За и против ремап-а

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: За и против ремап-а

Мнение от Atsalov » 21 Дек 2014, 23:26

Абе не е така,колегата иска да каже че мааааалко преекспонират нещата. Така че като се качи на валовете ще си покаже истината. Казвам го и аз от опит.

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 03 Яну 2015, 12:12

netmurder написа:С две думи тия от RaceChip хал хабер си нямат какво правят и какво продават :D :D :D явно това което са написали че са Евротунери на 2013г. също е лъжа...
Бате,какви евротунери,къде е тоя конкурс,как ги избират тея евротунери,я разкажи малко,щото аз неможах да намеря никво инфо за такъв конкурс,което ме навежда на мисълта че такъв несъществува,а картинка евротунер на 2013,2012,2011,2014,2015,2030 и аз мога да си направя :) Най-нормално ти предложих да дойдеш със един такъв чип и да ти направя на диното един мой и да видим кой крив кой прав :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 03 Яну 2015, 15:02

VRPerformance написа:
netmurder написа:С две думи тия от RaceChip хал хабер си нямат какво правят и какво продават :D :D :D явно това което са написали че са Евротунери на 2013г. също е лъжа...
Бате,какви евротунери,къде е тоя конкурс,как ги избират тея евротунери,я разкажи малко,щото аз неможах да намеря никво инфо за такъв конкурс,което ме навежда на мисълта че такъв несъществува,а картинка евротунер на 2013,2012,2011,2014,2015,2030 и аз мога да си направя :) Най-нормално ти предложих да дойдеш със един такъв чип и да ти направя на диното един мой и да видим кой крив кой прав :)

Колега да дойда, ама ти си в другия край на България, а и сега зимата не ми се мърда много много :D :D Сигурно има нещо такова където казваш ти, но все си мисля че и тези хора имат Дино стендове и не говорят ей така си, колкото да зарибят някой. Аз пък намерих това http://www.racechip-usa.com/media/racechip_review.pdf много интересно четиво. Най-вероятно има и други хора като нас които не вярват много и затова са направени редица тестове и са показани съответните резултати...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 03 Яну 2015, 15:38

Колега,моля те не ми казвай че си сериозен,в тоя случай дино стенда не е никав дино стенд,а датчик за обороти монтиран на предното дясно колело,вижда се това което е в червено е датчика...явно нямат пари за дино,нямат дори и да платят на фирма с дино и да направят качествени замервания защото ако си се занимавал с Г-теч ще знаеш колко е вярно,както има голямо значение шофьора на колата :) това за мен не е сериозен тест за фирма със сериозни претенции за качество,та това което са направили е единствено да си правят реклама,аз също мога да платя 5-10 бона на някое списание да ми направи реклама с тестове на други чипове :) незнам защо вярвате на такива неща,като от край време е ясно че най-добрия тунинг е софтуерния тунинг направен на дино стенд,със замерване преди и след настройките :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: bmw F 11 530 D
Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио

Мнение от badjo E60 » 06 Фев 2015, 18:22

Колеги някой да знае номера на така наречения (Келеша) от Варна. След доста разпитване разбрах че той е един от най добрите в това.Прави настройките индивидуални за всяка кола и си носи гаранция за работата. Та ако някой му има номера да ми го прати на лично.
ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН
http://aronmen.hit.bg/
http://www.vbox7.com/play:2e3dc271

Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 07 Фев 2015, 12:46

badjo E60 написа:Колеги някой да знае номера на така наречения (Келеша) от Варна. След доста разпитване разбрах че той е един от най добрите в това.Прави настройките индивидуални за всяка кола и си носи гаранция за работата. Та ако някой му има номера да ми го прати на лично.
за 4-ри години търсене,неможа ли да му намериш телефона??? напиши в фейсбук Tony Тодоров...а иначе във всяка фирма с дино стенд ще получиш софтуер правен за твоята си кола :)

badjo e60.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 08 Фев 2015, 23:15

VRPerformance ... какво ти е мнението за това : http://www.burgertuning.com/jb4_pnp_BMW ... tuner.html

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 09 Фев 2015, 8:45

Ами нищо бате,никога не съм виждал такова,незнам какъв е ефекта и няма как да си дам мнението :) трябва да питаш някои който го е ползвал :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 09 Фев 2015, 9:23

VRPerformance написа:Ами нищо бате,никога не съм виждал такова,незнам какъв е ефекта и няма как да си дам мнението :) трябва да питаш някои който го е ползвал :)

8) мерси

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 17 Фев 2015, 18:31

badjo E60 написа:Колеги някой да знае номера на така наречения (Келеша) от Варна. След доста разпитване разбрах че той е един от най добрите в това.Прави настройките индивидуални за всяка кола и си носи гаранция за работата. Та ако някой му има номера да ми го прати на лично.

Имаш ЛС :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: e39 530d

Мнение от Shevchenko » 19 Фев 2015, 19:15

Здравейте, колеги,
Бихте ли споделили впечатления от Адлер, разбира се, ако има някой ползвал услугите им? :)
Лека вечер!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60,530d 04'
Мечтае да кара: Eleanor
Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7

Мнение от krispd » 05 Ное 2015, 22:35

Колеги,един приятел си е правил ремап в Адлер Ауто и по професия е програмист. Сега ми предлага да ми "сложи" неговия ремап на моята кола безвъзмедно. Колите ни са идентични -218коня,автомати,530d.Неговата e 2005 ,моята е 2004 и двете са с ключ - без старт-стоп бутон. Може ли нещо да се нас*ре по колата според вас? Като цяло той има и оригиналния файл ,ако нещо се сгафи. Ремапът прави около 270 коня на двигателя и с загубите става около 250 на колелата,ако трябва да сме точни 247,5 по Дино.
Work hard in silence,let success make the noise.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 05 Ное 2015, 22:45

krispd написа:Колеги,един приятел си е правил ремап в Адлер Ауто и по професия е програмист. Сега ми предлага да ми "сложи" неговия ремап на моята кола безвъзмедно. Колите ни са идентични -218коня,автомати,530d.Неговата e 2005 ,моята е 2004 и двете са с ключ - без старт-стоп бутон. Може ли нещо да се нас*ре по колата според вас? Като цяло той има и оригиналния файл ,ако нещо се сгафи. Ремапът прави около 270 коня на двигателя и с загубите става около 250 на колелата,ако трябва да сме точни 247,5 по Дино.

А твоята има ли ДПФ или пък неговата или и двете коли са напълно идентични както казваш...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60,530d 04'
Мечтае да кара: Eleanor
Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7

Мнение от krispd » 05 Ное 2015, 23:40

netmurder написа:
krispd написа:Колеги,един приятел си е правил ремап в Адлер Ауто и по професия е програмист. Сега ми предлага да ми "сложи" неговия ремап на моята кола безвъзмедно. Колите ни са идентични -218коня,автомати,530d.Неговата e 2005 ,моята е 2004 и двете са с ключ - без старт-стоп бутон. Може ли нещо да се нас*ре по колата според вас? Като цяло той има и оригиналния файл ,ако нещо се сгафи. Ремапът прави около 270 коня на двигателя и с загубите става около 250 на колелата,ако трябва да сме точни 247,5 по Дино.

А твоята има ли ДПФ или пък неговата или и двете коли са напълно идентични както казваш...

Забравих да допълня,да. Неговата е с махан ДПФ и катализатор и направен след това ремап,моята няма нищо - с кривите двуцевки отзад.
Work hard in silence,let success make the noise.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от netmurder » 05 Ное 2015, 23:42

krispd написа:
netmurder написа:

Забравих да допълня,да. Неговата е с махан ДПФ и катализатор и направен след това ремап,моята няма нищо - с кривите двуцевки отзад.

Е значи колите май не са много идентични... май няма да станат нещата, но нека да кажат колегите на които им е по ясно...

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61