Клапани ''Фреция'' за м52б25
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Клапани ''Фреция'' за м52б25
Правя ремонт на двигателя -м52б25, изпускателните клапани са ударени, опитите да си намеря оригинални втора ръка за сега не успяват
Имам няколко въпроса - моите клапани 6 или 7 м.м., са?
Предлагат ми клапани ''Фреция'' - Италиански 10 лв./бр., някой кара ли с такива, стават ли за нещо?

Имам няколко въпроса - моите клапани 6 или 7 м.м., са?
Предлагат ми клапани ''Фреция'' - Италиански 10 лв./бр., някой кара ли с такива, стават ли за нещо?
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Клапани ''Фреция'' за м52б25
Пусни си тема в "купува", все ще се намерят. На тази цена от 10лв няма смисъл. Аз купувах преди време Феби мисля бяха и цената беше към 40лв ако не се лъжа. После ги продадох почти нови. Имам и оригиналните, но не са в мен и скоро няма изглед да ходя там където ми седят боклуците за да ги взема.
6мм са клапаните и не е лошо като ги сменяш да смениш и водачите, че да не се чудиш защо няма компресия след няколко хиляди км.
6мм са клапаните и не е лошо като ги сменяш да смениш и водачите, че да не се чудиш защо няма компресия след няколко хиляди км.
bum_bum написа:Пусни си тема в "купува", все ще се намерят. На тази цена от 10лв няма смисъл. Аз купувах преди време Феби мисля бяха и цената беше към 40лв ако не се лъжа. После ги продадох почти нови. Имам и оригиналните, но не са в мен и скоро няма изглед да ходя там където ми седят боклуците за да ги взема.
Да, и аз преди 30 мин видях в реалоем, че моите са на 5,94 м.м., водачите са сменени.
Тема в отдел ''купува'' пуснах още в Петък, но бях объркал клапаните и писах, че търся ''смукателни''

Относно тези Фреция за по 10 лв. и мен много ме усъмниха, в краен случай направо цяла глава мисля да взема и каквото остане на части......
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...

- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
Freccia и Osvat са на високо ниво и с богат каталог......
Наскоро разхвърлях една глава, половината Osvat другата част оригинални сменяни някога и бяха на едно ниво...... Макар че Osvat повече ми харесва, имат голямо внимание към детайла....
(това им е мотото все пак)
Цената е такава защото се призвеждат в Италия и двете марки, близо са до България, няма мито, директен внос, и са алтернативна марка не за всички части по един автомобил... Тоест те са специализирани само в тази област, клапаните.Харесвам Osvat защото произвеждат само клапани, докато Freccia освен клапани правят кобилици, повдигачи, водачи и валове.
Това е моето мнение..
Наскоро разхвърлях една глава, половината Osvat другата част оригинални сменяни някога и бяха на едно ниво...... Макар че Osvat повече ми харесва, имат голямо внимание към детайла....

Цената е такава защото се призвеждат в Италия и двете марки, близо са до България, няма мито, директен внос, и са алтернативна марка не за всички части по един автомобил... Тоест те са специализирани само в тази област, клапаните.Харесвам Osvat защото произвеждат само клапани, докато Freccia освен клапани правят кобилици, повдигачи, водачи и валове.
Това е моето мнение..

Cosworth написа:Freccia и Osvat са на високо ниво и с богат каталог......
Наскоро разхвърлях една глава, половината Osvat другата част оригинални сменяни някога и бяха на едно ниво...... Макар че Osvat повече ми харесва, имат голямо внимание към детайла....(това им е мотото все пак)
![]()
Това е моето мнение..
Честно казано и аз вчера докато се рових в разни форуми никъде не прочетох лоши отзиви за Фреция, за Осват сега научавам

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:То да е сигурно, че са истински е основния проблем по-скоро.
З@еби

Имам оферта за клапани на АЕ по 20,70 лв.бр. с отстъпката

- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз наскоро за повдигачите като търсих звънях директно на ИНА в централата им да ги питам кой им е представител тук. От там ми дадоха българската фирма, която ги представлява и после те ми казаха кой зарежда от тях. После чак се сетих да погледна и на сайта и представителя им го имаше и там. Тъй, че пробвай по тоя начин първо. Може и да нямат ментета, но аз се бях усъмнил като видях повдигачите на две коренно различни цени.
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
iS-а ми беше с такива изпускателни след подобна злополука
С нови водачи и нови клапани не съм имал никакви грижи
Препоръчвам.

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Нямат проблем фрецията, карал съм ги на моя кола /не беше БМВ, но това не е от значение/ при сериозен пробег на газ, и по никакъв начин не съм имал проблеми.
only rear wheel drive
Чакам една оферта за втора употреба, ако се провали вероятно ще се насоча към тези. Така или иначе колата не се кара в състезателни режими, надявам се да вършат работа за нормална ескплуатация 

12 мнения
• Страница 1 от 1