Е38-цата, но май ще ми се наложи да сменя силикона и на сензора на Е65-цата, защото някой си е оставил ръцете като го е слагал и ми излиза грешка "Rain sensor not calibrated".

Каква марка са тези двойно залепващи ленти? Четох че трябва да е някакъв силикон, а не лента... Поне фабрично се вижда че е силиокн.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 01 Юни 2015, 19:06

На E65-цата се справих от втория път. Взех силикон от магазин "РУМИК" в кв. Орландовци (7.50лв).

Изображение

Въпреки че лещата беше надраскана и счупена всичко стана както трябва.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Сега на Е38-цата ще се пробвам и после ще кажа как е станало.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 04 Юни 2015, 8:38

На Е38-цата челното стъкло, което купих преди години не беше с място за сензор и се наложи да импровизирам.

Направих си шаблон от самозалепващо фолио, отворих капака с бутоните за люка, защото при смяната на стъклото бяха набутали кабела за сензора навътре в тавана, за да не се вижда.

В крайна сметка се получи много добре и всичко си пасна. Отне ми около 3-4 часа, защото залепвах и разлепвах сензора няколко пъти, докато стане както трябва без да има балончета.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38
Мечтае да кара: вече не мечтае