Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
Разбира се, но ми е интересно откъде черпи тази информация и така категорично я споделя тук. Не знам да има по-изследвана и доказано безвредна добавка от креатина. Не че има някакъв огромен смисъл от него.
- loadrunner
- Потребител
-
- Кара: Е46 330Ci
A.Stoyanov написа:Някой забелязвал ли е завишени стойности на креатинин и уреа, при прием на креатин и има ли пряка връзка между трите. Преди месец правих изследвание и креатинина и уреата бяха на горната граница, спрях креатина и след месец има понижение в стойсностите но пак са близо до горната граница. В интернет пише че месото повишава нивата и че ден преди изследването не трябва да се консумира повече от 200-250гр, а аз ям доста повече.
Това,че бъбреците се обременяват от високо-белтъчно хранене е вярно само при условие,че се консумират наистина сериозни количества белтък в съчетание с нищожен прием на течности.Доста се шумя по въпроса преди години,когато беше бума покрай диетата на Аткинс.Доста народ си докара проблеми с бъбреците поради незнание как да прилага диетата,а именно-увеличаване приема на вода,с което се решава проблема с белтъчното натоварване на бъбреците.Що се отнася до креатин и метаболита му-креатинин,сами по себе си те не са вредни,токсични и т.н за нормално функциониращия бъбрек.Креатинина е показател,използван за оценка на филтрационната способност на бъбрека и стойностите му се повишават пренебрежимо малко дори и при завишена консумация на белтък,респективно креатин.Да не говорим,че за да се обремени бъбрека,трябва да се изконсумира невъзможно количество месо,тъй като в 1кг. риба или телешко има към 3-4 грама,а дневната нужда е към 2гр. и то при хора,които не са физически натоварени.Възможно е да се завиши стойността на креатинина при здрав бъбрек само ако системно си предозирал креатина,което да доведе и до повишена стойност на метаболита.Споменал си,че освен креатинина е завишена и уреята.Нейните стойности се завишават при консумация на алкохол,месо и вътрешности.Не знам какъв хранителен режим спазваш и кое преобладава в храненето ти,но така стоят нещата по отношение на изследваните метаболити.С две думи по въпроса за креатинина-добавката е ОК да се приема,с вече споменатата уговорка,че бъбреците също са ОК.Добра идея е да се помисли дали към момента на прием лицето има патология на бъбреците (т.е едни изследвания на серум и урина преди началото на прием на добавка или промяна в храненето,което ни тревожи) или е имало такава в миналото.Дано ви е от полза малкото информация от медицинска гледна точка,която споделих

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Минат се няколко страници и пак стигнем до ползата и вредата от креатина
С бъбреците няма никакви проблеми ако се пие поне по 2.5-3 литра вода на ден, но от няколко лекари съм чувал съвети да не се употребява поради недобро влияние върху сърцето и сърдечния ритъм. Аз лично пия 1 месец, след което правя 1 месец почивка.

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Колеги някой ползвал ли е на Almax amino core, че ще взема за един приятел и ме интересува работили добре?
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- hotride
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d sedan '04
- Мечтае да кара: e46 CSL
Споделете мнение какви витамини да взема, искам комплекс да има всичко вътре? 

- Mladenoff
- Потребител
-
- Кара: 318ci
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Насочете ме, какви упражнения да правя за роторни мускули? Целта ми е да си прибера раменете по-назад и да си изправя стойката.
- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
Запиши се на плуване

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
MOGY написа:Запиши се на плуване
Плуването ясно, но нямам време да ходя да плувам. За упражнения във фитнеса питам.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Vanqu1sh написа:MOGY написа:Запиши се на плуване
Плуването ясно, но нямам време да ходя да плувам. За упражнения във фитнеса питам.
Или спри да правиш трапец за по голям период от време

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
sambeto написа:Vanqu1sh написа:MOGY написа:Запиши се на плуване
Скрипец пред и зад врат и екстензия ще ти помогнат. Гърдите дърпат раменете напред, когато ги тренираш разтягай! Вероятно те са дръпнали за сметка на мускулите на гърба /синергисти- антагонисти/ това е общо взето

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
spower написа:sambeto написа:Vanqu1sh написа:MOGY написа:Запиши се на плуване
Скрипец пред и зад врат и екстензия ще ти помогнат. Гърдите дърпат раменете напред, когато ги тренираш разтягай! Вероятно те са дръпнали за сметка на мускулите на гърба /синергисти- антагонисти/ това е общо взето
Обратното се е получило. Предно рамо ми е дръпнало повече за сметна на гърдите. Иначе гърба си ми върви перфектно и всичко си правя - набирания с тежести, тяги и т.н.
под "роторни мускули" ротаторни ли имаш предвид? бая ме хвърли във екскюз ми...
без да съм те видял не мога да се произнеса със сигурност, но скромното ми мение по твоя въпрос, на базата на изнесената информация е, че теб те интересуват средния и долния трапец (отбелязани с червено и пурпурно). ротаторите имат други функции. например при странично разтваряне участват в първоначалното отвеждане на ръката далеч от тялото. делтоидите поемат някъде от средата на движението нататък.
http://en.wikipedia.org/wiki/Trapezius_muscle#mediaviewer/File:Trapezius_animation_small2.gif
п.с. не мога да вмъкна изображението поради технически причини, затова слагам линк.
http://en.wikipedia.org/wiki/Trapezius_muscle#mediaviewer/File:Trapezius_animation_small2.gif
п.с. не мога да вмъкна изображението поради технически причини, затова слагам линк.
и внимавайте с дърпанията със скрипец/набиранки зад врат. редовното изпълнение на такива упражнения (както и милитъри преси с щанга зад врат) е доста добър начин да си преебете раменете.