Проблем с M52B20, не пали студен.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Проблем с M52B20, не пали студен.

Мнение от DoesNot » 29 Дек 2014, 21:06

Здравейте, имам проблем с колата. Не пали студена - само препуква в колекторите и се дави(пали на дърпане/бутане трудно и прекъсва докато загрее). Топла си върви добре и пали от раз. На диагностика ми дава само грешка Camshaft Sensor.
Та въпроса ми е, може ли от него да са такива симптомите или е нещо друго.

п.с Извинявам се ако има подобна тема, но не можах да намеря, със сходни на мойте симптоми.

Благодаря предварително на отзовалите се, и приятно посрещане на новата година! :)
Последна промяна DoesNot на 31 Мар 2015, 17:49, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
Детайли за колата: Турбинирана

Re: Проблем с датчик разпределителен вал М52В20.

Мнение от turbonetic » 29 Дек 2014, 21:15

Като имаш проблем с датчика ходи си вземай чисто нов датчик и го слагай за да ти е мирна главата :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DoesNot » 29 Дек 2014, 21:34

Съмнява ме да го сменя, и пак да не пали. :/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 29 Дек 2014, 21:38

Не са типични симптоми на дат на разпр вал ,но щом го пише,смени го,все пак трябва да има причина да го изписва като грешка и ако проблема продължи ,ще го търсиш.Освен ако не е бил някой измислен четец.В еврото има на Ера Италиански-слагал съм вече два и няма ядове-струва 50 лв. без отстъпка.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 29 Дек 2014, 21:42

откачи му буксата замери му съпротивлението и ще разбереш дали е заминал :D
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 29 Дек 2014, 22:04

Не е толкова просто-мерил съм ги до полуда и дават едно и също,а единия работи,другия -не.Другото което можеш е -измъкни буксата и я извади навън.После заголи маншона на буксата и виж изолацията на кабелчетата-на оригиналните датчици е някаква еко изолация,която се разпада и трите кабелчета дават на късо.По някога ги изолираш с тиксо и проблема изчезва.

Потребител
Аватар
Кара: само бмв
Мечтае да кара: бмв с работещи стакла:-)

Мнение от bmw_e30i » 10 Яну 2015, 23:14

Може да е самата шаиба прпблема не датчика да сее е изместила и затова да засича датчика. В сериза сам попадал на такав проблем

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DoesNot » 24 Фев 2015, 22:09

Проблема си остана, дори след смяна на датчика със оригинален такъв + датчик температурата на главата, на диагностика не дава никаква грешка, колата работи перфектно като е топла, държи си оборотите, ускорява, и има добра мощност като за 20ка. Обаче студена ли е... едвам пали от 100тния път, само препуква докато завъртя, и после само си върти без признаци. После пали и прекъсва малко докато загрее, и всичко е 6.

Таа въпроса ми е какво да погледна като следващ възможен проблем? :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 24 Фев 2015, 22:38

DoesNot написа:Проблема си остана, дори след смяна на датчика със оригинален такъв + датчик температурата на главата, на диагностика не дава никаква грешка, колата работи перфектно като е топла, държи си оборотите, ускорява, и има добра мощност като за 20ка. Обаче студена ли е... едвам пали от 100тния път, само препуква докато завъртя, и после само си върти без признаци. После пали и прекъсва малко докато загрее, и всичко е 6.

Температурата на антифриза гледайте на диагностиката, каква стойност показва, да не би да работи на показания от сорта на -20/30.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DoesNot » 24 Фев 2015, 22:50

k-hristov написа:
DoesNot написа:Проблема си остана, дори след смяна на датчика със оригинален такъв + датчик температурата на главата, на диагностика не дава никаква грешка, колата работи перфектно като е топла, държи си оборотите, ускорява, и има добра мощност като за 20ка. Обаче студена ли е... едвам пали от 100тния път, само препуква докато завъртя, и после само си върти без признаци. После пали и прекъсва малко докато загрее, и всичко е 6.

Температурата на антифриза гледайте на диагностиката, каква стойност показва, да не би да работи на показания от сорта на -20/30.

Показваше -60, но със новия датчик всичко е наред. :/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 25 Фев 2015, 0:49

DoesNot написа:
k-hristov написа:

Показваше -60, но със новия датчик всичко е наред. :/

Сваляйте свещите да видите какво се случва с тях, защото ако дълго време е работила много богата от тия свещи не става нищо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DoesNot » 25 Фев 2015, 14:08

Свещите поне на вид изглеждат добре, а и колата си работи супер като е топла, и пали от четвърт оборот както се казва, но изтине ли напълно няма палене, днес студена запали като
откачих ТПС-а и дебитомера, и завъртях 2-3 пъти така, след което ги закачих отново, и запали от първия опит, и пак същите симптоми докато загрее, и после всичко си е ОК. Оставих я
3-4 часа, след което пак пробвах - стрелката на температурата беше точно по средата на синьото, и запали перфектно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 25 Фев 2015, 15:26

DoesNot написа:Свещите поне на вид изглеждат добре, а и колата си работи супер като е топла, и пали от четвърт оборот както се казва, но изтине ли напълно няма палене, днес студена запали като
откачих ТПС-а и дебитомера, и завъртях 2-3 пъти така, след което ги закачих отново, и запали от първия опит, и пак същите симптоми докато загрее, и после всичко си е ОК. Оставих я
3-4 часа, след което пак пробвах - стрелката на температурата беше точно по средата на синьото, и запали перфектно.

Компресия на цилиндри, гориво, дюзи ( ток или запушени ), ЕКУ, закарай я на хубава диагностика, а не като повечето " с едно приятелче пред блока" :wave:
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 05 Мар 2015, 11:56

Има ли някакво развитие по проблема, понеже и аз съм с горе-долу същите симптоми?

Потребител
Аватар
Кара: само бмв
Мечтае да кара: бмв с работещи стакла:-)

Мнение от bmw_e30i » 06 Мар 2015, 10:04

Хора щом в студъ пали трудно сменете демпферната шаиба тя е на тампон и в студеното тампона се свива и не дава сигнал на датчик коланов вал.Можете да го проверитекато завтртиш няколко пъти и колата като не запали извадете една свещ и ги вижте дали ст мокри акосъ яасно няма ток до тях ако:)

Следваща

Назад към E36