Колеги,ще слагаме ли вече летните гуми?
Модератор: Общи модератори
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Колеги,ще слагаме ли вече летните гуми?
В София вали сняг в момента
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аве аз си ходя по тротоара днес и изведнъж, един такъв глух удар на желязо. Гледам малко по надолу двама се ударили. Достигам до мястото едната кола си замина а таа отзаде дето се натресе - е36 с летните гуми. И май му изпадна лоста за скорстите, че не моеше да я мръдне на още работещ двигател и я бута и крещи: ААА мама ти де*а ще избягаш ко*еле... И така - малко го побутнах и аз да се маха от планото... Отпред леж. броня, фарове, калници, капак и тнт...
за всички с летни гуми, ама ако някой ме удари с летни гуми, първо ще го набия и после ще си викаме полиция и други...

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Рано е още. Даже много. Особено ако ходите по пистите или планините.
Нищо няма да им стане на гумите, все пак са за това.
Нищо няма да им стане на гумите, все пак са за това.
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Демирев написа:Аз сериозно се замислям дали да не сменя уинтър гудрича с летния към събота-неделя защото през ден вали дъжд тук и зимните на дъжд със задно става едно голямо въртене и невъзможност да се тръгне 5 сек. на зелено
Баси 318-ката човек

По темата - нямам търпение да сложа 18-ките вече, че не мога да си гледам колата в момента, но е рано още. Предполагам, че след около 2 седмици ще ги сложа.
- BMWgiunter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e31 850i ,f10 520d
- Мечтае да кара: Детско багерче
Явор написа:сложил съм ги
На ремаркето ли

По темата:
Колега по добре си търкаляй зимните гуми още 1000 клм. и си карай спокойно,че на места където е по сенцест пътя някой път се образува при ниски температури много фин слой лед и когато колата стъпи от хубав сух асфалт на такова място става майката си трака....не ме питай от къде знам

Айде лек път и умната

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Аз тука по Смолян си карам зимните до края на май, защото сутрин температурите са под 5 градуса и е опасно. След това карам летните от юни до август и септември пак слагам зимните, защото температурите сутрин пак са под 5 градуса и летните нямат сцепление. И така си карам сутрин на тия ниски температури 

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Ето едно доста полезно клипче точно по темата.... https://www.youtube.com/watch?v=elP_34ltdWI
има и пример с моментната ситуация в България,а именно 6 градуса на въздуха и 4 на асфалта се вижда кое как и защо
п.с. според мен е рано,още 3-4 седмици и тогава.
има и пример с моментната ситуация в България,а именно 6 градуса на въздуха и 4 на асфалта се вижда кое как и защо

п.с. според мен е рано,още 3-4 седмици и тогава.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Аз си ги сложих миналата седмица още
Днес малко се бях притеснил по едно време,но нямаше проблеми.

Днес малко се бях притеснил по едно време,но нямаше проблеми.
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Ей,колеги. Добре че не смених гумите,че така щях се наиграя. При нас от два часа си трупа сериозно и утре пак ще е пързалка и ще бъде весело- общините ще бъдат изненадани и пътищата пак няма да са почистени. Май ще си карам поне и следващата седмица със зимни гуми.
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
Oт утре го дават да се затопля времето, така че ако нямате път по планинските райони може смело да ги слагате. Аз ще изчакам края на месеца
Не Мы такие, Жизнь такая
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Това е като поздрав за всички субаристи, дето толкова злорадстваха на бмв събора

Иначе по темата - ако карате само градско и сте много мераклии може, ама за извънградско трябва още време.

Иначе по темата - ако карате само градско и сте много мераклии може, ама за извънградско трябва още време.

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Вчера изкарах мотора, за едно кръгче / той си е само с летни/ е познайте като на лед беше, завоите с дрифт с лекота ги вземаше. При малко по-рязко подаване на газ с лекота превърташе гумата сравнение с лятото, когато се изправя на задна гума. Предната я пробвах с ниска скорост и по-рязко спиране и се пързаляше с лекота. Извода: студен асфалт и не е за летни гуми.
И аз се бях замислил да сменям гумите, но след вчера и експеримента ми с мотора си направих изводите, че е рано още. Към средата на април ще е смяната.
И аз се бях замислил да сменям гумите, но след вчера и експеримента ми с мотора си направих изводите, че е рано още. Към средата на април ще е смяната.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Е, аз от днеска съм с летни гуменетки
) Пък и при вулканизатора се минава бързо - няма опашки .Представям си какво ще е след седмица , две - ще има големи опашки
))Много по-добре си е с тях пък и стойката си е по-добра . Карах днеска към Пловдив, Пазарджик , после обратно -екстра си беше пътят а и поведението на автомобила .... Пък и ние сме тук полето едва ли ще има повече сняг. Гледам от утре даже го дават + 15 през деня . Вчера ми беше и първото кафе на открито на центъра в Пловдив ... Имаше и хора, които бяха по къс ръкав
))

Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- sims
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318is на Гняс