Клапани ''Фреция'' за м52б25

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Клапани ''Фреция'' за м52б25

Мнение от integral » 27 Апр 2015, 10:42

Правя ремонт на двигателя -м52б25, изпускателните клапани са ударени, опитите да си намеря оригинални втора ръка за сега не успяват :confused:

Имам няколко въпроса - моите клапани 6 или 7 м.м., са?
Предлагат ми клапани ''Фреция'' - Италиански 10 лв./бр., някой кара ли с такива, стават ли за нещо?
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Клапани ''Фреция'' за м52б25

Мнение от bum_bum » 27 Апр 2015, 12:30

Пусни си тема в "купува", все ще се намерят. На тази цена от 10лв няма смисъл. Аз купувах преди време Феби мисля бяха и цената беше към 40лв ако не се лъжа. После ги продадох почти нови. Имам и оригиналните, но не са в мен и скоро няма изглед да ходя там където ми седят боклуците за да ги взема.

6мм са клапаните и не е лошо като ги сменяш да смениш и водачите, че да не се чудиш защо няма компресия след няколко хиляди км.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 27 Апр 2015, 12:40

bum_bum написа:Пусни си тема в "купува", все ще се намерят. На тази цена от 10лв няма смисъл. Аз купувах преди време Феби мисля бяха и цената беше към 40лв ако не се лъжа. После ги продадох почти нови. Имам и оригиналните, но не са в мен и скоро няма изглед да ходя там където ми седят боклуците за да ги взема.

6мм са клапаните и не е лошо като ги сменяш да смениш и водачите, че да не се чудиш защо няма компресия след няколко хиляди км.

Да, и аз преди 30 мин видях в реалоем, че моите са на 5,94 м.м., водачите са сменени.
Тема в отдел ''купува'' пуснах още в Петък, но бях объркал клапаните и писах, че търся ''смукателни'' :dummy: за сега има само една оферта и тя не е сигурна :paranoid:

Относно тези Фреция за по 10 лв. и мен много ме усъмниха, в краен случай направо цяла глава мисля да взема и каквото остане на части......
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 28 Апр 2015, 0:47

Freccia и Osvat са на високо ниво и с богат каталог......
Наскоро разхвърлях една глава, половината Osvat другата част оригинални сменяни някога и бяха на едно ниво...... Макар че Osvat повече ми харесва, имат голямо внимание към детайла.... :yes: (това им е мотото все пак) :drinking:
Цената е такава защото се призвеждат в Италия и двете марки, близо са до България, няма мито, директен внос, и са алтернативна марка не за всички части по един автомобил... Тоест те са специализирани само в тази област, клапаните.Харесвам Osvat защото произвеждат само клапани, докато Freccia освен клапани правят кобилици, повдигачи, водачи и валове.
Това е моето мнение.. :driving:
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 28 Апр 2015, 10:56

Cosworth написа:Freccia и Osvat са на високо ниво и с богат каталог......
Наскоро разхвърлях една глава, половината Osvat другата част оригинални сменяни някога и бяха на едно ниво...... Макар че Osvat повече ми харесва, имат голямо внимание към детайла.... :yes: (това им е мотото все пак) :drinking:
Цената е такава защото се призвеждат в Италия и двете марки, близо са до България, няма мито, директен внос, и са алтернативна марка не за всички части по един автомобил... Тоест те са специализирани само в тази област, клапаните.Харесвам Osvat защото произвеждат само клапани, докато Freccia освен клапани правят кобилици, повдигачи, водачи и валове.
Това е моето мнение.. :driving:

Честно казано и аз вчера докато се рових в разни форуми никъде не прочетох лоши отзиви за Фреция, за Осват сега научавам :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Апр 2015, 11:33

То да е сигурно, че са истински е основния проблем по-скоро.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 28 Апр 2015, 17:57

bum_bum написа:То да е сигурно, че са истински е основния проблем по-скоро.

З@еби :mhihi: , че и не можах да намеря кои са официални вносители на тези марки :banghead:

Имам оферта за клапани на АЕ по 20,70 лв.бр. с отстъпката :?:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 28 Апр 2015, 20:57

AutoPlus попитай там... Там ми доставят и двете марки..
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Апр 2015, 21:16

Аз наскоро за повдигачите като търсих звънях директно на ИНА в централата им да ги питам кой им е представител тук. От там ми дадоха българската фирма, която ги представлява и после те ми казаха кой зарежда от тях. После чак се сетих да погледна и на сайта и представителя им го имаше и там. Тъй, че пробвай по тоя начин първо. Може и да нямат ментета, но аз се бях усъмнил като видях повдигачите на две коренно различни цени.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 29 Апр 2015, 1:44

iS-а ми беше с такива изпускателни след подобна злополука :mhihi: С нови водачи и нови клапани не съм имал никакви грижи :dunno: Препоръчвам.
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 29 Апр 2015, 9:33

Нямат проблем фрецията, карал съм ги на моя кола /не беше БМВ, но това не е от значение/ при сериозен пробег на газ, и по никакъв начин не съм имал проблеми.
only rear wheel drive

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 29 Апр 2015, 11:22

Чакам една оферта за втора употреба, ако се провали вероятно ще се насоча към тези. Така или иначе колата не се кара в състезателни режими, надявам се да вършат работа за нормална ескплуатация :paranoid:

Назад към E36