BMW 318IS - Пуши като локомотив?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
BMW 318IS - Пуши като локомотив?
Преди няколко месеца се сдобих с въпросното возило. В началото нямаше никакви проблеми, вървеше много добре на газ и то не инжекцион. Смених маслото и след известно време започна да пуши и да харчи масло! Когато я запаля се вижда да излиза дим от двигателя и ауспоха и след като я покарам (загрее) и остана на място за минута запичва да пуши като локомотив, когато и настъпя педала на газта. Възможно ли е маслото да е било с присадка и ако е било моля препоръчайте ми подобна такава, която ще ми свърши същата работа каквато е вършила предната (немога да попитам каква е била). Посъветваха ме да не слагам тези които са на цена около 10 лева. За ремонт на двигател пари няма! Поздрави 

- Hadjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i
Re: BMW 318IS - Пуши като локомотив?
Здравей,
Като начало пиши с какво масло си. Да възможно е да е имало някаква адска течност в старото масло, но не чак дотам да не дава признаци на износване. Забелязвал ли си прегряване на двигателя при теб?
Като начало пиши с какво масло си. Да възможно е да е имало някаква адска течност в старото масло, но не чак дотам да не дава признаци на износване. Забелязвал ли си прегряване на двигателя при теб?
Starline 10W40 но в рамките на месец и нещо ми изхарчи 3 литра след което днес долях някакво М10. Стрелката за температурата на таблото я следя постоянно и до сега не съм забелязал да е минавала средата..
- Hadjy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i
Основно проблема може да бъде от гумички на клапаните и износени или запекли сегменти.
Hadjy написа:Основно проблема може да бъде от гумички на клапаните и износени или запекли сегменти.
Добре има ли вариант да я докарам на това положение което беше преди да започне да пуши така? В момента имам много разходи покраи стартирането на частен бизнес и за ремонт на двигател няма как да отделя пари.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
клапана за картерната вентилация ?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
msks написа:Преди няколко месеца се сдобих с въпросното возило. В началото нямаше никакви проблеми, вървеше много добре на газ и то не инжекцион. Смених маслото и след известно време започна да пуши и да харчи масло! Когато я запаля се вижда да излиза дим от двигателя и ауспоха и след като я покарам (загрее) и остана на място за минута запичва да пуши като локомотив, когато и настъпя педала на газта. Възможно ли е маслото да е било с присадка и ако е било моля препоръчайте ми подобна такава, която ще ми свърши същата работа каквато е вършила предната (немога да попитам каква е била). Посъветваха ме да не слагам тези които са на цена около 10 лева. За ремонт на двигател пари няма! Поздрави
Има едни добавки, които държат по-гъсто маслото, когато колата загрее- ще ги познаеш по това, че приличат на епоксидна смола- като нея са гъсти и белезникави на цвят, мисля, че се водят вискозитетни подобрители. Може би нещо подобно ще ти помогне. Важно е да не я изсипваш в силно нагрят двигател- може да предизвика локално охлаждане с неприятни последици.
клапана за картерната вентилация
При този двигател, клапана не може да направи директна връзка между картера и смукателният колектор, защото е само клапан, без ойлсепаратор.
Това дали ще ми свърши някаква работа? Ако го налея и няма желания ефект мога ли да налея още някакво в същото масло?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Moже да едно време опела му бях сложил 3- такива СТОПА 

За милиони-няма закони.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, нещо подобно- има го и в прозрачни пластмасови бутилки, където се вижда как се точи, когато я обърнеш. 

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Пред мен сложиха Бардал на една вектра и се оправи
На опаковката пишеше на 20-30к да се слага.

11 мнения
• Страница 1 от 1