BMW 318IS - Пуши като локомотив?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: ВНИМАТЕЛНО

BMW 318IS - Пуши като локомотив?

Мнение от msks » 07 Апр 2015, 20:17

Преди няколко месеца се сдобих с въпросното возило. В началото нямаше никакви проблеми, вървеше много добре на газ и то не инжекцион. Смених маслото и след известно време започна да пуши и да харчи масло! Когато я запаля се вижда да излиза дим от двигателя и ауспоха и след като я покарам (загрее) и остана на място за минута запичва да пуши като локомотив, когато и настъпя педала на газта. Възможно ли е маслото да е било с присадка и ако е било моля препоръчайте ми подобна такава, която ще ми свърши същата работа каквато е вършила предната (немога да попитам каква е била). Посъветваха ме да не слагам тези които са на цена около 10 лева. За ремонт на двигател пари няма! Поздрави :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Re: BMW 318IS - Пуши като локомотив?

Мнение от Hadjy » 07 Апр 2015, 20:56

Здравей,
Като начало пиши с какво масло си. Да възможно е да е имало някаква адска течност в старото масло, но не чак дотам да не дава признаци на износване. Забелязвал ли си прегряване на двигателя при теб?

Потребител
Аватар

Мнение от msks » 07 Апр 2015, 21:07

Starline 10W40 но в рамките на месец и нещо ми изхарчи 3 литра след което днес долях някакво М10. Стрелката за температурата на таблото я следя постоянно и до сега не съм забелязал да е минавала средата..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от Hadjy » 07 Апр 2015, 21:26

Основно проблема може да бъде от гумички на клапаните и износени или запекли сегменти.

Потребител
Аватар

Мнение от msks » 07 Апр 2015, 21:34

Hadjy написа:Основно проблема може да бъде от гумички на клапаните и износени или запекли сегменти.

Добре има ли вариант да я докарам на това положение което беше преди да започне да пуши така? В момента имам много разходи покраи стартирането на частен бизнес и за ремонт на двигател няма как да отделя пари.

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 08 Апр 2015, 7:40

клапана за картерната вентилация ?
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 08 Апр 2015, 9:19

msks написа:Преди няколко месеца се сдобих с въпросното возило. В началото нямаше никакви проблеми, вървеше много добре на газ и то не инжекцион. Смених маслото и след известно време започна да пуши и да харчи масло! Когато я запаля се вижда да излиза дим от двигателя и ауспоха и след като я покарам (загрее) и остана на място за минута запичва да пуши като локомотив, когато и настъпя педала на газта. Възможно ли е маслото да е било с присадка и ако е било моля препоръчайте ми подобна такава, която ще ми свърши същата работа каквато е вършила предната (немога да попитам каква е била). Посъветваха ме да не слагам тези които са на цена около 10 лева. За ремонт на двигател пари няма! Поздрави :wave:

Има едни добавки, които държат по-гъсто маслото, когато колата загрее- ще ги познаеш по това, че приличат на епоксидна смола- като нея са гъсти и белезникави на цвят, мисля, че се водят вискозитетни подобрители. Може би нещо подобно ще ти помогне. Важно е да не я изсипваш в силно нагрят двигател- може да предизвика локално охлаждане с неприятни последици.

клапана за картерната вентилация

При този двигател, клапана не може да направи директна връзка между картера и смукателният колектор, защото е само клапан, без ойлсепаратор.

Потребител
Аватар

Мнение от msks » 08 Апр 2015, 15:59

Това дали ще ми свърши някаква работа? Ако го налея и няма желания ефект мога ли да налея още някакво в същото масло?

Снимка0070.jpg
Untitled.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 08 Апр 2015, 17:47

Moже да едно време опела му бях сложил 3- такива СТОПА :mhihi:
За милиони-няма закони.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 08 Апр 2015, 18:02

Колега, нещо подобно- има го и в прозрачни пластмасови бутилки, където се вижда как се точи, когато я обърнеш. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 08 Апр 2015, 19:45

Пред мен сложиха Бардал на една вектра и се оправи :shock: На опаковката пишеше на 20-30к да се слага.

Назад към E36