въпрос за ъпдейт на софтуера

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e92, f30
Мечтае да кара: M4

въпрос за ъпдейт на софтуера

Мнение от expl0de » 16 Мар 2015, 14:40

Здравейте, искам да си ъпдейтна до последна версия, до колкото разбрах само в оторизиран сервиз правят ъпдейтите, но поне мога ли да видя аз с коя версия съм и коя е най-новата, понеже не ми се дават 60 лева просто да ми кажат, че съм с последния софтуер, за мкар Пловдив става дума. Колата е 320и е92.
Нямам навигация и автоматична ск кутия, в такъв случай има ли какво да ми се ъпдейтва?

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: въпрос за ъпдейт на софтуера

Мнение от Atsalov » 16 Мар 2015, 16:39

Разбира се че има ,но е хубаво да се провери.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 16 Мар 2015, 17:58

Да, колегата Atsalov е твоя човек за Пловдив, който вече писа преди мен. Двигателя е препоръчително да се ъпдейтва до последнa версия.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 16 Мар 2015, 18:32

Аз 80% от модулите си ги обнових сам със последните sp-daten. Така че човек може и сам да ги обнови.Наложи ми се сам да се оправям
щото като ми сложиха блутут модул не бе сменен vin номера.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 16 Мар 2015, 20:59

awful написа:Аз 80% от модулите си ги обнових сам със последните sp-daten. Така че човек може и сам да ги обнови.Наложи ми се сам да се оправям

Мисле , че това са две различни неща. Ама по-вещите в занаята да кажат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e92, f30
Мечтае да кара: M4

Мнение от expl0de » 16 Мар 2015, 21:08

Ако става дума за сайта на БМВ, където може да се свалят ъпдейти, за моята кола не дава нищо, понеже нямам нищо от тези модули явно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 16 Мар 2015, 23:43

expl0de написа:Здравейте, искам да си ъпдейтна до последна версия, до колкото разбрах само в оторизиран сервиз правят ъпдейтите, но поне мога ли да видя аз с коя версия съм и коя е най-новата, понеже не ми се дават 60 лева просто да ми кажат, че съм с последния софтуер, за мкар Пловдив става дума. Колата е 320и е92.
Нямам навигация и автоматична ск кутия, в такъв случай има ли какво да ми се ъпдейтва?

Тази услуга може да се направи на много места не е задължително само в оторизиран представител, НО честно казано на твоята кола и да я ъпдейтнеш нищо няма да постигнеш. Моята е подобна и още не съм я правил, а съм ъпдейтнал на половината колеги хаххаха и то не е от това, че обущаря ходи бос просто ефекта е нулев с описаните от теб екстри, но ако си го решил лошо няма, няма да и навредиш, само едно е сигурно ще олекнеш :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от awful » 16 Мар 2015, 23:45

kraska написа:
awful написа:Аз 80% от модулите си ги обнових сам със последните sp-daten. Така че човек може и сам да ги обнови.Наложи ми се сам да се оправям

Мисле , че това са две различни неща. Ама по-вещите в занаята да кажат.

От друг форум.

I updated all mine to V32 a few years back and it all worked over my K+DCAN cable. I originally ran Progman, but it estimated like 12 hours. I printed the list from Progman, then verified each update with WinKFP and did each flash from WinKFP. Total time was about 4 hours. The iDrive took the longest--about 2 hours of the total time.

Е как да не става, със програмата WinKFP се прави аз моите ги обнових със нея, я колегата да каже дали не се бъркам....... остана ми само автокматика и навито да ъпдеитна ама за навито разбрах че със DCAN кабела ще трябва да почакам бая време до как се обнови и си трябва друга система :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 16 Мар 2015, 23:55

Давай с DCAN кабела, не бой се. После ще идеш в някой сервиз, че ти стои на буут логото и не работи.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 17 Мар 2015, 0:15

Giovanni е много прав,част от модулите се ъпдейтват по оптика и варианта да намежеш нещо с д-кановата инпа е много голям, но не бой се ПОЧТИ - всичко се оправя :D.
А до колкото за колегата Oci ,мога да кажа от опит че след ъпдейта изчезват проблемите със синхронизацията на ISN кода

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 17 Мар 2015, 7:33

Atsalov написа:Giovanni е много прав,част от модулите се ъпдейтват по оптика и варианта да намежеш нещо с д-кановата инпа е много голям, но не бой се ПОЧТИ - всичко се оправя :D.
А до колкото за колегата Oci ,мога да кажа от опит, че след ъпдейта изчезват проблемите със синхронизацията на ISN кода

Е тука с исн-а ме хвана пак във мой води :mhihi: и едно мога да ти кажа ISN никога не се губи, губи се синхронизационния код научете се двете неща са различни :!: . ISN-a се изравнява с други програми нищо общо с дилърските като почти винаги се ползва BDM защото кода се намира в епрома, а ти като я флашнеш колата променяш само флаша. А това ,че изчезват проблемите не можеш да ме убедиш и докажеш. Губят синхронизационния само коли който имат проблем с кодировката, не я ли оправиш колкото и ъпдейта да направи все тая;)
П.П ISN-a е кода който прави невъзможна синхронизацията с диагностична програма на компютър и кас от различни коли и той е 4-тири символен в комбинация от букви и цифри и се намира на определен ред в бинарния файл на cas-a е еку-то.
Иначе аз съм пускал цялостен ъпдейт на доста коли и не им ли оправиш кодировката или си имат друг проблем пак ще губи синхронизация между кас и еку, това което колегата Atsalov има предвид.
Относно ъпдейта ОК ама според мен си струва единиствено да се направи на автомата и на мултимедията всички други модули е ала бала, разбира се това е мое мнение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 17 Мар 2015, 9:38

oci, прочети пак какво е написано, че пишеш за друго :)
На твоето мнение за кое си заслужава ъпдейт съм съгласен. При навито много вероятно ще се усети разлика след ъпдейта.
Мое мнение обаче е, че всичко си заслужава ъпдейт, най-малкото защото са разни bugfix and perfomance increase. Човека много вероятно няма да ги усети, но за машината си има разлика.
Като работиш с БДМ и вероятно други програматори, ако ти се занимава можеш да видиш разликата с ъпдейта на някое е39 на мотора примерно.
Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 17 Мар 2015, 9:49

Giovanni написа:oci, прочети пак какво е написано, че пишеш за друго :)
На твоето мнение за кое си заслужава ъпдейт съм съгласен. При навито много вероятно ще се усети разлика след ъпдейта.
Мое мнение обаче е, че всичко си заслужава ъпдейт, най-малкото защото са разни bugfix and perfomance increase. Човека много вероятно няма да ги усети, но за машината си има разлика.
Като работиш с БДМ и вероятно други програматори, ако ти се занимава можеш да видиш разликата с ъпдейта на някое е39 на мотора примерно.
Поздрави!

Така е прав си виждал съм го много кратно поправям се мотор, скорости и нави :yes: . Пиша за друго защото колегата ме ръгна на там :mhihi:
Ок да не разводнявам темата сори :OT:

ентусиаст
Аватар

Мнение от awful » 17 Мар 2015, 15:05

Ясно е положението, значи за навито по добре да не се пробва със Dcan, а за автоматика ще стане ли или и като моя е последно обновяван 2010 се чуда да не стане прекалено муден при смяната на скоростите. Навито и то е обновявано във БМВ сервиз 2010.
Изображение

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 17 Мар 2015, 15:33

Дай им текущите софтуерни номера и ще ти кажем дали има нещо по-ново излязло, но така или иначе автомата и навигацията НЕ ти препоръчвам дори от интерес да се опитваш да ги обновявяш с нещо различно от Icom за да не плачеш после...
Проблем със синхронизацията между CAS и DME/DDE има почти винаги, ако I-Level (Integration level) на двата е различен. Или казано с думи прости, ако единия модул е с по-стар софтуер от другия, както и ако някой майстор е пипал километрите в eprom-ите им или колата е "Франкенщайн" и никой не знае кой модул от къде е взет и дали въобще става...
Only dead fish follow the stream...

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93