Къде ще ми измерят най правилно колата на дино стенд
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Smokara1
- Потребител
-
- Кара: 535D
- Мечтае да кара: M550
Къде ще ми измерят най правилно колата на дино стенд
Madness overdrive prospeed???? Дочух че някои променяли някои параметри на стендовете и не показвали правилно.
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Re: Къде ще ми измерят най правилно колата на дино стенд
Нормално е различните дино стендове да дават различни резултати, за това се мери на едно и също дино преди и след модификациите по колата, за да може да се видят реалните разлики. Явно не сте го направили, така че е въпрос на вкус къде да си премериш колата сега.

- JanTonko
-
-
- Кара: MB S 65 AMG W221; BMW 320d F30
- Мечтае да кара: гравитацията да не влияе върху циците :-)
- Детайли за колата: MB S 65 AMG engine swapped 7G Tronic W221- 742,8 whp, 1200 NM torque electronically reduced; BMW 2012 320d F30 251.6 bhp and 529.3 Nm remap stage 3
Heed Auto или Овърдрайв. Доказано най-добрите.
MB S 65 AMG 742,8 whp, 1200 NM torque 1/4 mile 10. 133 sec/s. The one and only 1200 NM Mercedes gerabox in Europe for now.
THE BLACK BEAST
THE BLACK BEAST
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Smokara1 написа:Madness overdrive prospeed???? Дочух че някои променяли някои параметри на стендовете и не показвали правилно.
В Madness недей. Там като гледам 90% от 15+ годишните двигатели, невиждали ревизия си вадят заводските коне

Пускаш си Dynolicious на iPhone-а и си готов 

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
E Боби, кой ще дава 12 евро сега, то не мери точно и не издава сертификат 

"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
andy написа:Dynojet е един от най-добрите стендове.
Един от най-евтините и масовите може. Далеч от добър е след като правиш два ръна с леки и тежки колела (джанти + гуми) и получаваш разлика в мощността.

In_Memoriam написа:andy написа:Dynojet е един от най-добрите стендове.
Един от най-евтините и масовите може. Далеч от добър е след като правиш два ръна с леки и тежки колела (джанти + гуми) и получаваш разлика в мощността.
От поста ти се разбира че с различни гуми и джанти колата ще върви Винаги еднакво ли? Няма как да стане.
Правил съм тест с една и съща кола, но с различни джанти и гуми, като диаметъра е еднакъв и в двата случая.
Първо разхода се вдига и макс скоростта на дадена отсечка пада с 10км/ч.
- Smokara1
- Потребител
-
- Кара: 535D
- Мечтае да кара: M550
Значи остава Overdrive последно
- JanTonko
-
-
- Кара: MB S 65 AMG W221; BMW 320d F30
- Мечтае да кара: гравитацията да не влияе върху циците :-)
- Детайли за колата: MB S 65 AMG engine swapped 7G Tronic W221- 742,8 whp, 1200 NM torque electronically reduced; BMW 2012 320d F30 251.6 bhp and 529.3 Nm remap stage 3
Значи , като човек почти всекидневно изпращащ ''клиенти'' на ДИНО ще ви кажа следното- Dynojet-а не е лошо дино по принцип. НО ОПЕРАТОРИТЕ, КОЙТО РАБОТЯТ С НЕГО В БЪЛГАРИЯ СИ НЯМАТ И БЕГЛА ИДЕЯ КАК ДА ОПЕРИРАТ С НЕГО КОРЕКТНО. За това, както споменаха по-нагоре понякога се получават ''извращения'' с измерените коли от огромни завишения до обратното.
MB S 65 AMG 742,8 whp, 1200 NM torque 1/4 mile 10. 133 sec/s. The one and only 1200 NM Mercedes gerabox in Europe for now.
THE BLACK BEAST
THE BLACK BEAST
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
andy написа:In_Memoriam написа:andy написа:Dynojet е един от най-добрите стендове.
От поста ти се разбира че с различни гуми и джанти колата ще върви Винаги еднакво ли? Няма как да стане.
Правил съм тест с една и съща кола, но с различни джанти и гуми, като диаметъра е еднакъв и в двата случая.
Първо разхода се вдига и макс скоростта на дадена отсечка пада с 10км/ч.
Не. За "вървене" не съм писал нищо. Написах, че на Диноджет след един рън с по-леки колела получаваш една мощност, а след втори с по-тежки получаваш друга. Което не е реално и е меко казано пълна глупост без силови промени по двигателя. Виж тази тема, че не ми се пише наново: viewtopic.php?f=4&t=387622&start=15

Няма как да не получаваш различни. Ако направиш рън на 4 или 6 предавка пак ще има разлика в показанията с едни и същи джанти.
Меренето и винаги на колелата а до тях се стига през редуктор - дали скоростна кутия дали джанти все тая.
Меренето и винаги на колелата а до тях се стига през редуктор - дали скоростна кутия дали джанти все тая.
- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
Преди няколко седмици ползвах това на Overdrive, 525dА LCI даде 174к.с. на колелата сток което си е в границите на нормалното за тази кола.
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия
Oня русия
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2