Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от Anthony_J » 13 Фев 2015, 18:00

Разбира се, но ми е интересно откъде черпи тази информация и така категорично я споделя тук. Не знам да има по-изследвана и доказано безвредна добавка от креатина. Не че има някакъв огромен смисъл от него.

Потребител
Аватар
Кара: Е46 330Ci

Мнение от loadrunner » 13 Фев 2015, 22:00

A.Stoyanov написа:Някой забелязвал ли е завишени стойности на креатинин и уреа, при прием на креатин и има ли пряка връзка между трите. Преди месец правих изследвание и креатинина и уреата бяха на горната граница, спрях креатина и след месец има понижение в стойсностите но пак са близо до горната граница. В интернет пише че месото повишава нивата и че ден преди изследването не трябва да се консумира повече от 200-250гр, а аз ям доста повече.

Това,че бъбреците се обременяват от високо-белтъчно хранене е вярно само при условие,че се консумират наистина сериозни количества белтък в съчетание с нищожен прием на течности.Доста се шумя по въпроса преди години,когато беше бума покрай диетата на Аткинс.Доста народ си докара проблеми с бъбреците поради незнание как да прилага диетата,а именно-увеличаване приема на вода,с което се решава проблема с белтъчното натоварване на бъбреците.Що се отнася до креатин и метаболита му-креатинин,сами по себе си те не са вредни,токсични и т.н за нормално функциониращия бъбрек.Креатинина е показател,използван за оценка на филтрационната способност на бъбрека и стойностите му се повишават пренебрежимо малко дори и при завишена консумация на белтък,респективно креатин.Да не говорим,че за да се обремени бъбрека,трябва да се изконсумира невъзможно количество месо,тъй като в 1кг. риба или телешко има към 3-4 грама,а дневната нужда е към 2гр. и то при хора,които не са физически натоварени.Възможно е да се завиши стойността на креатинина при здрав бъбрек само ако системно си предозирал креатина,което да доведе и до повишена стойност на метаболита.Споменал си,че освен креатинина е завишена и уреята.Нейните стойности се завишават при консумация на алкохол,месо и вътрешности.Не знам какъв хранителен режим спазваш и кое преобладава в храненето ти,но така стоят нещата по отношение на изследваните метаболити.С две думи по въпроса за креатинина-добавката е ОК да се приема,с вече споменатата уговорка,че бъбреците също са ОК.Добра идея е да се помисли дали към момента на прием лицето има патология на бъбреците (т.е едни изследвания на серум и урина преди началото на прием на добавка или промяна в храненето,което ни тревожи) или е имало такава в миналото.Дано ви е от полза малкото информация от медицинска гледна точка,която споделих :yes:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 14 Фев 2015, 0:56

Минат се няколко страници и пак стигнем до ползата и вредата от креатина :mhihi: С бъбреците няма никакви проблеми ако се пие поне по 2.5-3 литра вода на ден, но от няколко лекари съм чувал съвети да не се употребява поради недобро влияние върху сърцето и сърдечния ритъм. Аз лично пия 1 месец, след което правя 1 месец почивка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 15 Фев 2015, 21:40

Колеги някой ползвал ли е на Almax amino core, че ще взема за един приятел и ме интересува работили добре?
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d sedan '04
Мечтае да кара: e46 CSL

Мнение от hotride » 15 Фев 2015, 23:00

Споделете мнение какви витамини да взема, искам комплекс да има всичко вътре? :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: 318ci

Мнение от Mladenoff » 16 Фев 2015, 0:09

Animal Pak, няма какво да го мислиш :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 17 Фев 2015, 0:14

Насочете ме, какви упражнения да правя за роторни мускули? Целта ми е да си прибера раменете по-назад и да си изправя стойката.

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 17 Фев 2015, 0:22

Запиши се на плуване
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanqu1sh » 17 Фев 2015, 1:04

MOGY написа:Запиши се на плуване

Плуването ясно, но нямам време да ходя да плувам. За упражнения във фитнеса питам.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 17 Фев 2015, 8:37

Vanqu1sh написа:

Плуването ясно, но нямам време да ходя да плувам. За упражнения във фитнеса питам.

Или спри да правиш трапец за по голям период от време :angel:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 17 Фев 2015, 9:29

sambeto написа:
Vanqu1sh написа:

Скрипец пред и зад врат и екстензия ще ти помогнат. Гърдите дърпат раменете напред, когато ги тренираш разтягай! Вероятно те са дръпнали за сметка на мускулите на гърба /синергисти- антагонисти/ това е общо взето ;)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

ентусиаст
Аватар

Мнение от Vanqu1sh » 17 Фев 2015, 10:06

spower написа:
sambeto написа:
Vanqu1sh написа:

Скрипец пред и зад врат и екстензия ще ти помогнат. Гърдите дърпат раменете напред, когато ги тренираш разтягай! Вероятно те са дръпнали за сметка на мускулите на гърба /синергисти- антагонисти/ това е общо взето ;)

Обратното се е получило. Предно рамо ми е дръпнало повече за сметна на гърдите. Иначе гърба си ми върви перфектно и всичко си правя - набирания с тежести, тяги и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 17 Фев 2015, 10:38

под "роторни мускули" ротаторни ли имаш предвид? бая ме хвърли във екскюз ми...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 17 Фев 2015, 10:57

без да съм те видял не мога да се произнеса със сигурност, но скромното ми мение по твоя въпрос, на базата на изнесената информация е, че теб те интересуват средния и долния трапец (отбелязани с червено и пурпурно). ротаторите имат други функции. например при странично разтваряне участват в първоначалното отвеждане на ръката далеч от тялото. делтоидите поемат някъде от средата на движението нататък.
http://en.wikipedia.org/wiki/Trapezius_muscle#mediaviewer/File:Trapezius_animation_small2.gif
п.с. не мога да вмъкна изображението поради технически причини, затова слагам линк.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 17 Фев 2015, 11:04

и внимавайте с дърпанията със скрипец/набиранки зад врат. редовното изпълнение на такива упражнения (както и милитъри преси с щанга зад врат) е доста добър начин да си преебете раменете.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата