E92/Е93 - Бензин - Дилеми...
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Re: E92/Е93 - Бензин - Дилеми...
и защо да е проблем директното впръскване освен намаления разход на гориво и на 50-80К една процедура по чистене ?
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
nero_ написа:335i е с n54/n55 и е само с директно впръскване - сигурен съм. Заради принудителното пълнене горенето в камерата е по-различно и позволява директно впръскване дори и с богатите на сяра горива в САЩ. Това, което липсва при n54 е валвтроника, заради липса на място в главата.

The N54 is a direct injection turbocharged straight-6 automobile engine from BMW.[1] It debuted at the 2006 Geneva Motor Show and was launched in late 2006 as a high-performance option for the BMW 3-Series, first to be released along with the new 3-series E92 Coupé, to be followed closely by other existing 3-series models, then with other BMW series as well. The N54 has won five straight International Engine of the Year awards,[2] and three straight Ward's 10 Best Engines awards
Объркал съм се заради разминаванията с американски и европейски модели.
doktorabg написа:Всички модели от LCI (facelift) са с директното впръскване т.е. след 2008 или по точно след 03.2007.
Щом развалиха и най масовия шестак 2.0 л. да стане 4 цилиндров боклук с директно впръскване.
N46 не беше с директно, а в Е9Х не е имало 6-цил.мотор 2л. На теория си прав, но с ръка на сърцето признавам, че в 2л. шестака освен страхотен звук, нямаше никакъв смисъл. is мотора вървеше колкото него, а харчеше поне 2л по-малко при идентично шофиране и беше по-евтин за поддръжка. А това е 15г. преди директното впръскване и многото електроника. Същото е с новите - N43 е приятен мотор за ежедневна кола - върви добре, не харчи много. Ако му се сменят навреме дюзите и се поддържа, не е по-капризен от другите бензинови мотори. Всичко това от личен опит и с уговорката, че сравняването на стари коли може да бъде много подвеждащо.
Never mistake motion for action...
- VoodooBoot
- Потребител
-
Пилев написа:Или аз не разбрах целта на питането или нещо..
По скоро колегата пита голяма ли е разликата 320-330-335, а не точно колко ще гори. 330 ще е 2-3 литра над 320 и 2 литра под 335. Дори каталожните данни биха ти свършили работа за това сравнение, тъй като отклонението е еднакво от реалния разход.
Аз лично бих взел 335. Но разходите на страна, колите са много по-малко и доста по-скъпи. Или поне аз съм останал с тези впечатления.
Кабрио в България не бих карал. Да не говорим че е и по-тежко, по-скъпо и т.н. Но аз и не харесвам кабрио, може би за 4-та кола да, но не и за основна.
Та или се ориентирай към 330 или 335 според това, колко ти е дебел портфейла. 320 по-скоро не. Както е тръгнало, скоро няма да имаме възможност да караме големи мотори.
Точно така, говоря за разликата, а не са абсолютните стойности.
- VoodooBoot
- Потребител
-
Alek_SV написа:Аз също бих те посъветвал Е92 пред Е93 . Кабриото не е за България. Морето ни е ужасно мръсно и смърдящо ( Основна дестинация където бих карал кабрио теоретично) , а в София да караш кабрио без тавана е ... болезнено.
Отделно допълнителна тежест и още една система в колата , която може да създаде проблем + намалена здравина на купето при катастрофа ( дано да не става , ама никой не е застрахован).
Препоръчвам ти да се насочиш към 325 или 330. По-масови са и има далеч по-голям избор и както разбирам разходите по горивото са ти важни .335 са по-малко бройки и са по-скъпички .Колега от форума продава тази:
viewtopic.php?f=46&t=390662
Колата съм я виждал наживо и е доста добре поддържана + има няколко допълнитени екстри като подменен CCC модул с CIC модул , претапициран волан ( да това е екстра , а не недостатък както много го изкарват тук) и др.
Горещо препоръчвам най-малкото да я разгледаш . На фона на съсипаните кочини/сбирщайни дето са 90% от мобилето неговата кола е страхотен избор . Да дава я по-скъпо от която и да е друга 325 , която в момента се продава , но има защо.
Айде успех в търсенето.
Гледах я. Колата е разкошна, с гуми и т.н., цената няма да я коментирам.
Но не е моята: няма памет на седалките, черна кожа (предпочитам светла или червена), не искам сива (най-вече жената не иска, де

Но колата наистина е много хубава, а човекът е много свестен!
- VoodooBoot
- Потребител
-
stocky написа:http://www.mobile.bg/11378313326269332 - тази също е форумна!
Колега, нито жената, нито аз искаме сива. Мерси за предложението. Ако имам път към Пловдив може все пак да мина й хвърля едно око.
- VoodooBoot
- Потребител
-
Koliu написа:Аз само да вметна,че най-ценната екстра на едно купе е да му се маха покрива)) И в София е чудесно да се кара кабрио -лично мнение. Само хора, които не са имали кабрио си въобразяват, че кефа идва от някакви спиращи дъха морски гледки. Важното е да те лъха вятъра-а това се случва и с 320i в София. И не е нужно да караш бързо, дори и с 80км/ч има кеф. Да не говорим, че 3-ката е с метален покрив и реално зимата нямаш грижи+че отзад тежи повече и на сняг се държи по-добре от купето.
Точно така, колега

Аз в София не бих висял в задръстване с кабриото, но уикенда и в града, и навън, пък и в чужбина, си е разкошно с кабриото.
И аз днес точно се замислих за по-тежката задница (Great minds think alike или в случая с кабриото fools seldom differ

- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
Leon написа:nero_ написа:335i е с n54/n55 и е само с директно впръскване - сигурен съм. Заради принудителното пълнене горенето в камерата е по-различно и позволява директно впръскване дори и с богатите на сяра горива в САЩ. Това, което липсва при n54 е валвтроника, заради липса на място в главата.
![]()
The N54 is a direct injection turbocharged straight-6 automobile engine from BMW.[1] It debuted at the 2006 Geneva Motor Show and was launched in late 2006 as a high-performance option for the BMW 3-Series, first to be released along with the new 3-series E92 Coupé, to be followed closely by other existing 3-series models, then with other BMW series as well. The N54 has won five straight International Engine of the Year awards,[2] and three straight Ward's 10 Best Engines awards
Объркал съм се заради разминаванията с американски и европейски модели.doktorabg написа:Всички модели от LCI (facelift) са с директното впръскване т.е. след 2008 или по точно след 03.2007.
Щом развалиха и най масовия шестак 2.0 л. да стане 4 цилиндров боклук с директно впръскване.
N46 не беше с директно, а в Е9Х не е имало 6-цил.мотор 2л. На теория си прав, но с ръка на сърцето признавам, че в 2л. шестака освен страхотен звук, нямаше никакъв смисъл. is мотора вървеше колкото него, а харчеше поне 2л по-малко при идентично шофиране и беше по-евтин за поддръжка. А това е 15г. преди директното впръскване и многото електроника. Същото е с новите - N43 е приятен мотор за ежедневна кола - върви добре, не харчи много. Ако му се сменят навреме дюзите и се поддържа, не е по-капризен от другите бензинови мотори. Всичко това от личен опит и с уговорката, че сравняването на стари коли може да бъде много подвеждащо.
Колега, извинявай, не съм се изразил правилно, знам че няма шестак 2.0л. в Е9Х.
Съгласен съм и за IS-а, имах такова купе - самолет.
Само да кажа че директното впръскване го направиха Mitsubishi още 96г. но има някои технологични пречки за масовото му производство, трябва да погледна дали въобще VAG - групата и BMW са направили генерални промени или са оснавили клиентите да го тестват и след това оправят в процеса на производство както е обичайно да се прави сега.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Колега, ако колата ти е за ежедневка - забрави за 335i
Моята я карам само вечерно време и то не всеки ден, но си имам и други, които да си ги търкалям до работа и обратно
Иначе 335-цата разхода не и е кой знае какво, там разхода е повече с частите
Пример: предстои ми смяна на водна помпа ( често срещан проблем при тези коли ) - цена в Дару Кар - 1088лв, като е хубаво да се смени и термостата - 211лв.
Хубаво, че не взимам от Дару...
Имат още 2-3 проблема: горивна помпа с високо налягане, дюзи и понякога турбини
Не искам да ти и споделям там какви са цени 

- VoodooBoot
- Потребител
-
vanka7a написа:Колега, ако колата ти е за ежедневка - забрави за 335iМоята я карам само вечерно време и то не всеки ден, но си имам и други, които да си ги търкалям до работа и обратно
Иначе 335-цата разхода не и е кой знае какво, там разхода е повече с частите
Пример: предстои ми смяна на водна помпа ( често срещан проблем при тези коли ) - цена в Дару Кар - 1088лв, като е хубаво да се смени и термостата - 211лв.
Хубаво, че не взимам от Дару...
Имат още 2-3 проблема: горивна помпа с високо налягане, дюзи и понякога турбини
Не искам да ти и споделям там какви са цени
Мерси за мнението, колега.
Чудих се, чудих се и накрая си харесах една 335i, та я капарирах днес

Със сменени бензинова и водна помпи, както и инжектори.
Надявам се всичко да е ОК и да мога да се похваля след няколко дни като я прехвърля.
- vanka7a
- ентусиаст
-
Ами, хайде да ти е честита и да не създава проблеми
Покажи ни снимки 

- vanka7a
- ентусиаст
-
И нещо много важно - не я дръж по улиците, крадат ги веднага! В моята бяха влизали, но са си тръгнали намръщени, като не са могли да я запалят 

41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3