инсталиране на халогени???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
инсталиране на халогени???
Колата ми е седан 93та год. преди фейс. Оригинално не е имала халогени, но предния собствник е сложил. Вързал ги е към стопа за мъгла. Има си и реле, но някой път се пускат сами, а като ги пусна не се изкючват и свети индикацията за стопа за мъгла. Размонтирах въздуховода с ключа за фаровете и се натъкнах на това
някой знае ли към кои пинове на ключа се вързват халогените? Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- rainhard
- Потребител
-
- Кара: 318 i
Re: инсталиране на халогени???
При мене тва си е баш буксата за предни и задни халогени.Просто ги включвам в тая букса само трябва да пробваш кои са за предни и кои задни,т.е да не обърнеш буксата с главата надолу :-) успех
- jakson
- ентусиаст
-
При мен са вързани на 1ви и 3ти пин. Т.е. от буксата, която е с 4 пина при мен окабелени са само 3, а ключа е с 4 пина. Следователно има един общ, но кой е?
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Не схващам защо просто не си сложиш копчетата за халогени? Очевидно имаш инсталация за тях..

- jakson
- ентусиаст
-
HowDouWantit написа:Не схващам защо просто не си сложиш копчетата за халогени? Очевидно имаш инсталация за тях..
Обратното... Имам копче за халогени, но нямам инсталация! Правена е. Нямам пин в буксата... само отвор има
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Гледа ли темата ми за инсталация на халогени ? Там съм описал подробно кои кабели къде да се свържат : viewtopic.php?p=1396728#1396728
- jakson
- ентусиаст
-
metodi80 написа:Гледа ли темата ми за инсталация на халогени ? Там съм описал подробно кои кабели къде да се свържат : viewtopic.php?p=1396728#1396728
Здравей Методи! Мого добра тема си направил! В моя случай ключа за фаровете вероятно е сменен. Релето са го вкарали в бушониерата и са го захранили. Халогените са свързани, но предпазител може и да няма... Аз като слагах климатика, сложик 3те предпазитела на цокл, коит поставих в отвора на релето. Не намерих начин да ги сложа на местата им... Сга до ключа за халогените идват 2 кабела, които са хванати към стопа за мъгла. Не е ли възможно да свържа единия към 4ти пин на ключа за халоген, а другия към 9ти пин на кръглата букса? Не ми стана ясно от къде като сложа крушка на таблото ще и дойде ток да светне? И от къде мога да взема вътрешните пинове за буксите?
- laary
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 91 325d
- Мечтае да кара: Z8
И от къде мога да взема вътрешните пинове за буксите?
От най-близката морга!
От най-близката морга!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
jakson написа:Не е ли възможно да свържа единия към 4ти пин на ключа за халоген, а другия към 9ти пин на кръглата букса? Не ми стана ясно от къде като сложа крушка на таблото ще и дойде ток да светне? И от къде мога да взема вътрешните пинове за буксите?
Аз в темата точно това съм казал - свързва се 4-ти пин от бутона към 9-ти от крглата букса .
За тока и от къде ще дойде , че да светне крушката - прочети хубаво темата , много подробно съм обяснил там (за да не копирам тук дългите обяснения от там ). Пиновете най -добре да ги вземеш от морга (или си ги поръчай от официален представител , но не ме питай за партидни номера , не ги знам .... аз моите ги взех от морга).
Извинявам се, че задавам въпрос малко встрани от темата - стъклата от стоковите халогени пасват ли за халогени от М-броня? 

- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?

- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
integral написа:Извинявам се, че задавам въпрос малко встрани от темата - стъклата от стоковите халогени пасват ли за халогени от М-броня?
Халогените са еднакви за обикновена и М броня.
Alien написа:integral написа:Извинявам се, че задавам въпрос малко встрани от темата - стъклата от стоковите халогени пасват ли за халогени от М-броня?
Халогените са еднакви за обикновена и М броня.

- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...

- jakson
- ентусиаст
-
Ok! Благодаря ви!
Малко като се постопли времето ще се заема с тях. Видях, че имам букса за халогени в бушониерата
Малко като се постопли времето ще се заема с тях. Видях, че имам букса за халогени в бушониерата
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
правих тази опрерация но съм забравил вече..
там в темата горе е посочено доста добре
аз сложих едни зелено реле сименс пак от БМВ
има ги тук там по колите
там в темата горе е посочено доста добре
аз сложих едни зелено реле сименс пак от БМВ
има ги тук там по колите
- jakson
- ентусиаст
-
Здравейте!
Времето се постопли и аз реших да се заема!
Намерих пинове от друга кола.
Само да припомня, че имам халогени, които някой се е опитвал да инсталира, но нещо не е е както трябва, пускаха се сами и т.н...
От първи пин на буксата за стопа за мъгла са взели ток и са пуснали кабел до реле в бушониерата, при положение, че колата има инсталация за халогени (онази букса за която спомена Методи).
Та от първи пин са захранили релето и са направили така че когато се пусне стопа за мъгла, се запалват и халогениете.
Имах проблеми... и им откачих масите.
Натъкнах се на нещо странно и ви моля за мнение!
От 3ти пин на буксата за копчето на халогените, бяха вързали кабел, който стига до копчето за регулране височината на фаровете.
Аз я откачих от копчето и я изолирах.
Сега халогениете работят добре и си се пускат от тяхното си копче, но имам още работа.
Чакам едно реле с цокъл, за да си ги вържа както трябва!
Някой може ли, да даде мнение за този кабел м/у ключа на халогените и ключа за реглажа на фаровете?
П.С.
Спря да работи стопа за мъгла. Някой има ли идея кой му е предпазителя, за да го проверя?
Времето се постопли и аз реших да се заема!
Намерих пинове от друга кола.
Само да припомня, че имам халогени, които някой се е опитвал да инсталира, но нещо не е е както трябва, пускаха се сами и т.н...
От първи пин на буксата за стопа за мъгла са взели ток и са пуснали кабел до реле в бушониерата, при положение, че колата има инсталация за халогени (онази букса за която спомена Методи).
Та от първи пин са захранили релето и са направили така че когато се пусне стопа за мъгла, се запалват и халогениете.
Имах проблеми... и им откачих масите.
Натъкнах се на нещо странно и ви моля за мнение!
От 3ти пин на буксата за копчето на халогените, бяха вързали кабел, който стига до копчето за регулране височината на фаровете.
Аз я откачих от копчето и я изолирах.
Сега халогениете работят добре и си се пускат от тяхното си копче, но имам още работа.
Чакам едно реле с цокъл, за да си ги вържа както трябва!
Някой може ли, да даде мнение за този кабел м/у ключа на халогените и ключа за реглажа на фаровете?
П.С.
Спря да работи стопа за мъгла. Някой има ли идея кой му е предпазителя, за да го проверя?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2