ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m52b20 i kawasaki kx250 1999
Мечтае да кара: 2002 tii

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от e36monsta » 27 Фев 2015, 20:14

Здравейте колеги,имам проблем с прозорците отварях ги и след 15минути примерно като реша да ги затворя не се затварят(тогава немога да отворя/затворя които и да е прозорец)и след пак някакво време магически :mhihi: проработват(всички прозорци)Днес отворих задния прозорец малко,за да има въздух и като реших да го затворя не иска(другите 3 прозорци също спряха да работят)колата е36 седан 1992,та общо взето не е единичен проблем а е на всички прозорци проблема и въпроса ми е какво може да прави така? :help:

П.С.Съжалявам за репоста,но в другата тема няма много движение,а сега от 2 дни колата седи с отворен прозорец :help:
Изображение
Обичам bmwpower-bg.net

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 27 Фев 2015, 21:03

Колеги, веригата ми почна да се обажда... Ходих в магазин и ми казаха 200лв верига+обтегач, това като цена добре ли е и марката има ли значение ? И имам желание да се уча сам да си правя колата, та ще мога ли да я сменя сам или е сравнително трудно и нищо няма да направя ? :bchug:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 28 Фев 2015, 0:55

Освен желание да си я правиш сам инструменти имаш ли, имаш ли някакъв опит, чел ли си поне как става или дори имаш ли идея къде да търсиш информация? С желание се почва, но само желание не стига, пътя е дълъг, а ти къде си?

Потребител
Аватар
Кара: E36 328 M52B28

Мнение от Mitko9110 » 01 Мар 2015, 10:02

Здравейте колеги купи си джанти стаил 72 р18 но е със много широки гуми 245/40 отпред и отзад :shock: , все още не съм ги сложил, че е малко рано за каране с летни та въпроса ми е ще ми опират ли гумите в подкалниците и при пълно завиване... и какъв най-малък размер гуми мога да им сложа ( предни 8ж задни 8.5ж) ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 01 Мар 2015, 19:15

Mitko9110 написа:Здравейте колеги купи си джанти стаил 72 р18 но е със много широки гуми 245/40 отпред и отзад :shock: , все още не съм ги сложил, че е малко рано за каране с летни та въпроса ми е ще ми опират ли гумите в подкалниците и при пълно завиване... и какъв най-малък размер гуми мога да им сложа ( предни 8ж задни 8.5ж) ?

при мен 8J с 225/40 опираха отпред. сложих фланци и вече е ок.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitaka21 » 01 Мар 2015, 20:16

Колеги мотора е 2.5 без ванос и проблемът е следният. Сменях гарнитурата на главата като взех нова и нови болтове. След като я смених, по щеката на маслото се появиха бели петна, на топла кола маркучите са доста твърди, колата си загрява нормално(стрелката е в средата) и не прегрява, нямаше перка на виското и е с тдс-ов радиатор с отделно казанче и снощи преди да я загася от преливника изтече малко антифриз докато работеше колата. Според вас трябва ли да повторя операцията с гарнитурата? (аз съм на 90% сигурен че трябва но искам и вашето мнение) :(

Потребител
Аватар

Мнение от ach_petrov » 02 Мар 2015, 14:51

Привет на всички. В близките месеци съм решил да се сдобия с е36 328. Това ще ми е първото БМВ, интересува ме, когато отида на оглед на някоя кола, кои са най-важните неща, които трябва да се уверя че са читави, добре поддържани и като цяло кое трябва да погледна за да си нямам главоболия в бъдеще. Става въпрос за двигател, ходова част и т.н. Козметични забележки не гледам кой знае колко, защото всичко по външният вид на колата ще бъде персонализирано. Става въпрос за е36 328 купе. :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: m52b20 i kawasaki kx250 1999
Мечтае да кара: 2002 tii

Мнение от e36monsta » 02 Мар 2015, 16:17

e36monsta написа:Здравейте колеги,имам проблем с прозорците отварях ги и след 15минути примерно като реша да ги затворя не се затварят(тогава немога да отворя/затворя които и да е прозорец)и след пак някакво време магически :mhihi: проработват(всички прозорци)Днес отворих задния прозорец малко,за да има въздух и като реших да го затворя не иска(другите 3 прозорци също спряха да работят)колата е36 седан 1992,та общо взето не е единичен проблем а е на всички прозорци проблема и въпроса ми е какво може да прави така? :help:

П.С.Съжалявам за репоста,но в другата тема няма много движение,а сега от 2 дни колата седи с отворен прозорец :help:

Колеги колата е с отворен прозорец вече 5ти ден може ли да кажете от какво е този проблем,че само я мисля :help:
Изображение
Обичам bmwpower-bg.net

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 02 Мар 2015, 19:25

Колеги след 120 км/ч волана става неудържим на какво се дължи нерегулирана предница или разбити накрайници нещо и също като като натисна спирачки пак почва да си ходи волана?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 02 Мар 2015, 19:27

Manuel написа:Колеги след 120 км/ч волана става неудържим на какво се дължи нерегулирана предница или разбити накрайници нещо и също като като натисна спирачки пак почва да си ходи волана?

Криви гуми и криви дискове.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Manuel » 02 Мар 2015, 19:32

ogata написа:
Manuel написа:Колеги след 120 км/ч волана става неудържим на какво се дължи нерегулирана предница или разбити накрайници нещо и също като като натисна спирачки пак почва да си ходи волана?

Ами за това, че след 120 км става пак така може ли да е от реглажа или някой накрайник ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 02 Мар 2015, 19:42

Manuel написа:
ogata написа:

Ами за това, че след 120 км става пак така може ли да е от реглажа или някой накрайник ?

Аз на твое място не бих вдигал повече от 80 при тва положение :mhihi:

Иди си провери гумите първо.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Manuel » 02 Мар 2015, 20:38

ogata написа:
Manuel написа:
ogata написа:

Аз на твое място не бих вдигал повече от 80 при тва положение :mhihi:

Иди си провери гумите първо.

Мерси!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ис-требител

Мнение от BIRICHKA » 02 Мар 2015, 22:08

mitaka21 написа:Колеги мотора е 2.5 без ванос и проблемът е следният. Сменях гарнитурата на главата като взех нова и нови болтове. След като я смених, по щеката на маслото се появиха бели петна, на топла кола маркучите са доста твърди, колата си загрява нормално(стрелката е в средата) и не прегрява, нямаше перка на виското и е с тдс-ов радиатор с отделно казанче и снощи преди да я загася от преливника изтече малко антифриз докато работеше колата. Според вас трябва ли да повторя операцията с гарнитурата? (аз съм на 90% сигурен че трябва но искам и вашето мнение) :(

Каква е била причината за смяната на гарнитурата? И при смяната, главата снимана ли е и проверявана ли е дали е права? Може първоначалният проблем да не е отстранен напълно най-вероятно ще трябва да повториш процедурата.
Some say he spends most of his time on bmwpower-bg.net

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 & E46
Мечтае да кара: Вoeing 787 Dreamliner

Мнение от SH3M37A » 02 Мар 2015, 23:48

Колеги нормално ли е парното да си мини оборотите ?
Смисъл на 32 градуса когато е настроено няма проблем . Без значение от степента на която съм го оставил да духа.
Но слезе ли под 32 градуса и над 20 градуса ,ако не е на мах мени си оборотите ? Нормално ли е това ,че не мога да се сетя преди как беше ... Май преди си духаше на степента на която го оставя ?

И ако не е нормално къде да търся проблема .
Изображение
Изображение

Е36 - 1998
Е46 - 2003
F30 - 2016

За руснака всичко, което трябва да се прави с гаечен ключ по-малък от номер 24, си е чиста нано-технология!

ПредишнаСледваща

Назад към E36