въпрос за ъпдейт на софтуера
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
въпрос за ъпдейт на софтуера
Здравейте, искам да си ъпдейтна до последна версия, до колкото разбрах само в оторизиран сервиз правят ъпдейтите, но поне мога ли да видя аз с коя версия съм и коя е най-новата, понеже не ми се дават 60 лева просто да ми кажат, че съм с последния софтуер, за мкар Пловдив става дума. Колата е 320и е92.
Нямам навигация и автоматична ск кутия, в такъв случай има ли какво да ми се ъпдейтва?
Нямам навигация и автоматична ск кутия, в такъв случай има ли какво да ми се ъпдейтва?
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: въпрос за ъпдейт на софтуера
Разбира се че има ,но е хубаво да се провери.
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Да, колегата Atsalov е твоя човек за Пловдив, който вече писа преди мен. Двигателя е препоръчително да се ъпдейтва до последнa версия.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Аз 80% от модулите си ги обнових сам със последните sp-daten. Така че човек може и сам да ги обнови.Наложи ми се сам да се оправям
щото като ми сложиха блутут модул не бе сменен vin номера.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
awful написа:Аз 80% от модулите си ги обнових сам със последните sp-daten. Така че човек може и сам да ги обнови.Наложи ми се сам да се оправям
Мисле , че това са две различни неща. Ама по-вещите в занаята да кажат.
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Ако става дума за сайта на БМВ, където може да се свалят ъпдейти, за моята кола не дава нищо, понеже нямам нищо от тези модули явно.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
expl0de написа:Здравейте, искам да си ъпдейтна до последна версия, до колкото разбрах само в оторизиран сервиз правят ъпдейтите, но поне мога ли да видя аз с коя версия съм и коя е най-новата, понеже не ми се дават 60 лева просто да ми кажат, че съм с последния софтуер, за мкар Пловдив става дума. Колата е 320и е92.
Тази услуга може да се направи на много места не е задължително само в оторизиран представител, НО честно казано на твоята кола и да я ъпдейтнеш нищо няма да постигнеш. Моята е подобна и още не съм я правил, а съм ъпдейтнал на половината колеги хаххаха и то не е от това, че обущаря ходи бос просто ефекта е нулев с описаните от теб екстри, но ако си го решил лошо няма, няма да и навредиш, само едно е сигурно ще олекнеш

- awful
- ентусиаст
-
kraska написа:awful написа:Аз 80% от модулите си ги обнових сам със последните sp-daten. Така че човек може и сам да ги обнови.Наложи ми се сам да се оправям
Мисле , че това са две различни неща. Ама по-вещите в занаята да кажат.
От друг форум.
I updated all mine to V32 a few years back and it all worked over my K+DCAN cable. I originally ran Progman, but it estimated like 12 hours. I printed the list from Progman, then verified each update with WinKFP and did each flash from WinKFP. Total time was about 4 hours. The iDrive took the longest--about 2 hours of the total time.
Е как да не става, със програмата WinKFP се прави аз моите ги обнових със нея, я колегата да каже дали не се бъркам....... остана ми само автокматика и навито да ъпдеитна ама за навито разбрах че със DCAN кабела ще трябва да почакам бая време до как се обнови и си трябва друга система

- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Давай с DCAN кабела, не бой се. После ще идеш в някой сервиз, че ти стои на буут логото и не работи.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Giovanni е много прав,част от модулите се ъпдейтват по оптика и варианта да намежеш нещо с д-кановата инпа е много голям, но не бой се ПОЧТИ - всичко се оправя
.
А до колкото за колегата Oci ,мога да кажа от опит че след ъпдейта изчезват проблемите със синхронизацията на ISN кода

А до колкото за колегата Oci ,мога да кажа от опит че след ъпдейта изчезват проблемите със синхронизацията на ISN кода
- oci
- старши ентусиаст
-
Atsalov написа:Giovanni е много прав,част от модулите се ъпдейтват по оптика и варианта да намежеш нещо с д-кановата инпа е много голям, но не бой се ПОЧТИ - всичко се оправя.
А до колкото за колегата Oci ,мога да кажа от опит, че след ъпдейта изчезват проблемите със синхронизацията на ISN кода
Е тука с исн-а ме хвана пак във мой води

П.П ISN-a е кода който прави невъзможна синхронизацията с диагностична програма на компютър и кас от различни коли и той е 4-тири символен в комбинация от букви и цифри и се намира на определен ред в бинарния файл на cas-a е еку-то.
Иначе аз съм пускал цялостен ъпдейт на доста коли и не им ли оправиш кодировката или си имат друг проблем пак ще губи синхронизация между кас и еку, това което колегата Atsalov има предвид.
Относно ъпдейта ОК ама според мен си струва единиствено да се направи на автомата и на мултимедията всички други модули е ала бала, разбира се това е мое мнение.
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
oci, прочети пак какво е написано, че пишеш за друго 
На твоето мнение за кое си заслужава ъпдейт съм съгласен. При навито много вероятно ще се усети разлика след ъпдейта.
Мое мнение обаче е, че всичко си заслужава ъпдейт, най-малкото защото са разни bugfix and perfomance increase. Човека много вероятно няма да ги усети, но за машината си има разлика.
Като работиш с БДМ и вероятно други програматори, ако ти се занимава можеш да видиш разликата с ъпдейта на някое е39 на мотора примерно.
Поздрави!

На твоето мнение за кое си заслужава ъпдейт съм съгласен. При навито много вероятно ще се усети разлика след ъпдейта.
Мое мнение обаче е, че всичко си заслужава ъпдейт, най-малкото защото са разни bugfix and perfomance increase. Човека много вероятно няма да ги усети, но за машината си има разлика.
Като работиш с БДМ и вероятно други програматори, ако ти се занимава можеш да видиш разликата с ъпдейта на някое е39 на мотора примерно.
Поздрави!
- oci
- старши ентусиаст
-
Giovanni написа:oci, прочети пак какво е написано, че пишеш за друго
Поздрави!
Така е прав си виждал съм го много кратно поправям се мотор, скорости и нави

Ок да не разводнявам темата сори

- awful
- ентусиаст
-
Ясно е положението, значи за навито по добре да не се пробва със Dcan, а за автоматика ще стане ли или и като моя е последно обновяван 2010 се чуда да не стане прекалено муден при смяната на скоростите. Навито и то е обновявано във БМВ сервиз 2010.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Дай им текущите софтуерни номера и ще ти кажем дали има нещо по-ново излязло, но така или иначе автомата и навигацията НЕ ти препоръчвам дори от интерес да се опитваш да ги обновявяш с нещо различно от Icom за да не плачеш после...
Проблем със синхронизацията между CAS и DME/DDE има почти винаги, ако I-Level (Integration level) на двата е различен. Или казано с думи прости, ако единия модул е с по-стар софтуер от другия, както и ако някой майстор е пипал километрите в eprom-ите им или колата е "Франкенщайн" и никой не знае кой модул от къде е взет и дали въобще става...
Проблем със синхронизацията между CAS и DME/DDE има почти винаги, ако I-Level (Integration level) на двата е различен. Или казано с думи прости, ако единия модул е с по-стар софтуер от другия, както и ако някой майстор е пипал километрите в eprom-ите им или колата е "Франкенщайн" и никой не знае кой модул от къде е взет и дали въобще става...
Only dead fish follow the stream...
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5