Колеги,ще слагаме ли вече летните гуми?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Re: Колеги,ще слагаме ли вече летните гуми?

Мнение от barty » 19 Мар 2015, 12:16

В София вали сняг в момента
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 19 Мар 2015, 13:12

Аве аз си ходя по тротоара днес и изведнъж, един такъв глух удар на желязо. Гледам малко по надолу двама се ударили. Достигам до мястото едната кола си замина а таа отзаде дето се натресе - е36 с летните гуми. И май му изпадна лоста за скорстите, че не моеше да я мръдне на още работещ двигател и я бута и крещи: ААА мама ти де*а ще избягаш ко*еле... И така - малко го побутнах и аз да се маха от планото... Отпред леж. броня, фарове, калници, капак и тнт... :yes: за всички с летни гуми, ама ако някой ме удари с летни гуми, първо ще го набия и после ще си викаме полиция и други...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 19 Мар 2015, 13:26

Рано е още. Даже много. Особено ако ходите по пистите или планините.
Нищо няма да им стане на гумите, все пак са за това.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 19 Мар 2015, 15:29

Демирев написа:Аз сериозно се замислям дали да не сменя уинтър гудрича с летния към събота-неделя защото през ден вали дъжд тук и зимните на дъжд със задно става едно голямо въртене и невъзможност да се тръгне 5 сек. на зелено :confused:

Баси 318-ката човек :lol: 5 секунди да върти и да не може да отлепи.. Сигурен ли си, че можеш да я караш? Направи ми впечатление и в другата тема за зимата и задното(в Е46 раздела), че нещо много много крайно се изказваш, че и невероятно на моменти звучеше и подлагам на съмнение истинността на думите ти. Дано не се засегнеш, не ми е това целта :)

По темата - нямам търпение да сложа 18-ките вече, че не мога да си гледам колата в момента, но е рано още. Предполагам, че след около 2 седмици ще ги сложа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 19 Мар 2015, 15:43

Явор написа:сложил съм ги :mhihi:
Изображение

На ремаркето ли :mhihi:

По темата:

Колега по добре си търкаляй зимните гуми още 1000 клм. и си карай спокойно,че на места където е по сенцест пътя някой път се образува при ниски температури много фин слой лед и когато колата стъпи от хубав сух асфалт на такова място става майката си трака....не ме питай от къде знам :mhihi:

Айде лек път и умната :smoke:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 19 Мар 2015, 20:02

Аз тука по Смолян си карам зимните до края на май, защото сутрин температурите са под 5 градуса и е опасно. След това карам летните от юни до август и септември пак слагам зимните, защото температурите сутрин пак са под 5 градуса и летните нямат сцепление. И така си карам сутрин на тия ниски температури :driving:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 19 Мар 2015, 20:07

Ето едно доста полезно клипче точно по темата.... https://www.youtube.com/watch?v=elP_34ltdWI
има и пример с моментната ситуация в България,а именно 6 градуса на въздуха и 4 на асфалта се вижда кое как и защо :mhihi:

п.с. според мен е рано,още 3-4 седмици и тогава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 19 Мар 2015, 20:23

Аз си ги сложих миналата седмица още :driving:
Днес малко се бях притеснил по едно време,но нямаше проблеми.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 20 Мар 2015, 1:25

Ей,колеги. Добре че не смених гумите,че така щях се наиграя. При нас от два часа си трупа сериозно и утре пак ще е пързалка и ще бъде весело- общините ще бъдат изненадани и пътищата пак няма да са почистени. Май ще си карам поне и следващата седмица със зимни гуми.
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 20 Мар 2015, 9:05

Oт утре го дават да се затопля времето, така че ако нямате път по планинските райони може смело да ги слагате. Аз ще изчакам края на месеца
Не Мы такие, Жизнь такая

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 20 Мар 2015, 10:37

:mhihi:
Изображение
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 20 Мар 2015, 11:48

Това е като поздрав за всички субаристи, дето толкова злорадстваха на бмв събора :mhihi: :mhihi:
Иначе по темата - ако карате само градско и сте много мераклии може, ама за извънградско трябва още време. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 23 Мар 2015, 11:54

Вчера изкарах мотора, за едно кръгче / той си е само с летни/ е познайте като на лед беше, завоите с дрифт с лекота ги вземаше. При малко по-рязко подаване на газ с лекота превърташе гумата сравнение с лятото, когато се изправя на задна гума. Предната я пробвах с ниска скорост и по-рязко спиране и се пързаляше с лекота. Извода: студен асфалт и не е за летни гуми.
И аз се бях замислил да сменям гумите, но след вчера и експеримента ми с мотора си направих изводите, че е рано още. Към средата на април ще е смяната.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 23 Мар 2015, 23:46

Е, аз от днеска съм с летни гуменетки :)) Пък и при вулканизатора се минава бързо - няма опашки .Представям си какво ще е след седмица , две - ще има големи опашки :)))Много по-добре си е с тях пък и стойката си е по-добра . Карах днеска към Пловдив, Пазарджик , после обратно -екстра си беше пътят а и поведението на автомобила .... Пък и ние сме тук полето едва ли ще има повече сняг. Гледам от утре даже го дават + 15 през деня . Вчера ми беше и първото кафе на открито на центъра в Пловдив ... Имаше и хора, които бяха по къс ръкав :)))
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is на Гняс

Мнение от sims » 24 Мар 2015, 19:53

:dummy:
001.JPG

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата